Зимата на прага чука - ОКТОМВРИйчето във мама се гушка :)

• 16 449
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
-  кръц , то отстрани лесно беше като мислехте вие заглавия а сега като взех да се напрягам и аз -и нищо не ми идва наум свястно
ама ето пак да предложа - помощ е все пак :
Ние сме вече майки сладурани с октомврийски беборани
или Октомврийче мирно, кротко спи- но не в корема а в леглото топло  Embarassed
малии мами помагайте и вие откога ви моли кръц за идейки аз срам бера тука с моя талант

а за кенгурата аз моята бебка си я размъквах вече няколко пъти с кенгуро на чико с твърдо гръбче е, и в слинга си я нося - така го овесвам мамуна  Mr. Green ама като махам крачоли цял ден напред назад - кърмим се на центъра - на кой му пука - разни бабки и дядовци се радват  Rolling Eyes и само съвети - ама то много малко защо го извеждаш -олеее ние на 45 ден чак излизахме - нали съм била лууса /така беше мисля думата или поне така звучеше/ трябвало да лежа и да се пазя Crazy

а това с грейката за коликите- мерси много кръц не се бях сетила а имам толкова красива бебешка грейчица, като ми я подариха се чудех закаво пък ще я ползвам newsm78

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 10:47 от krissie

# 211
Добро утро моми4ета!
Кръци,аз имам едно предложение:
Най-щастливите октомврийски май4ета,гушкат ве4е малките си зай4ета
Дълго 4акащите октомврийски мами гушкат ве4е малките си беборани

Засега това измисли малкия ми мозък.
Ние снощи спинкахме,не е имало тормоз над мама,сега се гушкаме двете,тя си гледка,а аз си пиша във любимото форум4е(пу-пу на мама послушката)
Сега 4акаме кака и леля  да дойдат да закусим.
4ао после пак ще се вклю4а

# 212
Кръци, моля те дай сайта искаам и аз една такава грейка, че ще лудна при нас коликите са почти нон-стоп през повечето време само хленца, но пак е неспокоен, а като викне ужааас

# 213
  • Някъде в Европа...
ЕЕЕ, аз докато редактирам мнението си, вие сте дали предложения  Laughing Това На Русавелка за зайчетата (1-вото) много ми харесва.

# 214
  • Стара Загора
Поредната заспала кокошка на линия Mr. Green
Вярвате ли не ама като започна да пиша постинг и изведнъж мозъка ми изветрява и се чуда какво съм щяла да пиша Crazy Аман от безмозъчие Twisted Evil
Кръци като ги заплаши гледай колко бързо започнаха да бълват заглавие след заглавие Mr. Green /шегувам се..радвам се че предлагате заглавия/
Относно Rh-то..аз съм - а татито + и по време на бременността нали ме бодаха за антитела та след като родих взеха кръв от мен и от Слави и се оказа, че той е с моята кръвна група а с Rh-то на баща си..т.е биха една индЖекция в бута ама хич не я отразих аз. Бях толкова щастлива че съм родила Славчито ми Heart Eyes
Снощи наше чеде спа доволно..от 22 часа стана в 03,00 часа и после в 07,00 часа. Доволна е мама Crazy
От сега се мисля в четвъртък нашия тати е на последен наряд/излиза за един месец в отпуска после/ и дано да спи спокойно а не като предния наряд, че тогава бях като кълвана фитка сутринта Mr. Green
Толкова ми е студено, че се чудя как не съм нахлупила ушанката още Mr. Green Иначе в стаята е топло..държа 21-22 градуса през деня.
Честито на новитеобебелите се мами  bouquet
молба моля ви вижте се всичките в първата страница и ми напишете който не се вижда, че като не ви записвах веднага загубих нишката. Благодаря предварително и извинете мен кокошката Crazy

# 215
  • -
Добро утроооооо!Жалките ми опити да помисля за ново заглавие останаха без резултат...  EmbarassedНо много ми харесва предложението за зайчето,но пък всичките останали могат да се ползават за следващите теми.
Сега да се отчетем и ние-вече сме по-малко жълти,тая нощ спахме от 23,30 до 4,30 и то само защото заспа сучейки и не можа да се наяде хубаво-иначе щеше да се събуди милата в 6 направо.Стискайте ми палци да оживея следващите 2 дни от днес и то по-скоро нощи,защото татито замина в командировка и ще се върне чак в петък.Как ще се оправям не знам,особенно с къпането...ако не си удавя сега детето,друг път няма да е JoyГледам че говорите за кенгуру-и на нас ни подариха,но не сме го ползвали още.А вашите бебоци държат ли си вече хубаво главичките?Щото ние още не-малко клюма насам-натам и не знам дали мога да я сложа вече newsm78

# 216
Чак сега намерих време да се включа за малко... преди 2 дни тъкмо тръгнах да честитя на новите мами и рождениците и... сървърът на БГ Мама сдаде багажа от претоварване. Много мами, много трафик!  Laughing Хубави проблеми са това - да му мислят администраторите! Та, значи, честито на патерица на всички, които имат повод да празнуват!
Дидитачу
, с извинение за забавянето - ето рецептата на мехлема за пъпки:
Nystatini - 5 000 000 E
Vit A - 50 000 E
Vit D2 - 300 000 E
Rivanoli - 910 (това не се чете много ясно, но едва ли количеството риванол е най-важното)
Lanolini + Vaselini - по 50,0
Все пак, консултирай се с педиатъра си - всеки лекар си има мнение по различните въпроси. Ох, аз да питам първо вас преди да тормозя доктора:
1. Пъпчето ни е изхвръкнало навън. Това нормално ли е, кога се прибира и трябва ли да правим нещо по въпроса?
2. За сметка на това зърната на гърдите му са като 2 дупчици и наш татко твърди, че това не било нормално. При вас как са? Аз все си мисля, че след време ще изскочат сами, ама знам ли...
3. Забелвате ли пишлетата?

За финал да се оплача от моя синковец - нощес вместо да суче сериозно, само се лигави на гърдата. И реве - от глад, предполагам. А от шишето с вода суче гневно. Дали не зачестихме много с храненията от шише? Много ме е страх да не се отбие. Искам да го кърмя възможно по-дълго, но пък не ми е удобно да премахна напълно храненията от шише - това все пак ми дава свободата да излизам, след като съм оставила изцедена кърма вкъщи. Вече пазарувам редовно сама, даже в офиса започнах да ходя за по час-два. Помагайте, ако можете, със съвети как да съвместя храненията така, че да не се отучи да суче. Има ли някакъв "по-труден" биберон от този на Avent?
Предварително благодаря за съветите. Ще се включа пак като мога.

# 217
Браво момичета Hug
ето предложенията засега:
1. Баба Зима ще вилнее - Октомврийче малко хубавее - Аир
2. Ние сме вече майки сладурани с октомврийски беборани - Криси
3. Октомврийче мирно, кротко спи- но не в корема а в леглото топло - Криси
4. Най-щастливите октомврийски май4ета,гушкат ве4е малките си зай4ета - Русавелка
5. Дълго 4акащите октомврийски мами гушкат ве4е малките си беборани - Русавелка

Коте, ето сайта и грейките - аз си взех тази по-евтината на Нук е, синята - супер е
http://www.family-bg.com/catalog/catX_95_102.htm?osCsid=f0a7d04b … 18772c8ab310a4246

# 218
Минио4е,моята педи каза нищо да не правя на пишлето,още било много рано.
Хери4,аз затова си записвам като по4на д4ета страни4ките Mr. Green,щото като про4еата вси4ко и съм забравила кво исках да кажа Mr. Green
Ангелина,ами относно нашата организация.НЯМА ТАКАВА.Глади се на момента каквото ни потрябва,аз за мен и мъжлето за себеси.Простира се когато татето е удома,като изсъхнат дрехите се сгъват и прибират без да са гладени.Подрежда се на отскоци,или по скоро вси4 се слага на мястото си на момента,но все пак дома ми не е аптека.4исти се събота и неделя когато сме двама.За готвенето,срам срам Cry.Готвиме рядко,първо защото имаме много разли4ни вкусове,второ защото сме мързели,трето защото на татето му харват пове4е сухи храни или някакви бързи истории.Не е много по манджите.А  и мамаа много 4есто без да съм я молила се появява удома с кутий с манджи,който знае 4е ми харесват Mr. Green.Бебето го къпем двамата,после се обли4ат те двамата а аз оправям кухнята ако има нужда през това време.Ку4ето сутрин го изкарва той в 6,20 преди д отиде на работа,а аз ве4ер.Това ми е моя момент за разпускане.ИЗОБЩО НЕ СЕ СПИ4АМ НА ТЕМА 4ИСТОТА И ПОДРЕЖДАНЕ.СЕГА ПРИОРИТЕ МИ Е ДРУГ baby_neutral
Искам да ви питам за залъгалките.Знам 4е не са много препоръ4ителни,но Андес много се успокоява когато има колики или е нервен.Вие ползвате ли?
Колко активни октмврийки останаха без да излюпят яйцето?Не е ли добре новата тема да е направо в родени 2006 и там да пишеме вси4ки,2 в 1 и 2 в 2?Предлагам само,моми4етатадето са още в о4акване да казват.Ако не искат стойме тук и си ги 4акаме Laughing
Не знам какво и става на моята ленти4ка,запецна се на 24 дни,а я оправях няколко пъти.

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 13:29 от friki

# 219
     Моми4ета,току що видях в ноемврийската теми4ка 4е МАМА ДЕНИ4КА ТАЗИ СУТРИН В 8.30 Е РОДИЛА СВОЯ СИН ТОДОР.БЕБЕ ТЕЖИ 4050 И Е ВИСОК 53 СМ.Да и е 4естит и да радва цялото семейство.Тя  пишеше и тук  беше възможна октомврийка Laughing

# 220
sleepy и моя така се изхитряше в болницата. Не си даваше труд да суче, после нали си го дохранваха с шишето. Ама като се прибрахме аз не го дохранвах, каквото си изсуче това е  Hug Бързо свикна да яде по-повече.
krissie - слинга сама ли си го ши? или си го купувала? АНа мен ми се иска да си взема (че все не ми остава време да си ушия  Whistling )
За разходките и аз така знам. Стига да не е под -10, да не вали и да няма мъгла.  Peace
Миньонче, за пишлето е рано още.  Simple Smile
Аз да си похваля момъка - през нощта ни оставя да си поспим. Като му сменя памперса към 22-23 ч. чак до сутринта изкарва. А пък за яденето, като се размрънка го слагам до мен на кревата и така си яде почти без да се събужда. Спестявам си приспиването после  Mr. Green
Някои мами писаха, че бебоците са почнали да будуват. Моя пък много рядко е буден - или спи или яде.

# 221
Привет мамчета,
пиша късно, но имахме известни проблеми с бебо.Ето сега може да ни запишете и нас - бебе Димитър се роди на 19.10., 3,500кг, 50см.Преживях много трудни дни ,още с раждането на нашата душичка  се наложи операция,а беше само на няколко часа.Слава богу вече сме си в къщи и се гледаме и се чувстваме добре.Не съм ви изчела още за това не съм в час .Дано да ми остане  малко временце да го направя.
Целувки от нас Hug

# 222
 wel -  не точно сама  Mr. Green шивачка ми го уши но не е фирмен някакъв- макар че в ebay има много хубавки  Rolling Eyes ама нали имам и кенгуру много ще ми стане
днес купих на малката еспумизан за коликите - похвалиха ми го и ще пробвам
аз  извеждам бебка от 7-ия и ден а преди това още като ни изписаха бяхме 10 мин на терасата - на следващия ден 15 мин ина 7 ден замалко с колата отидохме на разходка в планината на чист въздух - боров Mr. Green

# 223
Благодаря за отговорите за пишлето. А на другите 2 въпроса няма ли кой да ми отговори?  Praynig

# 224
Здравейте и от мен!
Миньон,педито ми каза,когато отида на консултация с Анастасия(това ще е в петък) да нося и лепенка за пъпче,та ако прецени че има нужда да я сложим на място.Ния е на 1 месец.
Много хубави заглавия! И аз имам идея,ако ще се местим в Родени 2006-"Горди октомврийски мами ви представят бебчетата най-красиви и засмяни"  То всички бебета са красиви,ама октомврийските... Mr. Green
Опа,сега се сетих,че Анастасия е септемврийче Grinning Grinning Grinning
Айде до после,имам около 1ч за почивка Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт