222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 702
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Немция
Ужас, много дълги учебни дни!
По системата Г8 сте, нали?

Седмокласникът ми трябваше по Г8 да има още тази година един дълъг учебен ден(от 7.30 до 15 часа), но с Г9 това отпадна. Има си обичайните часове от 8.20 до 13.30.

# 181
Ей сега,  в края на ваканцията моят хубавец си беше изместил режима в посока нощно повдизаване и дневно спане. Ставаше след 12, към 13 часа. Заспиваше със сигурност след два сутринта.
Днес сам си стана, изпи си капучиното и отиде с колелото на училище. Програмата е с много смени (поредни) на учителите, а също и дните на заетост. Имат два пъти седмично следобед до 17: 30 , часа, като единият ден е с 90 минутна обедна пауза, а другият, само с 45. Г-8 сме.

Днес разбрах за една учителка с Ковид , въпреки, че е ваксинирана.

# 182
Бибит, при вас е точно така, както трябва да бъде. Дано се вразумят и навсякъде върнат Г9!

При нас имало бистро в училището, където уж на място готвели, но като им гледам менюто и си представя и качеството на продуктите… май и ние кутии ще пълним.

# 183
Bleu, моите деца категорично отказват да се хранят на стола. Аз и не ги карам, де. И си караме на кутии, понякога си поръчват пица или дюнер за разнообразие, но в 80 % от случаите обядът си го носят.

Тъкмо и аз се занимавам с планирането и координирането на извънкласните занимания. Голяма логистика и организация пада.

# 184
  • Germany
Мони и нашите са така. Вземи им по един Макс тикет. То не може всеки ден разкъсан на поне 4 тири .

Проблема е, че в момента ме е страх да ги пускам по автобусите, заради ковид. Иначе хич нямаше да ги мисля, защото имаме директен автобус и за 30мин са в нашто градче. След като се ваксинират и видя как се развиват нещата с боледуващите ваксинирани, може и да се престраша. Това Г8 е ад. Малкият още в 5ти клас имаше ден до 14,30 и през седмица ден до 15,30. Ами много е. Да оставят по един час кунст и музика, да махнат религиите и да съкратят максимално програмата на децата, за да има време и за спорт и за почивка, а не да ми висят по сто часа в училище.

# 185
Права си, но пък и много стрес насам-натам не е също добре за имунитета. Аз говорих със зъболекарката и тя ми каза, че стреса се отразява много лошо и на зъбите .
За Г8 ... да ужас е.

# 186
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Във Weiterführende Schule ли учебниците са н-та употреба?
Сега в основното са все нови.

Като ви чета и лошо ми става....

Като стана въпрос за зъби, малката има Kreidezähne 😱
Не се знае постоянните какви ще са.
Четах, че медикаменти или антибиотици по време на бремеността може да е причина, но аз взимах само хормон за щитовидната. За микропластмаса също внимавам, идея си нямам от къде се появиха....

# 187
  • Germany
Ася сега ме подсети за нещо, което исках да споделя. Малкият имаше едно много неприятно жълто оцветяване на зъбите и аз непрекъснато му мрънках, че не си мие добре зъбите. Последният път като бяхме на зъболекар, ме питаха с каква паста си мие зъбите и казаха, че най вероятно е от пастата и да я сменим. 2 месеца по късно, зъбите му са идеални. Явно наистина е било от пастата. Става въпрос за Елмекс Джуниър. Ние ползваме тяхната Профешънъл и сме много доволни и сега и той се мие с нея.

# 188
Мони, Kreidezähne са с нарушена минерализация. Зародишът на зъба е увреден. Никаква паста не помага.
Случаите нарастват последните години и причината е неясна.
Синът ми се мие от бебе с една единствена паста, от другите му се гади. Той има идеални зъби.
Малката явно моите е взела 🙈

# 189
Хм... наистина ли зародишът е увреден? Как се доказва това?
Аз преди писах какво бих направила – изследване за липси, Weston Price. Евентуално чревната флора може да е фактор. И бих започнала веднага с Lebertran Blush, въпреки че в края на лятото нивата на витамин Д трябва да са високи.

# 190
Синьо, говорих с приятелка зъболекарка от Бг и тя същото ми каза: при вътреутробното развитие зародишите на зъбите не са се развили правилно. Затова и не се знае следващите зъби какви ще са. Понякога млечните са перфектни, а постоянните с нарушен емайл. Ако има късмет, постоянните може да са й наред.

Спомням си, че беше споменала за това изследване, май само някои лекари го правят май?
Не помня ☺
Припомни ми моля....

# 191
Всички зъби ли са засегнати?
Имах предвид да се изследват витамини, микроелементи... Ето такова например (случайно избрах): https://www.imd-berlin.de/spezielle-kompetenzen/mikronaehrstoffe … neralanalyse.html, плюс желязо, витамин Д, Б6/9/12... Но трябва да се точи кръв.

В Мюнстер на някакво G2 парти 63-ма се заразили с корона. Rolling Eyes

# 192
Тя не даде на зъболекарката да погледне. Според мен са 4те предни горе.
Зъболекарката каза, че последните 10г главоломно нарастват случаите... 🙄

# 193
  • Немция
В Мюнстер на някакво G2 парти 63-ма се заразили с корона. Rolling Eyes
Четох за това парти, били са 380 души. Преди дни бяха по-малко заразените.
Интересното е, че не само ваксинираните са се заразили, а и преболедувалите.
Да речем ваксинираните може да го изкарат евентуално по-леко, но преболедувалите? Нали преболедувалите са уж с защита до 6 месеца? Делтата определено прави пробиви при всички.

# 194
  • Germany
Аз мисля, съдейки по разни близки и познати, че няма значение ваксиниран ли си, преболедувал ли си или извънземен, всеки може да се разболее отново (и отново 🤭) и всичко е един “шибан”(извинете френският ми 😉) късмет.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 01:49 от PeaPink

Общи условия

Активация на акаунт