222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 704
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
За Oberstufe знам при нас, че е редовен номер да имат един ден много часове, друг ден - само 2 или сутринта 2 часа, после 3 часа дупка и след това още 3 часа следобяд. Та не ме изненадва, което пишете. Подготвена съм от мои познати.
Моите и двамата са Г9, та до 10 клас часове следобяд няма. После от 10 клас започват следобедните часове и практиката.

# 196
  • Germany
Има ли някъде информация как го карат заразените на партито? Ето затова съм против да се тестват само неваксинираните деца в училище... Ние имаме час за ваксинация на малкият за утре. Яко съм се спекла, че той е с доста алергии... Ще ходи с баща си, че аз сигурно ще колабирам там. Батко му е другата седмица. Стиснете по едни палци да мине добре, моля.

# 197
Не знам как я карат Мони, но и за мен тестовете за вирус и за антитела трябва да са задължителни и достъпни от всички. Ако ще се пазим от вируса. Защото не е правилно да се подаряват милиони бройки ваксини на Африка, да се дават мириарди за Авганистан и да се раздават пари къде ли не и за какво ли не , но от тестове на собственото население да се пести.
Антитела са задължителни по мое мнение без значение преболедувал, ваксиниран или не.
На една приятелка в Щатите мъжа и е изкарал преди време вируса, ваксиниран е 2 пъти и сега пак е болен. Не го кара тежко, но е болен.
Sad
На децата стискам палци.

# 198
Ето затова съм против да се тестват само неваксинираните деца в училище...
И аз! И това разделение на децата намирам за много подло и грозно. Голяма работа ако всички си бъркат дружно в носа по 1-2 пъти седмично. В училищата има и 2 класа (5+6), които не подлежат на ваксинация. Тях направо в клетката на лъва ги мятаме.
Стискам палци да няма проблеми детето!

Започвам да си мисля, че целенасочено искат вирусът да мине през всички. Ако мислеха наистина за народа, щяха да оставят безплатните тестове и да наблегнат и на превенцията. Най-рискови за усложнения били хора с високо кръвно, наднормено тегло, диабет тип 2 и т.н., все болести, които произтичат от начина на хранене и живот.

# 199
И на които именно локдаун, изолация, стрес и пр. няма как да действат подобряващо. Напротив. 

Сега например в тенис клуба не са наясно имат ли право да признават на децата тестовете от у-ще или ще им искат друг тест . Че в училище били на 2хседмично. Разпоредбата била за на 24 часа ... Ами разбира се не ги записваме докато не се уточнят. Ако няма да признават училищните ще канселирам и в този клуб участието. Тук членове са само децата.
Миналата година плащах на всички без никакъв лайстунг. Сега всички ги канселирам ако няма да може да се взима участие.
Но гледах на фокус на новините, че се подготвя локдаун за след изборите. Колко е вярно не знам, но поне нещо такова пише. Аз си го предполагам отдавна.

# 200
  • Пловдив
Има ли някъде информация как го карат заразените на партито? Ето затова съм против да се тестват само неваксинираните деца в училище... Ние имаме час за ваксинация на малкият за утре. Яко съм се спекла, че той е с доста алергии... Ще ходи с баща си, че аз сигурно ще колабирам там. Батко му е другата седмица. Стиснете по едни палци да мине добре, моля.

Мони, всеки случай си е различен и моят едва ли ще те успокои. Но, ето аз ваксинирах и аутистичното си дете, онова за което съм почти сигурна, че проблемът му е от ваксина. Че е и с доста алергии на всичко отгоре. Мина и замина, добре си е. Единствено, сутринта след ваксината ми каза, че през нощта му е било много топло. Може температура да е вдигнал, а може и да е от убийствените жеги в Пловдив в края на юли. И майка ми ваксинирах, тя пък е след инсулт с парализа на дясна половина. Голям страх брах, защото ваксината я биха в лявата ръка и за ден–два и тя се обезсили. Всичко мина добре, само ѝ се спеше три дни почти непрекъснато.

# 201

Започвам да си мисля, че целенасочено искат вирусът да мине през всички. Ако мислеха наистина за народа, щяха да оставят безплатните тестове и да наблегнат и на превенцията. Най-рискови за усложнения били хора с високо кръвно, наднормено тегло, диабет тип 2 и т.н., все болести, които произтичат от начина на хранене и живот.
А, не! Ако идеята е всички да го изкарат, да махат мерките и да се приключва. Щом ще го караме всички, искам като в Швеция или поне България. Може и като в Бразилия - без ограничения и маски.

bella,
За съжаление и аз имам опасения за след изборите за затваряне, дано си остана само с опасенията! Затова максимално се възползвам от всички възможности - ходя навсякъде като за последно, че и децата влача.

# 202
  • Deutschland/HE
Бела,
при нас на тениса признават училищните тестове. В Хесен децата си имат тестхефт и учителите се подписват, че на този ден е направен тест и е отрицателен. На мен ми е странно да искат тестове, те играят все още на открито, 3-4деца са максимум и без проблем се спазва дистанция.

# 203
Ние сега записваме зимен сезон за от средата на октомври. В зала. Но докато не знаят какво ще правят с тестовете няма да подавам никакво записване. А ако до края не септ. не се уточнят ще пусна кюндигунг на участието им в клуба с 3м. срок. Няма да се занимавам с мейли насам-натам още една година. Да се разберат с щата и когато могат да предложат безпроблемни услуги да заповядат. Ще се запишем пак. Писма ми една година на всички плащахме , че като отворели щели да наваксат. Ама 6м. как се наваксват ?
И най-вече ми писна от писма, запитвания , промемени планове и графици и какво ли не.
Само ми отнемат времето. Можем да идем за това време на разходка в гората и да минем без спортове и без администрация.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 13:50 от bella-ciao

# 204
colibri,

Тестхефът е вътрешно решение на нашата провинция и е явно задължаващ, затова го признават навсякъде - спортни клубове, увесилителни паркове, ресторанти, басейни, частни уроци. Дори с тестове от петък може в неделя да се признае на учениците, казвам го от личен опит.

# 205
На мен пък тестергебнисите от училището ми идват в един Арр, правя снимка на екрана и пращам на треньора. Признават го.
Като говорихме за учебниците забравих да ви кажа, че (поне при нас) може да се купят от училището вече 4-5 пъти използвани учебници за по 5 евро и да си маркирате, подчертавате и каквото там си искате в тях. Аз по някои предмети така правя.

# 206
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, във ФБ групата на нашия град има шитсторм срещу един ресторант, защото не признават Тестхефт на едно от 3 деца. Семейство с 3 деца (9г, 11г и 13г) искат да посетят ресторанта. Оттам не признават хефта на голямото, както и друг тест от събота, защото били изтекли 24ч.
Явно ресторантите сами решават 🤷♀

Аз също като Бела считам тестването за недообмислено, трябва всички да се тестват, както и тези запитвания и какво ли не. Слава Богу детето не е записано на много неща, та при нас е ок, но от Feuerwehr ме побъркват със запитвания.

Аз не искам да повярвам, че ще има нов локдаун!
Хоумскулинг не желая!

# 207

Днес първи урок по френски. Четем и упражняваме за домашно здравей , как си ... и се чудя какво значи A Plus! с едно ударение на А то ?
à plus е всъщност съкратено на à plus tard - ще се видим по-късно или до скоро-
Според мен отговаря на bis später ,но не съм запозната с "езика" на младежите в Германия

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 15:10 от tania6

# 208
Ако при онлайн училище пак ще отпаднат класните по всички небенфехер, аз нямам нищо против. Защото да се пишат класни по религия, етика, музика и т.н. за мен е безумие. А пък то който учител преподава добре си преподава добре и онлайн. И ако учителят не умее да завладее вниманието на децата, те няма да го слушат и в училище.

# 209
  • Deutschland/HE
Е, синът ми ще прави класно следващия понеделник по биология. Има ли са тази година два пъти само и идва класенарбайт, взет е само един урок Устройсто на микроскопа, първия път организационни неща и формуляри. Дадено е класенарбайт два учебни часа. Ще видим какво е. До средата на декември са попълнили графика с контролните и няма второ контролно по биология.

Общи условия

Активация на акаунт