Лакове за нокти - 154

• 41 273
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Вземи си хард гел, ще го сваляш само с пилене 😉 Шегата настрана, но нали се очаква произведението да издържи поне 2 седмици, ако ще се сваля на една не си заслужава, по-добре УВ-топ отгоре.

# 661
Аз исках да е soak-off, не исках да махам само с изпиляване. Мисля, че за ноктите ми е по-добре така, а и ми е по-лесно. 🙂 А и 2 седмици с един лак...само ако наистина няма друг начин! 😁

# 662
Аз пък си купих ел. пилата от Лидъл. 😁 Много съм изненадана, че имаше достатъчно бройки (поне 10 бр), в последните години се изчерпваха още на ден 1-2...Малко ми е странно с тези "интуитивни" стрелки за посоките, но ще свикна. 😃
Не издържа и я взе все пак Grinning Ще ми е интересно като си поиграеш с нея да кажеш как е в сравнение с другата ти. Все още съм малко разочарована че има регулиране на скоростта, ама няма индикация каква е в момента...
На теб са ти странни стрелките, на мен всичкото ми е странно още Grinning Но да кажем че аз един път я ползвах де, има още много докато свикна с нея. Пробвах двете приставки дето са плоски отпред - с грубата скъсявах, с по-фината пооформих малко... ама то другите не си представям коя още мога да ползвам за оформяне на ноктите. А само с тези двете като че ли няма да ми е добре, пак ще трябва и на ръка да пиля малко за дооформяне...

# 663
Натка, аз исках да я взема, просто не вярвах, че ще ме дочака досега. Обикновено дори не успявам да видя последна бройка в магазина...🙂 На първо четене...абе, странни са си тези стрелкички, че и светят...😆 Доколкото разбрах, включва се на най-ниската скорост (като натисна плюсчето се увеличава). Пробвах само малката приставка-конусче да "пипна" малко кожичките. Стори ми се ок. Ето снимки след конусчето (това което е като фин прах е от кожичките ексфолиирано, макар видимо да нямаха особена нужда от "пипване") и след като измих ръцете. Не съм мазала кожичките с нищо. Лакът не е засегнат. Не е никак зле. Слагам в скрит текст.  
Скрит текст:

Вероятно можеш да използваш двете малки приставки за кожичките или за педикюра (повърхност на нокти и загрубели кожички около тях). Аз използвам конусчето и отстрани на ноктите, но по-често използвам дисковете за тази цел. Малко ми е странно, че пилата се стеснява толкова към накрайниците, надявам се да не ми се хлъзгава заради това (другата я хващам по-нагоре). Ако имаш мазоли и загрубели участъци по ходилата, също можеш да използваш по-големите накрайници. Филцът е за полиране.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 01:05 от dolce miele

# 664
Долче, не мога да докарам такъв резултат, а и посоките не мога да усетя.

# 665
Аmini, резултатът се докарва и с малко практика, и на мен отначало не ми се получаваше така. А иначе с тези стрелкички си е трудно да уцелиш посоката 😆 Аз някак реших, че зелената е "ляво", още не съм прочела упътването...Но за кожичките специално невинаги сменям посоката, това е много по-важно при изпиляването на ноктите. 😉 За кожичките не е важна толкова посоката, а как движиш конусчето по кожичките, за да ексфолиираш и да не засягаш плочките с конусчето.

# 666
Посоките се усещат лесно, ако не е правилната по-трудно се изпиляваше при мен. Не знам как да го обясня ама определено се усеща при мен. Ама аз съм свикнала да търкам с пилата до припадък за да има видима промяна, та сега ми е странно. С тая играчка мога и много да отнема за секунди, та трябва да свикна и да внимавам. Иначе ще ги нося вечно къси почти като изгризани Joy

# 667
Натка, най-лесно се усещат при други форми (заоблени, заострени) когато започне да "прескача" пилата, но не е никак приятно, а и не е добре за ноктите...направо може да "отскочи" от нокътя. Затова си въведох проверката с обърната надолу ръка...така не бъркам посоките. 😁 За правоъгълни/квадратни нокти може и да не е от голямо значение посоката, но където има извивка е важно каква е посоката. 🙂
П. С. Червената стрелкичка била лява посока- не съм отгатнала...😅

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 15:21 от dolce miele

# 668
Има си значение и при къси и незаострени нокти, пак се усеща по същия начин както описваш ако посоката не е правилната.
Аз съм странно човече явно... тоя лак на 21 хем го ругая, хем пак го сложих в понеделник че ме радва цветът... Ама пък по средата на седмицата му сложих още един слой топ и за пръв път ще изкарам цялата работна седмица с него, почти без забележка е. Иначе не е чак толкова траен, дори и с основа и топ.
Та само гледам картинки тук като(ако) ми останат 5 минути. Ама пък има какво да се види, много хубави неща има пак и само събирам идеи, вече имам сигурно за година напред Grinning

# 669
Имах предвид за кутикулите, ноктите ми са толкова къси, че няма за пилене, само изравнявам със стъклената пила.

# 670
  • София
Не съм разглеждала подробно моята пила от Лидл, че точно сега не ми е до това. Но Долчето наскоро публикува снимка на приставките за какво и как се използват.

# 671
  • София
И аз имам намерение да купя ел.пила.Но тази от Кауфланд ми се вижда по-добра и ще чакам да я пуснат.

Молба към Милена.Малко по-назад Долче беше обяснявала за посоките на пиленето и снимка имаше и за накрайниците обяснение.Моля, да сложиш това обяснени на първата страница на следващата тема,да не питаме пак.

# 672
Кристал, по каква схема използваш капките заедно с топа? Би ли обяснила? 🙂 За онези времена и аз не искам да се подсещам...😆
dolce, слагам топа, изчаквам леко да дръпне, 1-2 мин. и после слагам по 1 капчица в основата на всеки нокът, става бетон, вкл. и на педикюра.
Здравейте.
За кои капки говорите?

# 673
Един стар Катрис от мен на различни фонове и светлина:

# 674
Аmiamo, Натуся, аз публикувах скоро обяснения как се използва ел. пила и кой накрайник за какво използвам. Но снимката на накрайниците я публикува Натка. 🙂
Hristo, "капките" са капките на Есенс за бързо съхнене. Виждала съм ги на щандовете им в Лили, ДМ, Кауфланд.
Има опция да се поръчат от чужбина допълнителни накрайници за пилата- 7,49 евро+ доставка до България излиза за брой. 😆 Шегуват се. За 30-35 лв човек ще си купи направо нова ел. пила...😅
Натка, имам и лакове 21 с които успявам да се лакирам без особени проблеми. Т. е. не правят черти. Иначе откъм кожичките с този тип четки внимавам повече. Като трайност при мен са горе-долу като другите лакове, около 5 дни се задържат прилично, но след това започва по-бързо изтъркване на връхчетата като че ли. Но някои момичета тук ги хвалят, че издържат доста на ноктите им (май на 3 пласта, аз рядко ги слагам на повече от 2).

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 18:24 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт