Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...4

• 64 893
  • 753
  •   2
Отговори
# 585
Vitamin D-3, 1000 IU, 180 меки капсули, Now по 5 капсули на ден, за първите две седмици добра доза ли ще е ?
 И към него поръчах този вит. К2 по една капсула на ден.
https://www.ozone.bg/product/vitamin-k2-100-mcg-60-kapsuli-natural-factors/
https://www.ozone.bg/product/vitamin-d-3-1000-iu-180-meki-kapsuli-now/

# 586
  • София
Vitamin D-3, 1000 IU, 180 меки капсули, Now по 5 капсули на ден, за първите две седмици добра доза ли ще е ?
 И към него поръчах този вит. К2 по една капсула на ден.
https://www.ozone.bg/product/vitamin-k2-100-mcg-60-kapsuli-natural-factors/
https://www.ozone.bg/product/vitamin-d-3-1000-iu-180-meki-kapsuli-now/
Добре е.
Продуктите са хубави, формите са хубави, с висока бионаличност, дозите са добри.
Приемат се след по-мазно хранене.
При този дефицит - поне 2 месеца прием  ( 5000IU вит.Д + 100мкг К2) ... + 20 дни почивка => контрола.

# 587
  • София
Здравейте, а какви оптимални нива на витамин Д гоним?
Аз бях с дефицит и съм понаваксала, а знам, че в България референтните и оптималните стойности на витамините като цяло обикновено са занижени.

# 588
Здравейте прилагам резултатите от контролните ми изследвания след 25 дни почивка от 3 месечен прием на желязо и витамин D.
По препоръка на Денис(цитирала съм от долу) пуснах и други показатели.
Ще съм благодарна на коментар как,какво и по колко да продължа да приемам.

Здравейте,
Днес пуснах контролни изследвания с 18 дневна почивка след три месеца прием на витамин D+К2 Better You по 3
Скрит текст:
впръсквания всеки ден.
Мисля,че резултата на D е добър.
Моля да ми кажете с какви дози да продължа? Мога ли да взимам сега само вигантол без К2 или да си продължа със спрейчето?

А това са резултатите от преди приема
Вит. Д трябва да е поне 50-60ng/ml... все пак е началото на зимата Simple Smile
Имаш и други дефицити и затова е трудно, бавно и понякога почти невъзможно да се попълва вит.Д дефицита.
Напр. В12 е нисък (трябва да е около 900) , имаш дефицит на желязо - но преди да го приемеш трябва да се проверят: отново Желязо + Хемоглобин, Феритин, ЖСК, Трансферин.
Добре е също да провериш Цинк, Мед и Селен.
Включи Магнезий ( ако нивата са ниски, а той не се депонира), това подпомага усвояването на вит.Д
Дозата вит. Д - около 6-7000IU/дн., след по-мазно хранене.

# 589
Привет на всички!
Имам въпрос. Надявам се Денис да може да се включи.

При дефицит на витамин Д (резултат 12.2 ng/ml) какъв дневен прием е небходим за да се наваксат липсите?
Става въпрос за възрастен.

Изследванията са правени в лаборатория Рамус при референтни стойности:
10-20 латентен дефицит
20-100 оптимално ниво
>100 предозиране

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 13:58 от Lambertina

# 590
Привет на всички!
Имам въпрос. Надявам се Денис да може да се включи.

При дефицит на витамин Д (резултат 12.2 ng/ml) какъв дневен прием е небходим за да се наваксат липсите? Става въпрос за възрастен.

Не пишеш този резултат при какви референтни граници е, това също е важно.
Защото забелязах в Бодимед са ги променили, а аз си пазя листовете и сравнявам. По новите все едно нямам дефицит, но като се видят границите, положението е друго.

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 22:07 от AnMary

# 591
10-20 латентен дефицит
20-100 оптимално ниво
>100 предозиране

# 592
Не съм Денис, но споделям моя опит с тежък дефицит на витамин Д, който преодолях с ежедневна употреба на спрея на Better You вит Д+К. Пръсках 2 пъти дневно по 3 впръсквания, по предписание на лекар.

10-20 латентен дефицит
20-100 оптимално ниво
>100 предозиране

# 593
А освен нормализиране на кръвните стойности, наблюдавате ли и подобрение на физически оплаквания, ако сте имали такива - например умора, главоболие?

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 20:10 от Ella_s

# 594
Ella_s, взехте ми буквите от клавиатурата🙂
И аз искам да попитам пишещите в темата, във връзка с какви симптоми изследвахте нивата си и след запълване на дефицитите отшумяха ли оплакванията ви?

# 595
Не изгарям лесно на слънце вече, това е най-очевидната разлика че преди беше направо страшно. Много други симптоми не съм ги свързвала с витамин Д, а вероятно е трябвало.

# 596
Аз търсих причината за едно главоболие и след като невролога не откри такава, отидох на ендокринолог, за преглед на щитовидната жлеза. Тя каза че няма изменения и че изглежда добре, но пуснахме петте показателя, полови хормони, пролактин и Витамин Д. Всичко ми беше в норма без Витамин Д. Според ендокринолога няма как главоболието да е било от това. Нямала съм симптоми, които да свързвам с дефицита, както и след наваксването не виждам промяна.

# 597
Аз забременях и следящият ме АГ ми пусна за изследване и витамин Д, освен всичко останало.
Имах болки в тазовите кости, изкачването на стълби ме изморяваше страшно, страдах и от някаква форма на депресия, потиснато настроение. Това бяха симптомите при мен, но при изследванията се откри също, че имам дефицит на витамин б12 и не съм сигурна дали симптомите, които изброих не са повлияни от това.
Вече почти 3 месеца по-късно се чувствам много по-енергична и с по-ясна мисъл, нямам болки в ставите и дори бременна с големия корем нямам проблем да изкачвам стълби и да се разхождам на дълги разстояния.

Ella_s, взехте ми буквите от клавиатурата🙂
И аз искам да попитам пишещите в темата, във връзка с какви симптоми изследвахте нивата си и след запълване на дефицитите отшумяха ли оплакванията ви?

# 598
Сега и аз ще моля за помощ. Това са резултатите ми от днес, и както се вижда добре съм се подредила😂
От четене в темата съм се насочила към спрея D3+ K2 на Better You, но моля да ме ориентирате кога е най-добре да впръсквам-сутрин, вечер, по време на хранене ли да е, трябва ли да има отстояние от други препарати, защото очевидно и В12 има за наваксване.
Впоследствие сигурно ще имам още въпроси, но засега е това, защото искам да вземам мерки, а не мога да намеря адекватен ендокринолог, който да ме ориентира.

# 599
Аз впръсквах сутрин на гладно и вечер непосредствено преди лягане. Понеже ми беше предписан и спрея б12 на Бетър Ю, лекарят ми каза да има 4 часа разстояние между двата.
Виждам, че сте в долната граница на Б12 и може да не го усвоявате пълноценно, бих препоръчала да си го купите в метилираната форма - метилкобаламин. Доста хора са доволни от този на Natural Factors, както и от спрея на Better You.

Сега и аз ще моля за помощ. Това са резултатите ми от днес, и както се вижда добре съм се подредила😂
От четене в темата съм се насочила към спрея D3+ K2 на Better You, но моля да ме ориентирате кога е най-добре да впръсквам-сутрин, вечер, по време на хранене ли да е, трябва ли да има отстояние от други препарати, защото очевидно и В12 има за наваксване.
Впоследствие сигурно ще имам още въпроси, но засега е това, защото искам да вземам мерки, а не мога да намеря адекватен ендокринолог, който да ме ориентира.

Общи условия

Активация на акаунт