Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...4

• 64 548
  • 753
  •   2
Отговори
# 630
A, ясно, мерси. Simple Smile Не предполагах, че първоначалната информация е на последната страница, както и че ти си авторката. Струваше ми се, че по-отдавна го четох.

Ще помисля дали и аз да не си взема от този препарат. Ти на каква цена го закупи? Намерих някаква обява за България, в която го продават за 5 лв. / ампула, ама аз си признавам, че малко ме е шубе да купувам каквито и да е лекарства или добавки от случайни лица в Интернет. По принцип, не съм особен фен и на турските медикаменти, ама каквото - такова.

# 631
A, ясно, мерси. Simple Smile Не предполагах, че първоначалната информация е на последната страница, както и че ти си авторката. Струваше ми се, че по-отдавна го четох.

Ще помисля дали и аз да не си взема от този препарат. Ти на каква цена го закупи? Намерих някаква обява за България, в която го продават за 5 лв. / ампула, ама аз си признавам, че малко ме е шубе да купувам каквито и да е лекарства или добавки от случайни лица в Интернет. По принцип, не съм особен фен и на турските медикаменти, ама каквото - такова.

5лв платих за 1бр, ампула.

# 632
Турските лекарства са добри.
Аз взимам оттам едни много скъпи тук лекарства, от тамошният завод на Байер.
Високата доза витамин Д би могла да е проблем.
Прочетете за това. Vitamin D Overdose и Vitamin D Toxicity.
Ако решите да си слагате инжекциите, следете нивата, и на витамина, и на калции преди следващата доза.

# 633
Аз затова се чудя, как така се приема толкова голяма доза наведнъж? Струва ми се странно, но явно е в реда на нещата.

Да, мисля да се тествам редовно, ако се реша да почвам с инжекциите.

Миналата година си сложих 10 бр. B12 в домашни условия и нямах никакви проблеми.

# 634
С комшийката двете си ги взехме да си ги бием. Нейната си я би преди 1 седмица и се чувства супер свежа, сега дори са на море и се напича. Преди имаше залитане, замайване, Д-то и беше супер ниско 17, след инжекцията казва, че е отшумяло това със замайването. Моята все още не съм си я сложила, другата седмица ще имам медицинско лице под ръка, та предстои да видя и аз как ще ми се отрази. Моят вит Д е 20 има накъде да вдигам стойности.

# 635
Аз пак казвам, с риск да съм досадна. Това са много големи дози Д.
По принцип се слагат под лекарско наблюдение и предписание, и не във всички държави.
Естествено, всеки си решава сам Simple Smile
Поне ако го правите, следете нивата.
Което ми напомня, че аз не го пия редовно последните месеци.

# 636
Колкото и да се ядосвам на хомеопатичните дози дето масово препоръчват тук при дефицит, чак такава доза като тая ампула ме стряска и мен. И лекар да ми я предпише, би ме стреснала, а по препоръка от форум да си я купи и инжектира човек... Не знам, за мен попада в графа "не правете това вкъщи".

# 637
Говорила съм с ендокринолог (личен познат и много ерудиран, постоянно се информира за новостите, посещава международни конгреси по ендокринология) по темата за турските инжекции с вит Д.
Категорично ми забрани да я поставям.

# 638
Те щом съществуват като продукт тия ампули, вероятно има случаи при които се използват и са удачни. Ама ей така някой да си науми и да си купи и слага не ми звучи добре.

# 639
И аз не съм привърженик на тези инжекции.
Най-голямата дневна доза, която съм си позволявала да приемам е 10000 единици за около месец. Не съм повторила, приемам най-много до 5000-6000 единици в зависимост от стойността в изследването.

# 640
  • Костинброд
На мен ревматолога ми подари една такава ампула от Турция и ми каза, че там струва стотинки и да си я бия. Но ме предупреди, че от високата доза ще ме заболят всички кости и стави и може и други симптоми да се проявят докато се усвои витамина. Самата ревматоложка отказа да направи инжекцията точно заради ефекта, който предизвиква такава висока доза. Вит.Д тогава ми беше 4. Аз не посмях да направя инжекцията.

# 641
  • София
Тези ампули знам, че се приемат не само като инжекции. Моя позната накапва върху парче хляб от тях, защото са мазнички и така ги приема. Но не помня по колко капки.

# 642
Здравейте. Искам първо да попитам - възможно ли е от ниското вит.Д да не мога да спя от болки в краката всяка нощ,не говоря за крампи на пръсците,а изобщо на краката - ходила,бедра - всичко.. ужасно е. Още от бременността ми беше така в последните месеци,после около година беше ОК,но от половин година пак започнаха болките.. + не знам дали има общо ,но забелязвам засилен косопад,повишена тревожност и трудно заспиване като цяло (не знам дали е само от болките в краката или попринцип) 😔Прилагам и снимка на изследванията ми. От седмица пия по 1 Витамин D3 1000IU х100. Колко всъщност трябва да е дозата ми,за да вляза в норма,понеже това ми се струва изключително малко като прием,четейки коментарите ви. Благодаря предварително !

# 643
  • София
Здравейте. Искам първо да попитам - възможно ли е от ниското вит.Д да не мога да спя от болки в краката всяка
Скрит текст:
нощ,не говоря за крампи на пръсците,а изобщо на краката - ходила,бедра - всичко.. ужасно е. Още от бременността ми беше така в последните месеци,после около година беше ОК,но от половин година пак започнаха болките.. + не знам дали има общо ,но забелязвам засилен косопад,повишена тревожност и трудно заспиване като цяло (не знам дали е само от болките в краката или попринцип) 😔Прилагам и снимка на изследванията ми. От седмица пия по 1 Витамин D3 1000IU х100. Колко всъщност трябва да е дозата ми,за да вляза в норма,понеже това ми се струва изключително малко като прием,четейки коментарите ви. Благодаря предварително !
Здравей!
Да, възможно е, но имаш и други дефицити, които може да са причина: В12, Магнезий, желязото ... пий повече вода.
ФК трябва да е повече
Попълни всички дефицити, провери ЩЖ, за ИР ( тези дефицити предполагат, че там може да има проблем, както и симптомите които описваш)
Дозата на Вит. Д , при този дефицит - 6-7000IU + K2(MK-7) 200-230mcg ... и се излагай и на слънце
Провери цинк, мед, селен... ( те имат отношение при тези дефицити и са важни)... включи вит.А и Е ( по схема)
Редно е, да се консултираш и с лекар.. защото,  не е много нормално да има такива дефицити, ако се храниш правилно, нормално и нямаш заболявания.
Аз напр. само от храна повишавам 3/4 от всички тези витамини и минерали и дори на моменти ограничавам някои храни богати на един или друг елемент Simple Smile ... с перманентен дефицит съм напр. на вит. Д и А и респ. трудно попълвам желязото ...т.е. ползвам храни по-богати на желязо и вит.А
Та, мисълта ми е, ако има дефицит  - първото и най-важно, а и най-лесно е, да си преразгледа човек храненето.

# 644
Благодаря за съветите. Покрай малката почти не смогвам да се храня повече от два пъти на ден,пия много малко течности.. ям основно салати или супи напоследък. Сменила съм джипито и скоро имам час при новите,ще взема да си обърна повече внимание,че все съм на последен план и започвам да се напрягам. Благодрая още веднъж .❤️
Здравейте. Искам първо да попитам - възможно ли е от ниското вит.Д да не мога да спя от болки в краката всяка
Скрит текст:
нощ,не говоря за крампи на пръсците,а изобщо на краката - ходила,бедра - всичко.. ужасно е. Още от бременността ми беше така в последните месеци,после около година беше ОК,но от половин година пак започнаха болките.. + не знам дали има общо ,но забелязвам засилен косопад,повишена тревожност и трудно заспиване като цяло (не знам дали е само от болките в краката или попринцип) 😔Прилагам и снимка на изследванията ми. От седмица пия по 1 Витамин D3 1000IU х100. Колко всъщност трябва да е дозата ми,за да вляза в норма,понеже това ми се струва изключително малко като прием,четейки коментарите ви. Благодаря предварително !
Здравей!
Да, възможно е, но имаш и други дефицити, които може да са причина: В12, Магнезий, желязото ... пий повече вода.
ФК трябва да е повече
Попълни всички дефицити, провери ЩЖ, за ИР ( тези дефицити предполагат, че там може да има проблем, както и симптомите които описваш)
Дозата на Вит. Д , при този дефицит - 6-7000IU + K2(MK-7) 200-230mcg ... и се излагай и на слънце
Провери цинк, мед, селен... ( те имат отношение при тези дефицити и са важни)... включи вит.А и Е ( по схема)
Редно е, да се консултираш и с лекар.. защото,  не е много нормално да има такива дефицити, ако се храниш правилно, нормално и нямаш заболявания.
Аз напр. само от храна повишавам 3/4 от всички тези витамини и минерали и дори на моменти ограничавам някои храни богати на един или друг елемент Simple Smile ... с перманентен дефицит съм напр. на вит. Д и А и респ. трудно попълвам желязото ...т.е. ползвам храни по-богати на желязо и вит.А
Та, мисълта ми е, ако има дефицит  - първото и най-важно, а и най-лесно е, да си преразгледа човек храненето.

Общи условия

Активация на акаунт