Коремът вече доста натежава, ОКТОМВРИ бързо наближава - Тема 14

• 45 919
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
  • au bout du monde
Влизам в 37с и нямам търпение.

# 151
И аз да се похваля, в 37-ма седмица, бебето е около 3100, избрах и дата за секциото. След около две седмици се надявам вече да гушкам малкото човече. Надявам се да не ме изненада нещо, че имам разни болки в кръста и ми се стяга корема понякога. Но като полегна се оправям.

# 152
  • омъжена
Аз се водя 36+2 и аз като м-oliviya се чувства,даже почнах да си дишам по добре дали не е слезнал надолу малкия ми Бандитос. Да ви кажа за д-р Вецев . Отговори на Вайбър и н мен не ми излизаше от кога е бил но вчера пратих записа ,а днес отговори.

# 153
Добро утро! За мен съня е мираж, не мога да спя, корема ми постоянно е на камък, имам и болки в кръста, ниско долу, не са регулярни,  но взех сериозно вече да се притеснявам ще издържа ли до датата на секциото.
Снощи, понеже не мога да спя, намерих групата бебета юни2010, в която бях. В 34г.с съм писала, че бебчо е 2.500 кг, а ден преди да родя, в 38г.с 1д 3.500кг, роди се 4 кг. Сега сравнявам в 35г.с АГ ми каза, че бебето е над 3кг, та ще видим. Мисълта ми е, че не трябва много много да се набляга на тези кг, важното е всичко да му е ок. Разбира се, всеки иска пухкаво бебе, но пък като кажат бебето е едро над 3,500кг, а то се ражда 3 кг, се разочароваме.  Аз не ги мисля изобщо тези кг, просто вече се моля да минават тези дни. Не знам може би от възрастта,  но на мен наистина вече ми е много тежко, омръзна ми да лежа, ставам единствено до тоалетна и до кухнята и кръста направо ме съсипва.  Днес нещо и стомах ме боли. До 8-ми месец всичко беше ок, но от там нататък тежко и бавно ми минават дните. Поне времето е хладно, че ръцете и краката не са ми така подути.

# 154
ina, тя изобщо не настоява. Даде ми няколко дати в период от около 7 дни, да си избера. Каза, че са ок. До колкото видях не е от лекарите, които настояват да вадят бебето в първия ден на деветия месец. Дори обратното, даде ми дати 7 дни преди термин, имайки предвид, че ми е трето и си е риск това 😊
Аз тъкмо се зарадвах, но док ми каза, че желязото ми е много ниско и минавам на Сорбифер и Имунолактон. Някой пие ли ги тези препарати? Имат ли странични ефекти?

# 155
Момичета аз нещо не мога да разбера реално в коя седмица съм🤣защото..
Първият ми посочен термин е 25.10
При избраното АГ което ще води раждането съм 34гс(резултат от петък)
При следящата 33гс(от събота)
По ЗК-34гс

Когато гледам тегло и размер отговоря на 33-1.900кг.
В случая май не може много да се вярва , и както пише Елмазче най-важното е да е добре и всичко да е наред кято се роди

# 156
  • София/Севлиево
За Слави все ми казваха, че е малък,около 3 кг,пък той се роди почти 4.Вчера на прегледа с доктор Вецев точно това коментирахме.Казах му, че баща ми е роден почти 5 кг.Докторът вика баба колко е била висока,аз казвам около 2 метра(вярно беше много висока,дори като по-възрастна и до последно ходеше изправена и без бастун).А док ми сподели, че предният ден е изродил бебе 4.800(секцио разбира се) точно на мама с неконтролиран ГД и ми каза да се успокоя.Сега съм една идея по-спокойна,надявам се освен на грамчета и другите неща да са наред на бебко до 1-ви.Просто док ми каза, че ако се роди преди 1-ви има голяма вероятност да го интубират, а аз тоя път съм го вървяла и не искам пак да се повтаря.Не искам и да рискувам да чакам максимално близка дата до термин,защото и там могат да се объркат нещата.37+4 ми се струва идеално,още повече ако продължи да си върви с 10-14 дни по-голям.
Сега почвам да редя куфара.Мисля памперсите да ги нося отделно,за да има повече място.Пакет от 50 броя дали ще е достатъчен?Със Слави носех голям около 80-90 броя, ама нали седяхме 13 дни и не стигнаха,та трябваше още един да ми носят.Сега предполагам за 5 дни тези трябва да стигнат...

# 157
Ели, понеже и двете живот и здраве ще сме в Шейново ще кажа, че аз за неонатологията съм взела пакет с памперси от ДМ с 28 броя.В темата за Шейново пишеха че са ОК като бройка.50 е много голям според мен.То там не се знае кое ще отиде за твоето бебе, кое ще хвърлят в общия куп от които майките после си взимат.😀А бебето по голо дупе
няма да го оставят и нищо да не занесем Те искат само един пакет запечатан и неотварян.Добавила съм единични бройки в моя багаж в случай, че не съм в състояние да се замъкна до неонатологията да си взема като ми трябва или не ми се разкарва.Попринцип слагат в количката на бебето от общите, но не се знае кой е на смяна, на кеф ли е и дали няма да забрави🤣На мен не ми е проблем и два пакета по 100 да занеса, но ще тряба да вляза с пиколо в болницата и няколко куфара и подозирам, че ще ме гледат лошо🤯А при нужда могат да ни оставят неща на регистратурата, ако пак е затегнато всичко заради ковида и не дават да се излиза на двора.

# 158
  • au bout du monde
Предният път родих 37с+. Съвсем нормално е. Не се пристеснявайте.

Памперси малък пакет е по-добре. Аз ще взимам 24бр, ако трябват още мъжът ще донесе.

# 159
Здравейте, момичета! Hug
Имам следното питане. Вчера ни монтираха мебелите в детската стая. Чудя се с какво да ги почистя, че са на места в прах и стърготина. Май не е добър вариант препарата за дърво. Вие какво използвате в този случай?

# 160
  • София/Севлиево
Ако не е фрапиращо зле и влажен парцал само с вода ще свърши работа.Аз откакто съм бременна само с вода почиствам, ако искам нещо по-сериозно карам ММ като излизам от къщи,защото всички миризми на препарати ме дразнят страшно много(особено това, с което се отпушва каналът в банята).

# 161
А да ви попитам какъв размер памперси ,взимате за болницата, първото се роди 4.300кг и не помня какъв размер бях взела ,сега сигурно  пак ще е големичка, мисля 2 ка на памперс? И комплект за изписване от къде взехте ,че още нямам ,а не мога да обикалям ,вас боли ли ви срамна кост ,пубис ли,как да нарека ,казват ми от разширяването на таза,ама е чудо ,понякога инстиктивно се хващам уж да спре да ме боли .

# 162
Здравейте.
Момичета аз съм адски притеснена. Направо не мога да си намеря място от притеснение.
Днес за първи път бях на тонове 33+5. Оплаквам се от една седмица, че имам страхотни болки в таза, тежест ниско долу и контракции. Последните 2 вечери направо бяха ад. Имах едно спешно посещение в родилното, където всичко изглеждаше ок. Тогава ми казаха скъсена шийка и контракции, което било вече в нормите.
След това имах преглед на частно, където отново всичко бе ок.
Днес вече бях при моята проследяваща АГ. За тоновете нищо не каза, предполагам, че са били добре. И ще ми взема вагинален секрет, при което установява, че съм с възпаление. Прави мануален преглед и установява, че шийката ми е страшно къса вече. Жената се хвана за главата, съответно и мен ме изплаши страшно. Прегледа ме на видеозон и каза, че бебка е толкова ниско долу в таза, че е сигурна как няма да изтикам дори до 36та. Предложи ми да ме вкара в болницата. Но аз толкова се шашнах, че не съм подготвена за бебето (уж всичко е купено), че обрщах да лежа и да пия всичко, което ми предпише. Опита се да измери бебето, доколкото видях на монитора отговаря на 35+5, но може и аз да се бъркам. Та……. Направо умирам от страх какво следва. Не ме притеснява, че ще изпитвам болка или каквото к да било. Просто се надявам всичко с бебето ми да е добре.

# 163
Здравейте.
Момичета аз съм адски притеснена. Направо не мога да си намеря място от притеснение.
Днес за първи път бях на тонове 33+5. Оплаквам се от една седмица, че имам страхотни болки в таза, тежест ниско долу и контракции. Последните 2 вечери направо бяха ад. Имах едно спешно посещение в родилното, където всичко изглеждаше ок. Тогава ми казаха скъсена шийка и контракции, което било вече в нормите.
След това имах преглед на частно, където отново всичко бе ок.
Днес вече бях при моята проследяваща АГ. За тоновете нищо не каза, предполагам, че са били добре. И ще ми взема вагинален секрет, при което установява, че съм с възпаление. Прави мануален преглед и установява, че шийката ми е страшно къса вече. Жената се хвана за главата, съответно и мен ме изплаши страшно. Прегледа ме на видеозон и каза, че бебка е толкова ниско долу в таза, че е сигурна как няма да изтикам дори до 36та. Предложи ми да ме вкара в болницата. Но аз толкова се шашнах, че не съм подготвена за бебето (уж всичко е купено), че обрщах да лежа и да пия всичко, което ми предпише. Опита се да измери бебето, доколкото видях на монитора отговаря на 35+5, но може и аз да се бъркам. Та……. Направо умирам от страх какво следва. Не ме притеснява, че ще изпитвам болка или каквото к да било. Просто се надявам всичко с бебето ми да е добре.

Разбира се че ще е наред, това си е нормален процес при който ще настъпи при всяка една.

Не мисля че има повод за притеснения, важното е че са реагирали навреме и са установили състоянието ти.

Най-важните месеци ги избутахме, 34-35 гс, за мен не е изобщо притеснително, особено когато с бебето с всичко е наред.

Мисли си хубави неща и бъди позитивно настроена🍀

Скоро четох от Аг СЕЛЕНА , че една дама е била с дата за секцио 27 август, но е била убедена че ще роди на 21 август .Та и така се е случило ..на 21август,50годишнината на баща си, вечерта я приемат за спешно секцио.

Връзката между майката и бебето е толкова силна, че не е истина.
За това наистина бъди спокойна, всичко ще е наред💕

# 164
  • Казанлък(Бургас)

Аз тъкмо се зарадвах, но док ми каза, че желязото ми е много ниско и минавам на Сорбифер и Имунолактон. Някой пие ли ги тези препарати? Имат ли странични ефекти?

Аз ги пия. Не съм имала странични ефекти, и "вдигнах" желязото.
 CardyR , дишай и се успокой! 😘 Всичко ще е наред и с бебето, и с теб. Най-хубавото предстои. 💓

Общи условия

Активация на акаунт