Зимата на прага чука - ОКТОМВРИйчето във мама се гушка :)

• 16 137
  • 291
  •   1
Отговори
# 165

Снощи забелязах по телцето на бебчо, а и по личицето има малко, дребни червени пъпчици. Чудя се от какво могат да са - дали не са от прегряване или някаква алергия? Малко ми е тъпо пак да звъня на педито, а чак на 10.11 сме на първа ДК. При вас имало ли е такива пъпчици?

Ние имахме такива. Докторът каза, че е от прегряване, но причинителят на пъпките всъщност са гъбички, които виреят най-добре в топла и влажна среда. Носим си ги още от болницата - там ги е прихванал бебчо. Състоянието се нарича "интертриго". Лекуваме се с изработен по поръчка мехлем на базата на вазелин и ланолин и с активна съставка нистатин. Действа. Ако искаш, ще ти препиша всички съставки, но е добре все пак да се консултираш с педиатъра си.

# 166
Благодаря ви за поздравите Hug
Кръц, говорих с педиатъра и тя каза, че NAN е добре и не може да се запече от него  Twisted Evil Като си дойде таткото ще ходим на преглед в частната клиника, където сме абонирали нашето съкровище и ще питам за млякото. Да ви се оплача - току що се изцедих на третия час, за да знам колко кърма се събира за 3 часа и да имам представа като го кърмя с колко да дохранвам. Изцедих само 40 мл  Cry
За нашия педиатър в поликлиниката: Още като дойде на посещение вкъщи, веднага след като ни изписаха, каза че гърдичките на Калоян са подути и трябва да правим компреси с риванол. Две памучета се мокрят с риванол и се слагат на гърдичките стегнати с бинт.  Twisted Evil Правих го известно време, въпреки че майка ми, като ме видя се изуми. Страхуваше се, че ще си разболея детето. Когато се записахме в МЦ "Вела" питах за гърдичките, като обясних какво ми е казала педиатърката. И там се възмутиха и питаха "Кой лекар може да ви каже подобно нещо?" и категорично ми забраниха да правя каквото и да било.
Пъпчици по лицето и ние имаме. Някои са само леко зачервени, а някои имат бяло връхче. Казаха ни да не ги пипаме, ще изчезнат сами.
Мами, кажете отучвате ли децата от нощното хранене? И как го постигате? При нас не минава номера за залъгване с водичка. Трябва да оставя детето да плаче 3 часа.  #Crazy  newsm78 Не мога да се справя.  Embarassed

# 167
  • София
Desire да ти е жива и здрава Мартина! Пробвах с марля, нищо не изчистих, сега сложих дактарин на залъгалката, пък да видим. От инфакола моят много се гънеше и повръщаше нон-стоп, сега давам бебинос, но май няма ефект. Започнах да пия от българския лактогонен чай, уж да преминава в кърмата, че в него има копър.
Миньон стори ми се сега, че са започнали да отминават пъпчиците, но моля те дай ми рецептата на мехлема, за да питам доктора, ако се наложи.
И аз не мога да отуча детето от нощното хранене, не знам как ще се оправим с това. На всичкото отгоре суче по 2 часа - от 2 до 4, като си почива и пищи междувременно.

# 168
ООО нощното хранене при нас е пир  Twisted Evil.Храним се в12,2,4,6 как да я залъгвам с вода ,тя не ще да я близне ooooh!.Но не знам защо това вас ви тревожи,аз съм оставила нещата на самотек когато тя реши че няма нужда ще си го премахне сама/надявам се/.Добре че поспа следобеда та да дремне и мама Mr. Green,иначе като опули очички от към 10 та да към 14 няма сън ,иска гушкане Twisted Evil,май съм я изкълпазанила много  newsm78.
Честити месечинки на Калоян и Анастасия.
Честито слънчице и на Весето нека амка ,спинка и пълни пампата.
При нас отврат време цял ден та изкукахме в къщи Crazy

# 169
 newsm78 Не е ли рано да се отучват от нощното ядене?
На мен каката сама ми се отучи на 3 месеца.
sleepy това че изцеждаш малко не е гаранция, че има само толкова. При някои с цедене излиза много малко кърма. Най-добре си направи едно пробно кърмене. Така ще знаеш колко наистина е изяло бебчето.

# 170

Честит прекрасен син Николай на Весето!  Дано малкото юначе много ги радва, а на Весето желая бързо възстановяване!
smile3525 newsm44 smile3525 newsm44 smile3525 newsm44 smile3525 newsm44 smile3525 newsm44 smile3525 newsm44 smile3525

# 171
здрасти момичета,
браво на вас,щом сте така активни ,значи добре се справяте. аз още се боря за кърма и нищо друго нямам в главата, та затова и не пиша.   

ще извинявате ,че  се вмъквам, ама Евелина не си е разчистила пощата и се налага от тук да я помоля.
Евелинкеееее, Евелинке, човек няма как едно съобщенийце да ти изпрати! ако успееш да ме вмъкнеш/като изтриеш някое старо/ имам да те питам нещо!  предварително благадаря!  bouquet

честит син на весето! много ,много целувки за нея и малкото й мишленце!

точно днес бяхме при нашата педиатърка и я питахме за белия език. тя каза ,че това не е млечница. при нея лигавицата на устата се изрива със ситни пъпчици. за езика на мъника,каза ,че е бял ,защото не изплакваме с вода ,а той повръща ,макар и по малко.

а за пъпките-нашият имаше първо по вратлето, после тръгна по лицето ,ушите и дори по кожата на главата под косата.в един момент пъпките станаха толкова много, че не се виждаше и сантиметър чиста кожа-едни морави петна със множество бели връхчета. беше болезнено да го гледаш-ужас! педито каза- бебешко акне, ама като станаха толова много и ние беж на специалист- детски кожен.бяхме решили ,че е стафилококова инфекция , но не беше. и кожната потвърди акнето.  в момента кожата му е съвсем чиста - изчезнаха за около седмица, но ме предупредиха и двете докторки, че е възможно отново да се появяват и изчезват.

# 172
Ne Kote razmera i e 1200 x 1600px,no za6to mi izliza 45x70 neznam
Аз докато се скипря да ти отговоря и виждам си се справила успешно!!!

Ох днес при нас е малко по-спокойно..наближава къпането и после нощната почивка при нас е от 21-03.. сам си избра този режим и си го спазва..
Честито на новите майченца!!!   bouquet  bouquet  bouquet

# 173
Здравейте, мили майчета!
ЧЕСТИТ СИН НА ВЕСЕТО! МНОГО ДА ВИ РАДВА!
Аз продължавам да си бременея Cry Вече преносвам с 2 дни и направо не знам. Вече от много нерви стигнах до отчаяние и сега само ми се плаче. Да не говорим пък колко се притеснявам. Но все пак малко остана.
Честито и на всички мами, които празнуваха месечинки! Смятам че до тук всички се справяте перфектно, няма проблем, който да не сте разрешили!  Утехата ми е в това, че благодарение на вас трупам опит, който ще ми е полезен, когато най-накрая бебо се роди.
Лек ден от мен, здрав сън и целувки на дечковците!

# 174
Добро утро мам4ета!!!!!!
Как спахте тази нощ?И въобще спахте ли или обхождахте къщата с домо4адието на ръце? Hug Hug
Аз асъм с 4ая във ръце още от 7.00 h.,нещо тази нощ не ми се спеше.Василена спа непробудно от 01.00 до 06.00 ,пък аз се събуждах вместо нея,накрая се молех да се сабуди,4е гърдите ми ще експлоадират,накрая се събуди цокна малко и пак заспа,а аз се цедих като крава 4е ина4е щях да отка4а,та така е при нас,ве4е все пове4е бодува денем.Времето тук е много гадно,стуууууууд бррррр.
Мимита,търпение мила,разбирам те как се 4увстваш,но не ти остана много,недей да пла4еш мисли за бебо как ще го гушкаш,милваш,не се разтройваи и то на финалната линия,пращам ти цялата си положителна енергия. Hug Hug  bouquet
4естит СИН НА ВЕСЕТО!ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО ДА ТЕ РАДВА МАЛКОТО 4ОВЕ4Е.  bouquet
За мле4ницата и аз да се изкажа:тя се образува по вътрешната страна на бузките на бебо и по небцето-това освен по езика,но ако е само по ези4ето,може да е от млякото което яде,не може да се каже ей така 4е има мле4ница,затова задължително изплаквайте усти4ките на бебоците 4е е много болезнена за тях мле4ницата,ако не искат вода с шишето,тогава пробвайте с лъжи4ка.
Ми това от нас засега,после пак,4е ще се мием сега.
И ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ НА КАЛИМА ЗА ПОМОщА ЗА АВАТАРА newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525  love001 newsm20

# 175
Здравейте момичета!
dezirebg, честита рожба!   bouquet
Оска, имам едно-две съобщения в пощата. Не знам защо не си успяла да ми изпратиш съобщение  newsm78 .
Моят мъник все повече започва да се изкалпазанява и да иска внимание. Опитва се да ме работи, ама не е познал. Бабите на малкият пръст си ги върти, ама с майка си няма да стане тая.
Дидита, изварявам със сода и бибероните на шишетата и залъгалките. Тези залъгалки са голяма краста, ама ние без тях не можем.
Кръц Кръц, как върви отучването от нощното хранене? Чудя се дали аз да не започна. Нали родихме в един ден.
Херка къде се изгуби?
Лек ден и много  Hug !

# 176
  • Стара Загора
Тука е кокшката Хера ама я мързи яко  Mr. Green Чета ви само и дори и първата страница не съм подновила с новите мами /прося извинение ама ще го направя довечера/
Девет месеца зъб не ме заболя...ся кво им стана дават фира само. Снощи добре, че докторката ме изчака да отида в 18 часа та мъжо да остане при Слави. Оказа, че имам гной в зъбището Twisted Evil и ми го отвори...ся стои отворен до петък и така като ям трябва да слагам памук в зъба за да не влиза храна и после да го махам...абе хамалогия. Че е и преден зъб Twisted Evil  Тая вечер мисля да го дезинфекцирам с червено винце тоя зъб Mr. Green Тази вечер ще имаме гости...моите родители и семейството на брат ми да отпразнуваме 40-я ден на Славунчо и ще има маса и плюскане Mr. Green
Туй то от мен...не си мислете, че лесно ще се оттървете от мен Naughty тук съм и ви следя Crazy Кака ви Хера ви гледа Mr. Green

# 177
Dezirebg, преди 9 години и ние ползвахме капки от Германия и бях в абсолютна амнезия как се казваха, та мн се радвам, че си спомних Lefax  бяха и наистина действаха, а бебе беше на смесено хранене.
Сега мислех да поръчам Infacol,  но се отказах- пак Lefax ще са.. Чакам второ бебе до 22.11. Благодаря, че споделяте момичета, вадите ме от унилото настроение- най -вече кое как ще мине!!!
Весел и усмихнат ден на вас и бебенцата!!!
АА какви помпи за кърма ползвате?

# 178
  • Някъде в Европа...
Привет и от нас!
Нощта мина добре - Ради след като яде в 8.30ч се събуди чак в 0.30 и после в 4.30ч. Когато се събуди втория път реших че е гладен и му дадох да цокне малко, но той почти веднага заспа като преди това се изака в мама Mr. Green. Много ме доядя че му дадох гърдата, защото явно не беше гладен, а се е събудил, защото го е свило стомахчето. Лошото е, че забелязвам от 3-4 вечери, че се буди към 3-4ч да ака - съответно и мама се буди Mr. Green и си мисли, че е галден и хайде гърдата Simple Smile
Вчера бяхме на консултация. Моят малък голям мъж  е пораснал с цели 8 см и 1540 гр за 1м и 5 дни. Вече тежим 4100гр и сме дълги 54 см. newsm44 newsm44 newsm44. Сложиха му ваксина - хепати б, 2 прием. Напишка докторката Grinning. Имаме позволение да го носим в кенгуру. За млечицата забравих да питам, но тя отначало ми беше казала ако не иска вода да не му давам, не кърмата била причина за млечицата. За запушеното носле и сополките ми каза да си продължавам със спрея, голямо чудо били тези бебешки нослета. Бил още жълтичък, но това било от кърмата и нещо съвсем нормално, а и аз бях чела че е така и затова не се притеснявам ( а едно педи беше казало на моя приятелка да спира да го кърми имено заради това и тя го отби #Cussing out #Cussing out).Пъпчето ни е изфръкнало и сега сме с лепенка. Дано не падне до следващата консултация, че аз не се виждам как ще му го натисна така както направи лекарката Rolling Eyes
От довечера почваме с масажите  Simple Smile, стига да ни стигне времето  преди храненето и да не сме гладни, че тогава пищим като луди  Grinning
Малко по малко и аз забелязвам, че Ради започва сам да си удължава времето между кърменията. Ама аз още не мога да хвана много добре кога е гладен, особено след като му давам залъгалка от време на време newsm78 и нали отначало гледах все да яде, за да расте и да не ми включат добавка към кърмата и свикнах щом отвори устичка да я запушвам с кърма, но явно не трябва така Rolling Eyes

Ние пъпки нямаме. Имаше една по бузката, но тя изчезна.

Да ви питам - вашите бебоци как спят? Ради не търпи ръчичките да са му завити и в резултат е отвит до кръста. ще го слагам вече в спален чувал.
И още нещо- пръцкат ли много? ние да - особено при смяна на Памперса, когато му вдигна крачетатс

П.С. Качих малко снимки в албумчето да видите голямото ми момче  Simple Smile

Честито на новите мами!

Целувки и на всички бебоци, който са празнували или им предстой да празнуват първия мини рожден ден!  smile3525 smile3525

Последна редакция: вт, 31 окт 2006, 11:44 от AIR

# 179
     Мам4ета,днес имам повод за 4ерпявка   newsm38.Навършвам 29 годинки и е най щастлвият рожден ден в живота ми.За първи път празнувам със детето си,което е смисъла на цялото ми съществуване,което ми дава сили , неописуема радост и хармония.Ето с това http://www.snimka.bg/album.php?album_id=63593&photo=130   същество до мен как да не преливам от щастие.     4ЕСТИТИ БЕБЕТА НА ВЕНИРА,ДЕЗИРЕБГ,НАДЕЖДА,WATER LILY,SHELMI I VESSETO.САМО РАДОСТИ ДА ИМ НОСЯТ МАЛКИТЕ СЪЩЕСТВА.
     Аз така и не разбирам защо трябва да се премахва нощното хранене като са още толкова малки.Аз 4ак до третия месец няма да правя такива опити.

Общи условия

Активация на акаунт