Нашите цветя - обща тема 11

• 35 332
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте ! Исусов венец може ли да намеря отнякъде ?
От познат. Една жена ми донесе 10см клонче преди 5г.

Благодаря ! А какви по-специални грижи иска ? Как се полива ? Течна тор слага ли се ?

# 646
  • Мадрид / София
Не иска специални грижи. Слънце, умерено поливане и от време на време торене.

# 647
В крайна сметка си "чопнах" от октомврийската Дафне и я настаних на терасата, пък ако не ѝ понесе сега, ще я пробвам пак напролет, както ме посъветвахте.

# 648
Последните слънчеви дни на моя балкон Simple Smile
Част прибрах, но тези като гледах прогнозата сутринта поне до средата на ноември ще са навън Grinning

# 649
Точно. Лятото е вън, на слънце, като торя другите - торя и него Simple Smile. Поливам мааалко по-рядко от другите. Умерено!
Сега хвърли малко листа като го преместих в нова саксия, но есенно време прави така пак де.

Happy красота!
Я ето ви малко дива есен! Към Белинташ!

# 650
  • София

Благодаря !

# 651
Готова саксия със зимни цветя за балкон и два кактуса. Второто всъщност не е кактус, забравих как се казва.

А, пише че издържа на минус 15, така че го вадя навън.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 12:46 от Анонимен

# 652
Много интересни неща за традескантиите - видео. Каналът има и други по темата.

# 653
1. Да се похваля с този хубавец Рипсалис. Време му е да влезе в къщи за зимата. Зимува на един Западен прозорец в банята. Лятото е вън на пъстра сянка. Обр вбесявам се като ми легне така снимката. При мен няма опция за 90градуса въртене.

2. Какво да го правя този антуриум? Втори гледам - и все така като прецъфти и му окапят и гоемите листа.  Остава Ей тая грозна цвъчка 10-15 см и не мърда. Не би сянка не би слънце, не би вода, не би тор…

# 654
  • София
Мариета, много хубави цветя! Антуриума уж не е претенциозен. Аз го гледам вътре до прозорец, но често е пуснато пердето и под климатика. Като му сменявам почвата всяка пролет ми прави впечатление, че дори е топла и влажна, но му харесва и се развива, а го гледам от съвсем бебенце. Поливам веднъж седмично, през лятото - 2 пъти седмично или като започне за линеят листата.

# 655
1. Да се похваля с този хубавец Рипсалис. Време му е да влезе в къщи за зимата. Зимува на един Западен прозорец в банята. Лятото е вън на пъстра сянка. Обр вбесявам се като ми легне така снимката. При мен няма опция за 90градуса въртене.

2. Какво да го правя този антуриум? Втори гледам - и все така като прецъфти и му окапят и гоемите листа.  Остава Ей тая грозна цвъчка 10-15 см и не мърда. Не би сянка не би слънце, не би вода, не би тор…

Антуриума по принцип е стайно цвете. Не става на балкон (според мен). Поливам моите с топла вода (като за миене на ръце) - долу горе веднъж седмично. Чела съм, че не обича студена вода.
Седи на много светло без пряко слънце, не торя, това лято бях сложила съд с вода близо до него и бяха в група със стефанотис и дифебахия. Мисля, че страда при твърде сух въздух. Засаден е в малко по-голяма от магазинската саксия, в торфена смеска от магазина.
Цъфти непрекъснато и вади нови листа.

# 656
  • Мадрид / София
Антуриума вирее добре под дървета на почти сянка. Това го казвам за ориентир. Виждала съм засяти така, но в тропика.

# 657
Софт, второто не е ли алое?
Аз напук на дъжда и мрачното време се зарадвах с бугенвилия номер три. И тя е с широки листа, ще я видим на лято как ще се държи откъм цвят.

# 658
  • Карлово
Прекрасна е тази бугенвилия!:heart:

# 659
MagniM, и на мен на някакво алое ми прилича, но на етикета пише Semprevivi.

Общи условия

Активация на акаунт