Нашите цветя - обща тема 11

• 36 033
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
Anyyyone прекрасна е! Този прозорец с какво изложение ти е? Чудя се къде да позиционирам моята гола пръчка Simple Smile

Моята дипладения за сега е добре навън, но скоро ще трябва да я прибирам. Миналогодишната ми беше много красива, уж си беше заспала зимата, беше в неотоплявана стая с източно изложение, много светла, на пролет я изнесох навън, изкара няколко листенца и много скоро след това изсъхна и умря... Може би съм избързала с изваждането :/
ето я тазгодишната
Скрит текст:

# 286
Този е източен,пече само сутрин,но после мисля да я сложа за постоянно на южен. Много си я обичам и не искам да рискувам да я загубя. Сега ще я изнеса пак,че се постопли и има слънчице.

# 287
  • забравих си мисълта...
Разкошни са ви цветята, Дами! Комплименти! Heart Eyes

Моят хибискус има доста пъпки, но се разтваря винаги само едно цветче и като изсъхне, едва тогава се разтваря другото.

Поставям останалите снимки в скрит тест, че са много.

Скрит текст:
Копривката ми нещо залиня и я напръсках Celaflor + веро. Но вече е добро състояние .

Но тъй като не бях сигурна, че ще успея да я спася,  затова отчупих две стръкчета, които що годе бяха добре и ги посадих на шега, но те пък се захванаха и даже пораснаха вече.

Ягодките и те узряват една след друга и са много вкусни.

Сандъчето ми със зимните цветя е вече готово.

Целозията ми е пуснала едно разклонение като петльов гребен и много ме радва.

Кученцата и те не спират да цъфтят.

Тази фуксия е много измъчена, но и тя все цъфти.

Докато тази фуксия, която е при бегониите, стана цяло дръвче, 70 cm е вече и също не спира да цъфти цяло лято. Бегониите и те са пълни с цветове, бялата и тя се показа и цъфна.

Индришето достигна един метър височина. Мушкатато от съседката е разкошно, расте и цъфти.
Другото пак от нея, което беше се счупило от градушката, сега също е в отлично състояние. Надявам се да се намери осиновител за него, че нямам толкова място за всички.

Бях отчупила две стръкчета от индришето и те станаха доста големи. Нямам толкова място, но ми е жал да ги изхвърля. Дано някой ги поиска. Едното явно много си хареса мястото. Cтеблата му са с доста дебели дръжки, а листата са огромни.

Червената циклама започна да цъфти.

А розовата цяло лято не е спряла. Бях отделила още пролетта едно стръкче, което имаше само две листенца и сега е доста голямо. Занесох го на майка. Като исках да го извадя от саксията се счупи и една част от него остана в нея и сега расте отново. Невероятно желание и сила за живот. Майка беше такава.

Това сакъзче е много красиво, но нещо не му хареса и не се развива кой знае колко добре. На снимката не се вижда добре, но листата на цветчетата му са цикламено и светло розово. За съжаление не успявам да му улуча истинските цветове. На снимката са доста по-различни.

Дребно, но кичесто и много красиво е другото. Цяло лято не е спряло да цъфти.

Тези тук и те се чувстват добре.

Дебелата Мара е в разцвета си.

Жълтата кана реши пак да цъфне. Тези, които прецъфтяха образуваха вече семена, докато пък някои сега излизат, но при нас вече се захлади и не мисля, че успеят да пораснат, че и да цъфнат.

Ей това цвете със шарените листа много ме радва и доста порасна откакто го купих.

Кампанулата е много хилава, но пък цъфна.

Моята каменоломка я бях пропуснала да я полея и в основата зелената ѝ част изсъхна, но към върховете е зелена и свежа и се надявам да се запази.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 21:04 от Venetta

# 288
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Simple Smile това, което си кръстила червена бегония е циклама. Simple Smile чудесна е.
всичките ти цветя са такива. Simple Smile

# 289
Вени, я снимай, моля те,  лавандулата, да се вижда хубаво.
Аз си търся индрише, но си далеко. Simple Smile  Може да ги ползваш в компоти, сладка и т.н. готварски цели.
ПС а и мушкатото, дето не си му уцелила цвета, е сакъзче.

# 290
Аууу Венетке,какво им правиш на тези цветенца?! Страхотни са,всичките! 😍❤  Личи си,че ги гледаш с много любов!
Бих взела индришето,ако беше наблизо. Обичам да ми мирише. Напомня ми за детството... 🥺

# 291
  • забравих си мисълта...
Simple Smile това, което си кръстила червена бегония е циклама. Simple Smile чудесна е.
всичките ти цветя са такива. Simple Smile
А ми то човек като пише дълги постове и кара по инерция. Ще ги поправя, мерси че ми обърна внимание. Аз всички мисля, съм ги писала бегонии.  Joy  Joy  Joy  Joy
венета, те другите са си бегонии, само тази ти се е маскирала Wink

Да само една е, другите две не съм ги снимала, затова. Kарай, днес голяма бъркотия настана при мен. Blush Joy

Вени, я снимай, моля те,  лавандулата, да се вижда хубаво.
Аз си търся индрише, но си далеко. Simple Smile  Може да ги ползваш в компоти, сладка и т.н. готварски цели.
ПС а и мушкатото, дето не си му уцелила цвета, е сакъзче.

Diorela, по едно време си казвам, нещо много пъти писах мушкато, но бързах да си свърша работата, а и исках така да се каже, две дини под една мишница да нося, но този път съм направила миш маш от имената.Blush
Ох, сега се смеем с децата и те само ме занасят, какво съм щяла да купя на цветята, след като съм им станала кръстница и съм ги прекръстила. Няма да пускам повече постове докато работя. Blush

Ето, снимах ти лавандулата. Kато ѝ отрязаx цветовете, я подстригах малко.

Аууу Венетке,какво им правиш на тези цветенца?! Страхотни са,всичките! 😍❤  Личи си,че ги гледаш с много любов!
Бих взела индришето,ако беше наблизо. Обичам да ми мирише. Напомня ми за детството... 🥺
Anyyyone, нищо особено не ги правя. Всеки ден ги чистя от стари листа и цветове. Пролетта им сложих дълготраен тор в пръстта и от време на време, като ми дойде на ум, ги поливам с подхранващ тор, а иначе ги поливам, когато видя, че почвата им е почти суха. Два три пъти тази година съм ги пръскала с разтвор от Celaflor + препарат за миене на чинии. Вторият път път обаче сигурно бях направила разтвора малко по-силен, че листата на някои малко бяха като изгорели, но се оправиха, мина без жертви от тази грешка.
На индришето, ягодите чубрицата и другите подправки слагам естествен птичи тор, нищо друго, почвата им е почва за домати. Но съм на мнение, че си искат и правилното място. Индришето великан е отчупено клонче  пролетта от това, което е вече един метър високо, а двете са много различни.
И да гледам ги с много любов, чувствам ги като живи същества и затова е наистина много жалко, че сме далече. Винаги много ме боли ако трябва да хвърля някое цвете.

Ето тук още няколко цветя.

Хризантеми и астри.

И тук няколко сукуленти, които доста пораснаха от пролетта насам.

Има още, но тях ще ги снимам друг път, че много се стъмни вече и снимките стават много тъмни.

А това са слънчевите ми цветя.

Това тук е само едно.

От тези слънчеви цветя имам четири броя, снимах само едното. Периодичнo, преливащо си сменя цветовете.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2021, 21:10 от Venetta

# 292
От къде си купувате пръчки или какво ползвате за подпори на катерливи цветя и с нежни стъбла?

# 293
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
венета, те другите са си бегонии, само тази ти се е маскирала Wink

морковел, от левчета съм взимала пластмасови "стълбички", крачетата се забиват в саксията и цветето се увива по стълбичката. но е за по-умерено растящи. а и аз не харесвам много пластмасите.

във веригите баумакс, хоум макс, практикер... има бамбукови пръчки и декоративни оградки.

забравих. и такова имаме на двора. Simple Smile става и за по-голяма саксия

# 294
И аз да намина с малко цветенца Simple Smile
Скрит текст:
Много люти чили чушки

Новодомче от вчера

Мушкатото е съвсем мъничко, но се кани да цъфти за трети път (червено е, ще покажа топката като цъфне)

Мушкатото розичка от Добри се закрепи и расте Heart Eyes

И една питанка за Калата - до никъде не я докарах и я определям като в лошо състояние и моля за съвети, че е страхотен виолетов цвят:

# 295
От къде си купувате пръчки или какво ползвате за подпори на катерливи цветя и с нежни стъбла?
Бамбукови пръчки от Практикер, Баумакс, Хоуммакс и т.н
Или си правя от от мои клечки От дървета

# 296
Момичета, какво да правя с моето каланхое? Подариха ми едно през лятото и беше красиво, но като прецъфтя, стана много криво и грозно. Не ми се изхвърля, само го разкарах да не ми е пред очите.

# 297
Момичета, какво да правя с моето каланхое? Подариха ми едно през лятото и беше красиво, но като прецъфтя, стана много криво и грозно. Не ми се изхвърля, само го разкарах да не ми е пред очите.
Изрязваш до долу и пак тръгва. Аз направих така Мин Новмври, след като ми го у ищожиха насекомите… сега е голямо колкото футболна топка! Чакам да почне да прави пъпки

# 298
С моето каланхое направих същото като MarietaYo. Моето беше станало едни дълги пръчки с по няколко листенца на върха на всяка. Първо го орязах до дъно, а отрязаните стъбла боднах във вода. Пуснаха корени много бързо, вероятно ще се хванат и направо набодени в саксия, без предварително вкореняване.

# 299
Скоро бях в Бриколаж и не открих такива пръчки и затова ви питам.Имаше само до орхидеите едни грозни цветни пластмасови.
Ще търся отново щом казвате,че има.

Общи условия

Активация на акаунт