Боя за коса - Blond50 - Клуб на блондинките

• 41 917
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, някоя от вас пробвала ли е боите на Медавита? Това е резултата при мен, толкова светло руса не съм била до сега, качвам снимка след второто измиване.
Хубав е цвета, кой е номера боя?
Не я намирам като марка.
Мисля, че смеси 9 и 10.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 09:46 от bubanka

# 76
  • София
Даниела, коя е маската? И аз искам бежово русо, че и моята стана вече почти бяло и студено.
ето я https://www.zlatnaribka.com/compagnia-del-colore/otsvetyavashti- … line-beige-250-ml Много съм доволна,преди две седмици се намазах за първи път и още има много приятен цвят.Тези дни ще я подновя.Идеална ми е защото хем искам много светло русо,хем да не е платинено,с боя много бързо пада,защото съм много светло бяло русо след лятото.Получава се много хубав бежав цвят,без жълти отенъци и много блясък има след това косата.След маската си сложих само финиши,без да слагам допълнително маска или балсам и ми беше много добре.Цветът много красиво се измива,бежав отенък се запазва дълго.Много е икономична ,малко количество сложих.Страхотно попадение ми е за бежава оцветяваща маска.Имам сигурно 20 оцветяващи пяни,балсами,маски,шампоани Smiley

Благодаря, и аз бих искала да я пробвам.
Ще може ли снимка на цвета който се е получил? (Дори и поотмит)?

# 77
Последният път правих поддръжка на балеаж и фризьорката използва Медавита. Добре се получи. Косата имаше невероятен блясък след това - като огледало. Боята и другите продукти на марката имаха много приятен аромат.

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 09:46 от bubanka

# 78
  • София
Даниела, мнооого ти благодаря! Точно този оттенък, който описваш търся и аз. Непременно ще я пробвам!
Дано ти се получи това което искаш!Много зависи и от състоянието на косата ти.Че на мен ми костваше един шкаф оцветители докато попадна на точната ми маска Satisfied Доста тъмнокафяво е маската в опаковката,пробвай ако искаш на кичур .Аз си познавам косата и колкото и да е тъмен цветът върху бялото русо нищо не задържа.Преди това бърках златната  и кафявата маска на Лакме,ама не получих така желаното бежаво...Мислех тази да поръчам,изглежда ми интересна - https://www.notino.bg/schwarzkopf-professional/chroma-id-vzstano … -kosa/p-16067570/ ,но бях в мола и взех бежавата от рибата.

# 79
Ох, аз съм нещо със задръжки към Шварцкопф. Свързвам я тая марка със суха, изпръхнала коса.
И аз имам един шкаф оцветяващи маски 😁. Поне подхранват добре.

# 80
Здравейте! Някоя от вас използвала ли е Garnier color naturals 9.1, ако може да сподели мнение как изглежда цветът и дали е траен?

# 81
  • BG-DE
Как изглежда цветът зависи от това върху каква основа се нанася.

# 82
Как изглежда цветът зависи от това върху каква основа се нанася.

Моят случай е, че съм изсветлявана няколко пъти, и сега последно съм боядисана с brelil colorianne 9.1 i след 2 измивания стана доста жълто и изобщо не ми харесва. Последния път от обезцветяването беше само в корена и сега имам разлика в корена и дължината, но като цяло си жълтее.

# 83
Здравейте! Някоя от вас използвала ли е Garnier color naturals 9.1, ако може да сподели мнение как изглежда цветът и дали е траен?
Аз съм се боядисвала с тази боя. Първо става по-тъмно, но след 2-3 миенета посветлява. Не е агресивна боя. Трайност-средна. Като цяло става.

# 84
Привет,мили дами!Четох назад в тазгодишните коментари за блондинските неволи,понеже реших за пореден/и пак неуспешен/ път да си правя руси кичури/балеаж на натурално тъмно кафява коса,като изрично всеки пък пояснявам,че искам студен дълбок тъмен корен и светли кичури ,които да НЕ оранжевенеят,червенеят и жълтеят,нещо такова:

Е,явно при мен не става-преди процедурата имах такива корени и студен тъмен цвят на косата,сега съм с жълтеникави кичури и топло кафяв корен,всичко това с първото миене на косата след салона.Дефакто още там видях,че нещо не е както трябва….ама реших просто да не стъпвам вече,а да търся решение…защо косъмът ми попива такива отенъци,които преди не съм имала,даже и фризьорката не знаеше,е,а аз как да знам???
От вашите коментари разбрах:
-след балеаж само корена се боядисва веднъж месечно
-кичурите се тонират:обливки,тонери -това при всяко миене на косата ли правите?
-кокосово олио / маска преди миене поне час
-протеинова терапия с последваща хидратация :това преди боядисване на корена или директно след ли правите,и дали протеинът бута от цвета на тонера,може ли след тониране да се прави??
-на Кетастаз терапиите:Зелената за напротеинчване и лилавата за тониране с олиото от серията са най-предпочитани за изсветлена коса??
-въоръжаване с търпение,бюджет,стриктно подхранване и грижа-???
Последен въпрос-възможно ли е ако съм стояла с тонера на Престиж 30 мин и да съм увредила косата,че след изплакването ми е перушинеста и тук таме навита,заплетена…каква терапия да направя веднага?
Извинявам се за дългия пост,не е като да не съм чела,но явно тук грижата за студения светъл цвят ще се окаже голямо предизвикателство?

# 85
  • Бургас
Според мен просто фризьорката не си е свършила работата както трябва.  Не е обезцветила достатъчно и корена и кичурите и сега започва една битка....

Аз просто не давам да ми боядисват корена. Да, тъмен е, но сложи ли ми една 6ца, 7ца всичко свърши. На първото миене лъсва моя упорит оранжев пигмент. За да имам студен корен - 6ца, първо трябва да ме обезцветят и после да боядисат. Тъй като не искам да си го причинявам си ползвам моя доста тъмен корен. На мен контраста ми допада много, а и съм с айр тъч балеаж и е много добре подреден.Просто тъмния корен и дължините много добре се преливат, без никакви резки граници, видими кичури и т.н.

Тонери не ползвам. От Май месец главата ми тонер, боя и т.н. не е виждала. Матирам само с лилав шампоан дължините когато ми жълтеят /1- 2  пъти месечно/.... Те са на ниво 10.
Протеин правя. Тук ми подсказаха какъв е проблема на косата ми и точно това се оказа.
Иначе пак се върнах към любимите  ми Lakme bio argan и съм си в зоната на комфорт и баланс.
Кокосово масло не ползвам. Изпатих си много от него. Докарах си сламени крайчета. То хидратира до някъде, но покрива косъма и пречи на допълнителна хидратация. Т.е. в един момент повече пречи, отколкото помага. Стабилно арган за мен.

Ако не си достатъчно добре обезцветена и водата ще бута цвета за беда. От Февруари до Май се тормозих с такъв проблем. То тонери, то безамонячни бои, то чудеса. Мия веднъж и всичко свършва. Е, реших си проблема с още едно изсветляване, на вече изсветлена коса. Няма нищо по - гадно от коса с упорит пигмент и недостатъчното и изсветляване.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 10:42 от MeMyselfI

# 86
Благодаря за отговора!Да ,от тук прочетеното и аз стигнах до извода,че не ми е достатъчно изсветлена косата,и за какъв дявол позволих да ми боядисат тъмния корен,ама то това фризьори ли са,чудо просто!
А колко скоро след половинчатото изсветляване мога да доизсветля косата??На 1 септ последно бях на корен и кичури….

# 87
  • Бургас
Благодаря за отговора!Да ,от тук прочетеното и аз стигнах до извода,че не ми е достатъчно изсветлена косата,и за какъв дявол позволих да ми боядисат тъмния корен,ама то това фризьори ли са,чудо просто!
А колко скоро след половинчатото изсветляване мога да доизсветля косата??На 1 септ последно бях на корен и кичури….
Аз направих пауза от три месеца. Но всичко си зависи от косата.
При мен фризьорката доста внимателно разбърка няколко "супри" с различен оксидант и т.н. И по - тъмните участъци/петна маза с по - силна, а по - светлите и финни с по - слаба. Да не говорим, че прави на части косата, за да не прегори на места, а на други да не е изсветлена достатъчно. Откарах си едни 7 часа, но пък мацката свърши прекрасна работа. Реално ми коригира "кофти" изсветляване от колеги.

# 88
Не бих си направила кичури и същевременно да боядисвам корен. Това е толкова трудоемко и не може да се подържа в домашни условия.

# 89
Калабрия, може ли снимка на косата?
Като цяло според мен е много трудно да не получиш рижавеещо на места. Щом изсветляват корена май е неминуемо да остане топъл подтон. Косата е леко изсветлена, за да се прелее към естествено растящия корен, а дори и да е направена с пепелива боя, отенъка пада фо няколко измивания. Също надолу, където следва да бъде прелят цвета към светло русото, пак би имало на места леко топъл цвят, защото косата е по-слабо изсветлена в този участък. В другия вариант просто косъма ще е с рязка граница и пак няма да стои добре.
Та, ако искаш, пусни една снимка, да видим пък колко зле е това зле, което са направили.

Общи условия

Активация на акаунт