Зимата на прага чука - ОКТОМВРИйчето във мама се гушка :)

• 16 076
  • 291
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и честито на всички мамчета с родили се бебчета докато не съм влизала във форума а то беше отдавна  Embarassed почти месец май.Искм да ви питам вие на какъв интервал от време кърмите или храните с АМ вашите съкровища и създадохте ли някакъв режим?(през ноща храните ли ги)защото ние още неможем да си установим някакъв режим на хранене и се притеснявам малко дали ще успеем.Целувки на всички мами и бебоци от нас  love001

# 106
Ами за този витамин Д, предполагам е и до кг на детето. Все пак ние се родихме 3,860кг, сега сме 4,300. Като го гледам, направо не изглежда като новороден, ама да ми е жив и здрав и все така да папка и расте Simple Smile Главата почти успява да я задържи, шишето в повечето случаи успява сам да си го хване, сам си обръща главата в леглото (кошарката де)--от една страна на друга... Та така. Сега го храним и след малко ще излизаме че да хванем това хубаво слънчице дето е пекнало навън че утре май леко дъждовно го дават, ако е така, ще ни е първата разходка в леко дъждовно време, да видим как ще е това.

# 107
Ей като дойде събота и неделя и никой няма  Laughing

Здравейте и от нас, ние сме добре  Hug ядем и пълним памперса. Аз имам мускулна треска на дясната ръка от помпата на авент вече  Crazy та не знам до кога ще издържа в сряда сме на първата ни консултация та да видим и ние колко сме надали, ама ще се борим за леката категория, че едва ли сме качили много от 2,600 и нещо, някои сигурно са се родили на нашите килограми в момента   Mr. Green

Това е от нас аз пак отивам да се цедя  Crazy

# 108
  • Някъде в Европа...
Здравейте и от нас с Ради! Laughing
Ние днес от разходки не можем да седнем да пишем Simple Smile. Първо се разхождахме от 12ч до 15ч - т.е. мама беше на фризьор, а Ради беше с тати на разходка  Simple Smile, после мама си накърми момчето и излязохме пак до 17ч.. дано не му стане нещо на това дете от толкова много разхождане. Иначе мога да се похваля - от миналия ден имаме някаккъв режим, не огладняваме преди втория час, а вечер се будим на 3ч, като 2 вечери пропускаме кърменето в 0,00ч и общо му се събира да спи към 5ч (ама сега пак съм недоволна, не може ли тези 5ч.да са от 0.00ч до 5.00 сутринта Simple Smile). Продължаваме със соплоките, всяка сутрин си вадя по едно Sad, оченцето ни от време на време сълзи, засега ще изчаквам с прегледа при очен лекар
За Витамин Д - ние започнахме да го пием от 18 ден. На опаковката пише,ч е се дава след 14 ден, така че не мисля, че има проблем и не е свързан с кг, защото ние сме значително по-малки от бебчо на Галенце (когато ни го предписа докторката бяхме 3,200кг от стартовите 2,560)
Да ви кажа смених памперсите - минах на Либеро и засега съм по-доволна от тях в сравнение с Памперс - по-дълбоки са и май наистина ще се окаже, че са по-удобни за момченца. (някъде бях чела, че при Памперс има проблем при момченцата, защото са по-плитки и пропускат,Е, аз го изпитах, след 3 чифта мокри дрешки отидох и купих Либеро.)
И сега въпрос към кърмачките - момичета, текат ли ви гърдите? При мен - наближи ли време за хапване и сами почват....... А днес след баня, докато си суша главата, чувам, че нещо капе - поглеждам ги и двете ......., та се наложи скоростно изцеждане, за да спра потока... Simple Smile. Това обаче изобщо не ми е неприятно, много се радвам даже, дано продължи така и да имам кърма дълго, дълго време...

Галенце, честити кг и см! Grinning
Честита щерка на Миметка! Само радост да ви носи малката принцеса!

# 109
Леля Зеля , ти по колко мл. изцеждаш? Моето мишле нали също е мъничко и не изяжда всичко, което му изцедя и аз го бях занемарила цеденето през 5 часа и по 120 мл. обаче сега док. каза, че ще трябва да я мъча по повечко да хапва (все едно не се мъча непрекъснато) и съм решила през 4 часа да се цедя да стимулирам повечко кърма. Аз не съм вманиачена на тема кърмене, но все пак да му дам каквото мога на мишока, имунитет поне....

Да ви питам и за вигантола, на нас ни го изписаха от 20-тия ден да го давам, та се чудя как става, с лъжичка ли или с капкомер, вие как мислите?

# 110
Уф, тука сме и събота и неделя и винаги, ама пусто цедене, сменяне, дундуркане и .....няма време за нищо. Пък и последните дни с коликите сме много зле.
Зеля, с мускулна треска няма да сме само аз и ти-подозирам още колежки с най-добра приятелка-помпата Авент Mr. Green
Галенце, вие що чакахте досега? На мен педито ми каза да използвам всеки слънчев ден и да не го лигавя моя синковец-да се калява и от 8-ия 9-ия ден излизаме по-малко, а тия дни и по 3-4 часа.
Айде, аз ставам, че пак ревем, а днес само татито ме замества пък аз домакинствам.

И ЧЕСТИТО на всички новообебени мани-да ви радват много слънчицата!

# 111
  • Някъде в Европа...

Да ви питам и за вигантола, на нас ни го изписаха от 20-тия ден да го давам, та се чудя как става, с лъжичка ли или с капкомер, вие как мислите?
Аз го давам с лъжичка, малка кафяна, докосвам устичката, той си я отваря и изсипвам. Скапкомер как ще премериш 2-те капки? newsm78 newsm78 newsm78

# 112
AIR и аз тека особено като моя човек си разбута режима, нито да цедиш, нито да чакаш..
Аз си купих едни "памперси" за гърди - Fixies
Да ви питам нещо - мога ли да ползвам вече кенгуру ???, че ръцете ми изтръпват с тия колики

# 113
Да ви питам нещо - мога ли да ползвам вече кенгуру ???, че ръцете ми изтръпват с тия колики
И аз по цяла нощ трамбовам из къщи.Може ли да се ползва кажете?

# 114
Веничка не разбрах вие ядете 5 пъти или ти се цедиш 5 пъти ?!? Аз се цедя след всяко ядене на Пламена а тя е яде по 8 пъти на денонощие по 80-90 грама т.е. общо 640-700 грама някъде +- 20 30 гр. Колко повече да яде знам че трябва да яде по 100-110 в края на месеца ама не ще как да и ги набутам. По въпроса взе да писва с това цедене и недоспиване  Embarassed та не знам какво ще правя, умувам в интерес на истината, нощното ми е най големия зор Confused

Та здравейте и от мен кошмарна нощ все за нещо ревяхме и то на половин час, баща и заплаши че тапи за уши ще си вземе. Не знам от какво и стана така  newsm78 дано тази нощ да е по спокойна, че на вампир ще замязам вече  Tired

За кенгуруто Мишо го помъкнахме в него май като беше на месец трябва да питам систъра че не помня и после ще кажа или тя да се включи тъй и тъй ме чете  smile3534

# 115
  • София
Здравейте мами и бебчовци Simple Smile

Нашият момък се оказа лаком, та от това било повръщането. Но му смениха и инфакол-а с бебинос. Само дето новите капки много не ги харесва и ги плюе, та никога не знам дали съм ги дала или не. Та си пищим постоянно от гадните колики. И сме си все на ръце.

За цеденето и аз никога не знам дали да се цедя, защото не знам кога ще ми поиска пак. А парадоксът е, че като цедя с помпата изцеждам съвсем малко и си мислех, че нямам кърма, но бебчо е наддал доста за 1 седмица и докторът каза, че бебето изсуква повече от помпата със сигурност.

За водата изобщо не мога да му дам. Или я плюе или я повръща. Направо не знам какво да правя, езикът му е бял, а ме е страх от млечница.
Евелинка, кои биберони се имат предвид? Ние не ползваме шишета, а залъгалка рядко. Моля ви кажете ако знаете алтернативен начин за предпазване от млечницата newsm78

# 116
  • Стара Загора
Добър ден и от мен bowuu
Относно количеството на ядене на бебоците /тези които цедим/...аз в началото се притеснявах, че Слави не всеки път си изяждаше дажбата...но една мама ме нахока хубаво /заслужила съм си го де Crazy/ щом бебето яде..пълни пампата и спи /чакайте гладно бебе да заспи - на куково лято/ значи яде достатъчно Flutter Все едно на мен да ми стига една мешена скара пък Леля Зеля само със салата да се наяжда Mr. Green /туй е пример само/
Относно вит.Д - давам от първия навършен месец на Слави по 2 капки на гладно сутрин.
Относно течението на гърдите - аз си купих на Чико подплънките..и карам с тях. Също тека..няма начин...ако имаше тапи за запушване на циците щях да си купя Mr. Green
Относно кенгурцето - аз нямам такова чудо /ползвам татито за целта Mr. Green/ но мисля, че може вече да ги слагате.
Слави вече не заспива веднага след като се наяде..приспиваме се после поне 30 мин. Но пък започна да спи по повече /пу пу да не му е уруки/ Снощи от 21 часа стана в 3 часа да яде..и после чак в 8,30 часа сутринта Flutter
Сега въпрос от мен и ако може да ми отговорите бързичко - Значи по принцип зимата се топлим с камина с водна риза /пред камината хубаво червено вино...ех мечтииии Crazy/ но месец октомври понеже не е студено още и не я палим пускам духалка в спалнята а в хола климатик..та тези неща изсушават въздуха. Вие как правите влажност в стаите при бебоците. Нашия син ужасно хърка от сухия въздух и вече отивам да купувам освежител за въздух. Дори и после като запалим камината пак леко се изушава въздуха Confused Та вие какво мислите да правите по този въпрос? Ох дано ме разбрахне, че и аз вече не мога да се разбирам Crazy
Честито на новообебелите се мами  bouquet

# 117
Мисля че имам проблем със зърната не са много добре оформени и някои може ли да ми каже дали тези силиконови зърна вършат работа?

Вършат, особено ако са ти разранени зърната. Пробвай преди да му дадеш да суче от зърното, да стиснеш така, че да се напълни с кърма - така като захапе, ще разбере веднага, че не е залъгалка.
Аз имам още една хитрост, която дори е още по ефикасна - една малка помпичка на Chicco, която служи специално за изтегляне на плоски или вдлъбнати зърна. Взех си я, защото едното ми зърно е доста пострадало от операция и се оказа наистина незаменим помощник. 1-2 засмуквания и зърното се оформя достатъчно добре, за да захапе бебето. А то как хапе - сват ми се извива! #Crazy
Желая ти успех. Преди всичко - бъди упорита, не се отказвай лесно!

# 118
Добрютру! Hug
За кенгуруто - от ортопеда в болницата дето минаваше знам, че се взима като бебето направи 1 месец - даже на нас ни препоръча с твърдо дъно, а такива не съм виждала.
За гърдите - и  аз тека, особено вечер, ако не ставам на 2-3 часа съм мокра от всякъде та и аз ще си взема подплънки  за цици /между другото съм пробвала и става с тънки памучни минипревръзки залепени отвътре на сутиена/
За вит.Д-ми казаха от 20-ия ден, а аз бях почнала от 16-ия.
Лек ден на всички!

# 119

Сега въпрос от мен и ако може да ми отговорите бързичко - Значи по принцип зимата се топлим с камина с водна риза /пред камината хубаво червено вино...ех мечтииии Crazy/ но месец октомври понеже не е студено още и не я палим пускам духалка в спалнята а в хола климатик..та тези неща изсушават въздуха. Вие как правите влажност в стаите при бебоците. Нашия син ужасно хърка от сухия въздух и вече отивам да купувам освежител за въздух. Дори и после като запалим камината пак леко се изушава въздуха Confused Та вие какво мислите да правите по този въпрос? Ох дано ме разбрахне, че и аз вече не мога да се разбирам Crazy
Честито на новообебелите се мами  bouquet

Херка
, има специални овлажнители за въздух (ние не ползваме, че при нас си е доста влажно и без това, особено ако някой забрави отворена вратата на банята след топъл душ) - можеш да видиш в бебешките магазини, а вероятно и в Интернет-магазините ги има. Но мисля, че и няколко плитки съда с вода в стаята могат да свършат работа.

Общи условия

Активация на акаунт