Зимата на прага чука - ОКТОМВРИйчето във мама се гушка :)

• 16 441
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
ДНЕС В 14:30 мама МИРА см е родила сина си Калоян 2,600кг. и 47 см. да им е жив и здрав и много да ги радва малкия мъж smile3525 smile3525 smile3525

Фрики, мами ами нали за там се гласим, аз съм написала но не сте ме прочели BlushВече сме ноември и сде местим направо в родени 2006

# 226
HA ZDRASTI PAK,SAJELQVAM ZA LATINICATA AMA NQMA KREDOR.

Vlizam za da kaja moeto mnenie po drugite dva vaprosa na MINION.
MINION4E za gyrdi4kite ne se pritesnqvai 6te se opravqt no 4ak kato vlezne v puberteta,ne se pla6i normalno e moita 6terka-golqmata e taka i doki mi kaza 4e po-natatak 6te se opravi.
Za pap4eto opredeleno se posavetvai s lekarkata,za6toto pod izpaknalo pap4e se podrazbirat mnogo ne6ta,a i za tvoe uspokoenie
 Hug Hug  bouquet
4ESTITO NA OBEBILITE SE MAMI  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 227
  • София
На 1.11.2006 в 1.50 сутринта във II градска София се роди нашата бебка Боряна.
Тежи 3,320кг и е снажна 52 см.
Термина беше 22.10, но...
Абе да ни е жива и здрава. Мама Pats се чувства много добре.

# 228
4естити на мира см,да и е жив и здрав бебока и много да я радва!Аз пък няма да съм октомврийска мама Simple Smile Grinning Laughing!Преди три дни имах 1,5 см. разкритие,а в4ера ми падна тапата,но признаци за раждане май няма,кога ще запо4не това раждане? newsm78 newsm78 newsm78                           newsm51 newsm51 smile3525 smile3525 baloni baloni4естито и на абсолютно вси4ки нови мами!

# 229
Ето ни и нас  Party
Честито съкровище на Мира СМ,да и е жив и здрав и много да я радва.
Кърмещи мами я ми кажете колко горе долу ви почива едната гърда от хранене до хранене??
Питам щото ако бебето се храни на 3 часа това значи че почивката е от порядъка на 6 часа ,това не е ли много на мен за по малко време ми стават на камък.А и другата причина да питам е понеже е беба е на поискване и понякога почивка на гърдите ми почти няма в един момент се оказва че и двете са празни ,та се чудя дали не достига или просто беба не им дава мира и за това нямат време да се напълнят newsm78,страх ме е да не стой гладна ,та ако може някой да даде мнение ще съм благодарна Hug.Ако питате как се храни ами например сега от 4 до 6 не им даде покой и двете са почти празни иначе като поне 2 часа има от хранене до хранене по изстисквам даже малко след нея.
Каквото и заглавиица да сложите на мен ми харесва понеже съм поетен инвалид и по добре предложения да не давам доволна съм на това което изберете Mr. Green

# 230
  • София
buba и аз се чудя по същия въпрос, понякога бебчо не яде по 5-6 часа, а понякога по 4 часа ми виси на гърдите нон стоп. И аз се чудя дали има в гърдите достатъчно, друг е въпросът, че аз след кърмене нищо не мога да изцедя, но явно бебето яде нещо, защото наддава (400 гр. миналата седмица, тая седмица пак се чудя дали е наддал), а и доста повръща. От гърдата от която не е ял ако тръгна да цедя цедя много малко. Така че не мога по никакъв начин да знам какво яде. Освен това ми писна да се пробвам да цедя, защото цедя по 2 капки и не знам как да я стимулирам тая лактация.

# 231
И ние сме на поискване - случва се след час да се сети да си дояжда. И мен си ме гложди, че няма какво да яде  Crazy ама когато се случи да изпусне зърното прави фонтанче  Wink. А и щом наддават, значи има какво да ядат  Mr. Green
 Когато гърдите са на камък значи още не се е регулирала кърмата или има голям интервал.
Аз още в началото гледах да не се изцеждам, че да не се образува прекален много кърма. С първото така се изцеждах и почнах по литър на ден да събирам, освен това което изяждаше. Беше ми писнало само с помпата да се разхождам.

# 232
Ох, с това махане на яденето в 3ч още съм будна. Калоян изпи 110 мл чай и после като ревна - та около час и половина. Заспа към 4:30ч. Аз не смея да легна, защото го очаквам всеки момент да се събуди, а като съм дремнала малко само ще се чуствам по-зле като дойде време за хранене. За сметка на това си измих чиниите, изгладих, абе свърших туй-онуй и ми остана време да влезна тук.
Да се оплача: втори ден ме наболява гърлото и се опитва да започне кашлица. Започнах да пръскам Биопарокс. Разхождам се с маска  Sad Чудя се ат къде го лепнах това. Уж се пазим, почти никой не идва вкъщи... Трябва да е от болницата като бяхме на консултация. Дано само не заразя бебо  Praynig  Знам че кърмените бебета имат имунитет, ама ние с това дохранване...
Вчера мушмурока повръща. Мерих температурата в дупето беше 37,4 градуса и като махна 0,5, излиза, че всичко е наред. Давам да пие колкото иска чайче, за да не се обезводни.
Ние се събудихме и най-сетне ше хапваме  Grinning

# 233
  • Откъм Варната
Добро утро, май открих тайната на нощното наспиване, снощи като го нахраних в 9 и го оставих да спи, аз си легнах към 11 и в 1.30 сам си се събуди да хапва, после пак заспа и до към 5.45, и аз се понаспах, ама вчера от към 16 часа не съм го оставила да заспи, само го местех из къщи като видя че заспива и го местя от леглото на дивана и обратно и той се разсънва, после майка ми дойде към 18.30 и почна една фотосесия милия съвсем каталяса и след банята заспа докато го хранех, довчера същата процедура, да видим дали ще мине номера пак Mr. Green

# 234
Добро утро и от нас newsm53

Вчера бяхме на консултация на 20 ден и се оказа че сме вече 3,300 Mr. Green и сме пораснали само 1 см. Tired Та от 2,630 при изписването сега сме надали цели 670 грама- мама е доволна, ама понеже съм патка заспала половината от нещата които щях да питам не я питах та сега ще си напиша един ферман за следващата, която е на първия месец  ooooh! Crazy Tired мозъка ми с кармата изтича да му се не види  Twisted Evil Иначе аз самостоятелно смених капките от еспумизан на саб да видим с кое ще е по добре за човечето ама и докторката ни каза че са ни доста силни коликите докато я слушаше, та гушкане му е майката. По повода вече свикнах да спя по гръб и тя отгоре ми Whistling

За заглавията, което харесате мен всичките ми харесват  Hug

sleepy- защо трябва да го махнеш храненето в три ! ?

KaliMa- ако функционира и днес и аз ще пробвам, че ми писна  Hug

Честито на Мира СМ и на Pats  да са ви живи и здрави Hug

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 09:12 от Леля Зеля

# 235
Здравейте момичета!
Ние бяхме на консултация и сме качили 1375гр. и сме се издължи ли с цели 6см.Моята свекърва казва, че много е наддал и съм го хранила често.Ами като си иска детето няма да го държа гладно.Според мен не са много, а и не се знае следващите месеци по колко ще качва.
Ноктите на краката не му ги бях рязала и единия се е забил на вътре и е забрал.Сега се мажем с Йод.Вечерта реших да му ги изрежа, а то горкото се дърпа, та на единия пръст му го отрязах доста навътре, а то горкото така се разплака.После се обвинявах, че съм лоша майка.
Да Ви питам и друго някой от вас дава ли сокчета.Нашето педи каза да почвам с прясно изцеден сок всеки ден по една, по две докато достигна 30мл. между храненията.
За бубата ми казаха, че другия месец като ида ще я забели някакъв доктор.Иначе аз всяка вечер си дърпам по малко и почиствам после.
За коликите ми дадоха едни капсули от водорасли и днес мисля да му дам, че вечер страшно се дере.Някой от Вас чувал ли е за такива капсули и да ли сте пробвали от тях.
Ами това е от нас!

# 236
  • Някъде в Европа...
Добро утро, момичета!
 На моя Ради режима е такъв,ч е сутрин от 7ч до следващото кърмене будува, та и аз с него. Добре,ч е е кротичък, та сега си лежи в леглото и се оглежда. Grinning
 При нас вчерашния ден беше малко неспокоен. Следобед бяхме на разходка и като се прибрахме, момчето яде много, почти 20 мин (за пръв път се случва). После си заспа и се събуди преди втория час с плач, не искаше нито залагалка, нито нищо. Реших, че е гладен и му дадох да яде. Сука 2 мин и заспа. Сабуди се след един час пак с плач, вече наистина реших, че е много огладнял и пак на гърдата, сука си момчето и изжеднъж като почна да повръща, чак от нослето му излизаше - цялата ме оля, а и него си. Това беше към 17.30ч и оттогава стана кисел. После си го нахраних към 20ч, но не можа да заспи веднага, а към 21ч. Дръпна му такъв сън, чак в  2ч се събуди, Аз вече много се бях притеснила, след повръщането му и след това дълго спане ( за пръв път ни е) да не е болен, но той си хапна добре и пак си запа и се събуди пак чак в 5 ч. Така че може и да си направи такъв режим -  да спи 6ч ама след банята, т.е. да запива към 20ч и да ми се буди към 2-3ч, което си е добре, но не и за мама - за нея нощта си почва в 22ч и свършва сутрин  Twisted Evil За сутришния му режим се оплаках вече  Simple Smile
Калима, в това, което си написала има резон, защото при нас преди това кърмене след банята почти винаги будува, т.е. измаря се и после спии много.
На въпросите:
Миньонче, изфръкналото пъпче се нарича пъпна херния. Не е опасно, според д-р СПОК Wink. Нашето също е така. На консултацията докторката го натисна силно навътре, хвана двете гънки(над и под пъпчето) и залепи лепенка. Моя съвет е консултирай се с педито. Peace
Буба, не вярвам кърмата да не стига и да ти свършва. Аз забелязах, че с помпата никога не мога да си ги направя такива мекички гърдите, каквито ги оставя Ради, т.е. явно бебоците сучат много по ефективно от помпата. Както писах по рано, аз се изцеждам само ако усетя напрежение, а гърдите ни свикнаха, че на 2ч кърмя и сами потичат, само че Ради почна нещо да си увеличава интервалите, та сега се надуват и ща, не ща, цедя.  на мен ми е чудно как ще издържам по 6ч newsm78
За стимулирането на лактацията - аз пия мин. по 2 чая на Хип на ден, всеки ден ям овесени ядки, и менюто ми е основно от картофи , ориз. Правя си и варено жито.
Фрики, аз също не исках да давам залагалка, но бебчо наистина се успокоява от нея и си заспива, след това му я махам. Не стой по цял ден с нея Малко не мога да разбирам, дали е гладен заради това, но предполагам, че ако е гладен няма да я иска и ще реве. На мен притесненията ми бяха дали няма да се откаже от гърдата заради нея, но от Кърмаческия форум ме увериха, че няма, не е хубаво само да бил с нея непосредствено преди ядене.
Леля Зеля, честити грамчета и сантиметърче! само така да продължавате! Grinning
Мишка, и аз резнах малко кожичката на ради като рязах ноктите. мазах с риванол, много бързо зарастна. за сокчетата - всичко е политика на педитата, нашата май е за кърма до 6м

Честити бебчета на Галеа, Мира СМ и Pats! Много да слушкат и растат здравички! На мамите - бързо възтановяване

Да питам тези, който са минали консултацията: ще ходите ли на ортопед? На нас педито ни каза, че било хубаво, след първия месец да се отиде за ехография на тазобедрените стави. Днес ще се обаждам за час.

Последна редакция: чт, 02 ное 2006, 10:12 от AIR

# 237
AIR каде мислиш да отидеш на отопед - ако имаш препоръки казвай някой, а за това дали е хубаво спор няма - хубаво е да се отиде за да видят правилно ли се развива, мен предишна лична лекарка ме отказа в началото да отида на ортопед с първата ми дъщеря - трябвало чак като прохождала моля ти се  Shocked ами ако и има нещо и не го видим ? но тогава пуста младост пустъа глупост , не цениш живота толкова  Rolling Eyes
аз ви завиждам за това че бебчовците ви си искат залъгалки - първата ми дъщеря я отучих от залъгалките и въобще бибероните в края на 9 месец - имах само една трудна седмица и после рахат пак - но като са си бебоци е от голяма помощ
това мойто маймунче като иска само на гърдата ми да виси като му е криво  Crazy,  взех и на нюк и на чико каучукова залъгалка и шишета с бибки имам 4 вида - не и не не помирисва даже - чай на хип и взех и за новородени и другия с лайка - току виж захапе нещо като и е по сладко - ама и това не става - категорично отказва вредни неща  Mr. Green - и шоколад ако не яде като поотрасне - само лук и чесън за десерт  hahaha Joy
на нас ни ставт пъпки като се драсне - като я къпя успява да си докопа лицето винаги  Crazyи всекиден си прави грим - срам ме е да изляза с нея така - все едно вода не е видяло уж слагам бързо ръкавички -и пъпчиците си стоят цял ден  Sad

# 238
Ох, ще падна от смях!  Joy Joy Joy Нашият юнак преди малко напълни шумно памперса, което беше съпроводено с такива озадачено-сконфузени физиономии, че направо ме хвърли в оркестъра!  Joy Joy Joy Жалко, че фотото не ми беше под ръка!
Благодаря на всички за отговорите! Аз вчера си питах и докторката (не педиатърката, а докторката, която ме изражда) и тя каза, че може и да се оправят някой ден зърната на гърдичките, а можело и да остане с плоски зърна... което не е страшно, а и нали не е мадама, все пак... Но с тази пъпна херния направо ме стреснахте. Май трябва да се обадим на педиатъра по спешност. Ние още си нямаме ЕГН и не сме ходили на консултация - това е в програмата за другата седмица. За сметка на това, мама вчера беше на преглед. Операцията заздравява добре, но позволение за леки упражнения имам чак след 60-ия ден  Sad За корема ми казаха, че се прибира след 4 до 6 месеца - а аз така се надявах по-бързо да си върна формата! Все пак, напредъкът в прибирането е видим, надявам се да продължи все така. Забравих да питам дали мога да ходя на кола-маска. Вече ми се връща желанието да изглеждам добре - не че съм погрозняла особено, но съм свикнала да се поддържам и сега занемаряването покрай бебчо ми действа леко депресиращо. Вие правите ли нещо по въпроса?

# 239
Здравейте момичета!
Честити бебета на Галеа, Мира и Pats! Да са ви живи и здрави и много да ви радват!    bouquet  bouquet  bouquet
Миньон, аз се епилирах 2 дни след като излезнах от родилния дом, но без триъгълника. Там ме хвана шубе, а и още не ми бяха паднали конците. Миналата седмица се чух с Нина и изрично я попитах кога мога да си направя кола маска на интимните части и тя не беше много очарована това да стане толкова скоро - каза ми да изчакам да стане месец от раждането.
Сега и аз да ви се оплача. Снощи имах кошмарна вечер. Благовест се нахрани в 16 часа и после повърна на фонтан. В 17.30 се разплака от глад и пак му дадох да яде. И после като започна едно повръщане - през 5-10 минути, на фонтан, един рев. Измерих температурата - 37.1 под мишничката. Чух се с педиатърката и тя ни посъветва да го заведем в болницата по педиатрия. Отидохме, направиха му изследвания (в норма са) и го прегледа неонатолог. Каза, че или е забърсал някакъв вирус или е от храненето. Той суче много лакомо и все иска още. Посъветва ме да го храня по-малко и по-често, ама пусто не става. Така плаче горкото от глад - иска си гърдата и това е! Иначе тази нощ беше кротък - от 22 часа се събуди в 3 и после в 7. Ама пак ми повръща след всяко хранене, но по малко. Иначе си спи кротко, а аз умирам от страх, че нещо му има  Cry .  На някоя случвало ли и се е бебето да повръща толкова?
Лек ден и много  Hug !

Общи условия

Активация на акаунт