Зимата на прага чука - ОКТОМВРИйчето във мама се гушка :)

• 16 450
  • 291
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мамчета  Simple Smile
Честито на всички, които имат повод за празнуване smile3525
Безпроблемно раждане на всички, които са все още 2 в 1
Ето малко снимки за да ни видите, пък по-нататък ще вляза да поразгледам и да се включа и аз при вас Simple Smile

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=73424&view=1&photo=1

# 196
anaYili, честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава и много да ви радва!  bouquet
Фрики, честит рожден ден, мила! Нека малкият Андрес много да ви радва и скоро да стане батко!   bouquet
Ейр, страхотни мерки има твоят юнак! Все така да папка и да расте!  Hug
Момичета, някоя от вас правила ли е планове за второ дете веднага след първото? На мен ми казаха, че е хубаво една година да поизчакам щом кърмя, ама пусто много ми се струва  newsm78, ние с татито си мислехме на пролет пак да се размножаваме. А той вчера направо ми отсече лятото да съм бременна  Crazy. Мъжка му работа - нали не ги ражда той  Mr. Green, на чужд гръб и 100 тояги са малко.

# 197
Здравейте и от нас!  bouquet
Фрики, честит рожден ден! Пожелавам ти много щастливи мигове, здраве и късмет! newsm59

ЧЕСТИТО на всички  мами, които вече са се срещнали със своите съкровища!
На тези, които още очакват търпение и леко раждане! newsm51

И ние сме пораснали доста - за един месец 1кг и 4см. Вече тежим 4,200 и сме цели 52см. И на нас ни омаляха няколко гащеризончета.  Laughing Вечер правим масаж и въздушни бани. На зверка й харесва да е гола и пъшка доволна.
Вече си спи от 12 до 6-7ч. за наша радост. Сама се отказа постепенно от нощното хранене като лека полека си удължаваше интервала между храненето в 12 и следващото. Гледам, че от  третия месец трябва да отпадне и храненето в 12 ч.  newsm78
От коликите засега не можем да се отървем - пеем много здраво всяка вечер от 6 докъм 11 и не помага нищо  - нито сешоар, нито капки. Носим се напред назад и чакаме да й олекне.
Аз да споделя горчив опит - внимавайте с функциите на МФ, че аз без да забележа, че е включена на грил си опекох стерилизатора Sick И сега се сдобих с нов на Чико, но ако има следващ път май ще си купя проста пластмасова кутия с капак, Поне да не ме е яд като я изпека и нея Mr. Green
Имам въпрос към мамите на АМ - по колко давате на малчовците. При нас на кутията пише 120-150мл, а педиатърката ни каза целия втори месец по 110мл.  newsm78

За разходките ни предупредиха, ако температурата е под 10 градуса никакво излизане! Дано утре е малко по-топло, че да се разходим.

Ох, дано имам време после да допиша, че вече много сме сърдити! Лека и приятна вечер засега!

# 198
На нас в АГ-то ни обясниха, че бебчетата до 10-я ден  трябва да хапват по 10 гр. допълнително и от 11-я ден до края на първия месец по 110 гр. на хранене.

В сбирките на "9 месеца" ни дадоха следната формула за ориентир:

1 месец 0 Демек ако бебчо е на 2 месеца да хапва по 120 грама на ядене, ако е на 3 месеца да хапва по 130 грама на ядене и така.  Така, когато бебето се захранва общото количество кърма и пюре да дава нужния грамаж.

Доста объркано го написах ама се надявам да го разберете Simple Smile

# 199
Привет и от нашето женско царство...Wink 3 жени и един мъж  в  една къща...не е шега работа!!!
Малката си хапва- за 20 дена е наддала 800 грама Wink
Хубавото време свърши и сега здраво ще заседнем вкъщи....ще спим и ще хапваме...идилия...Wink

Поздрави на вси4ки нови май4ета- да са ви живи и здрави съкровищата !!!!!

# 200
  • Някъде в Европа...
Херка, и на мен ми казаха,че Ради е малко жълтичък, но това било нормално за кърмените бебета. (за инфо- сестра ми и племенника ми също бяха така). Не знам къде но бях чела, че при РХ - на майките и РХ+ при децата, жълтеницата е по-дълго.
Валка, нищо не са ми казали да правя за жълтеничката. Просто педито каза, че е нормално щом кърмя. Аз не съм се и притеснила.

Галенце, за кенгуруто не мога да ти кажа дали има някакви условия. На средата на първия месец педито каза, че ни е още рано, а вчера (навършен  месец) каза, че може вече.

Момичета, благодаря за похвалите относно килограмите и ръста ни. Нека да ви се връща и на вас Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 31 окт 2006, 18:54 от AIR

# 201
Friki,Честит Рожден Ден!!! newsm59 Нека бъдеш много щастлива и здрава,а малкото човече да те радва и да расте голямо и усмихнато!!!! smile3504
Абе,момичета,които гледате повечето време бебчетата сами,как се справяте? На мен едва ми остава време за гладене и чистене,особено,когато Анастасия е крива и трите часа м/ду храненията минават в занимания с нея.
Целувки и лека вечер!

# 202
  • Някъде в Европа...
Т. нар. “кърмаческа” жълтеница

Съществува заболяване, определяно като “кърмаческа жълтеница”. Причините за него не са изяснени. За да бъде поставена такава диагноза, бебето трябва да е поне на една седмица, като интересен е фактът, че много от заболелите от кърмаческа жълтеница деца са страдали и от усложнена форма на физиологична жълтеница. Детето наддава добре изключително на кърма, пълни пелените с изпражнения редовно, урината му е обилна и прозрачна, а общото му състояние е добро. В този случай детето има т. нар. кърмаческа жълтеница, въпреки че в някои случаи тази клинична картина може да се дължи на възпаления на пикочната система, лоша функция на щитовидната жлеза, или на някои още по-редки заболявания. Кърмаческата жълтеница достига пик между 10 и 21 ден, но може да продължи до два – три месеца. Тя представлява нормално състояние. При нея краткотрайното прекъсване на кърменето се налага много рядко, ако изобщо се наложи. Инцидентно се налага прилагането на специално лечение, например фототерапия. Не е доказано този вид жълтеница да води до неблагоприятни последици за детето. Кърменето не следва да бъде преустановено “за да се постави диагноза”. Ако бебето се развива нормално на кърма, не съществува никаква причина кърменето да бъде преустановено и да се дава някакъв заместител на кърмата. Представата, че бебето с кърмаческа жълтеница е болно, идва от наложеното схващане, че стандартите за развитие на бебето се определят съобразно хранените с адаптирано мляко деца. Този начин на мислене, често срещан у медицинските работници, действително преобръща логиката на нещата. Тъй като хранените с адаптирано мляко бебета рядко имат жълтеница след първата си седмица, ако това се случи, обикновено е признак за наличието на някакъв проблем. Следователно, бебето, което има т. нар. кърмаческа жълтеница дава повод за притеснения и се налага “нещо да се направи”. Обаче в практиката ми, повечето изключително кърмени бебета, които са напълно здрави и наддават добре, все още имат жълтеница през първите си пет-шест седмици, че и повече. Въпросът в този случай по-скоро е дали не е нормално детето да страда от жълтеница и дали отсъствието на признаците й не е повод за безпокойство? Не преустановявайте кърменето заради “кърмаческата” жълтеница.

Валка това го копирах от библиотеката на кърмаческия. Излиза, че е нещо съвсем нормално тази жълтеница, така че споко  Peace Peace

# 203
Оф тази жълтеница ми стана болна тема  Confused.
Днес ходихме да ни теглят и какво само 500 гр. Embarassed,срам  и позор .Толкова мачкане стискане и чай за лактация.Уж кърма има и изцеждам даже пък резултата е нъцки.А на всичко отгоре и ни изследваха за тази пуста жълтеница, резултата е завишен холестерол и сега я тъпчем с разни физиологични разтвори и фенобарбитол,който ще я успива допълнително.А от това се притеснявам че сега не мога да я разбудя и как ще се храним ooooh!,ами ако отслабне още или от това не до изсукване ми намалее лактацията Tired.Оф като в лабиринт съм ,кажете как да я разбуждам та да яде??

# 204
  4естито на мама Таралежка и мама Ана!
       Браво на голямата малка Анна-Мария-цели 4кг!Да е жива и здрава!моята Сара се роди 4.775кг и да ти кажа,много ми е по-лесно да се грижа за нея,отколкото за кака и,която се роди с по-малко тегло.,,Отгледани,, бебета си имаме!
    Таралеж4е-пиши мерките и името на твоя бебок!!!

# 205
  • -
AIR мерси много за информацията-доста полезно четиво Simple Smileтрябва да го занеса на доктора,дето само ме психира като ни види и казва-оооооо жълти сте още,много скептично ми е отношението по въпроса...трябва болница.Да ама в болницата не ни искат-детето е наддало 1кг за първия месец,развива се нормално-оф не знам вече какво да мисля.Това за Rh-то е интересно,но пък аз съм положителен,а Мария не знам какъв е/питах в болницата казаха ми,че не ги изследват/.^buba^ казваш,че имате завишен холестерол,а нивото на билирубина какво е? Не се притеснявай за фенобарбитал-а ние също пием такъв сироп-в много малки количества не е опасен.Пробвай да сменяш памперса преди да ядете и така може да се поразбуди и поразсърди.А за кърмата,ако се цедиш няма да ти намалее.

# 206
Здравейте мамчета!
Ние вчера бяхме на консултация и сме качили 1 кг, а сме пораснали с 5 см. Лекарката каза, че това е нормално (за кг-те), но е в горната граница, а бурния растеж предразполага към рахит и препоръча да махна храненето в 21ч. Само че тя не е на ясно, че ние още с храненето в 3ч не сме се преборили.  Simple Smile
Така че снощи пробвахме да махнем храненето в 3ч. Много съм доволна, защото моето мушмуроче се събуди пийна чайче и заспа. Дано и занапред да е така, да не плаче и да спре да се събужда в 3.  Praynig  А като се преборим с премахването на това хранене, ще се заемем с храненето в 21ч. 
За коликите: Майка ми ме посъветва да пробвам с чай от анасон. Много съм доволна. Прави се като обикновен чай (не е на гранули като Hipp). Слагам 1 ч.л. захар на 100мл и давам вместо вода.
Wel преди десетина дни правихме пробно кърмене и резултатът беше 20 гр. за 10 минути.  Sad
Ако го оставя да суче колкото иска, може и повече от час да си стои на гърдата като заспива и голям зор виждам да го събудя. Сега го кърмя по 10 мин от всяка гърда и после дохранвам колкото той си поиска - обикновено е около 50 мл.

# 207
На нас за разходките ни казаха, че не може да излизаме само в дъжд, мъгла или вятър. Иначе ако температурата е над -10 градуса трябва да сме навън.  Grinning
И ние стриктно спазваме. Даже вече имам тен.

# 208
Добро утро Party

Как сте мами? Днес е последния по-топъл ден и после идва студа - бррр

Гледам, че няма предложения, ама защо така , много сте несериозни Crazy ВЕЧЕ Е НОЕМВРИ МЕСЕЦ И ще се местим в родени 2006 Grinning Ако няма никакви предложения, накрая каквото измислим с Хера, това ще е smile3534

За коликите и аз да кажа. Купих си от интернет, малка грейка на Нук. Сипваш гореща вода и после я слагаш на тумбачето на бебето. Моето цвете много се успокоява и веднага заспива, а самата грейка остава топла няколко часа

Ох, малкия змей се събуди гладен - дългът ме зове Mr. Green

# 209
  • Някъде в Европа...
Валка, аз Рх на моя мишок го знам, защото аз съм с отрицателен и след като родих веднга са изследвали кръвта на Ради, за да му разберат Кръвната група и РХ, за да може ако е нужно на мен да ми бият Анти Д Гамаглобулин. Оттам знам, че Ради е положителен. Ти щом си положителен - няма страшно, това важи за майки с отрицателен, чиито бебета са с положителен Peace

Айде и едно предложение за тема (първото, което ми дойде в главата, не се смейте Wink ) :
 Баба Зима ще вилнее - Октомврийче малко хубавее

мен вчера ме достраша да изведа Ради на разходка и го оставих в столчето на терасата за половин час, но днес в това слънчице, няма начин да не излезем Grinning

Последна редакция: ср, 01 ное 2006, 10:59 от AIR

Общи условия

Активация на акаунт