222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 688
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Germany
Закусват в училище в паузите. Аз зареждам кутиите - или сандвичи, или баница, или кекс или сиренки. Обядват в града, като малкият яде сандвичи всеки път /капризен е и не яде китайско, всякакъв ориз и т.н./, та когато има и обяд навън, гледам закуската да не е сандвич.

# 166
  • Немция
Mного ранно начало на учебния ден в училищата в Баден-Вюртемберг или Хесен ми прави впечатление от написаното тук.
При нас Грундшуле-то започва в 8 ч. Големият, в гимназия, в 8 и 20. Ако беше Г8, щеше да има ден и от 7.30, но той е Г9, което го върнаха в НРВ. В по-горните класове ще има занятия и от 7.30, но не знам от кой клас ще е при Г9.

Моите задъжително закусват вкъщи, защото големият в училище почти никога не закусва. Онзи ден , когато се успахме, голям Бибитко не закусил и в училище, въпреки че му дадох нещо. Бил забравил. Stuck Out Tongue
Големите ядат на двора, не вътре в класната стая като дребните в Грундшулето... и акълът му е навсякъде, но не и в закуската. Да отбележа, че е злояд, кльощав, дребен Bowtie , яде по малко и бързо се засища. Как си описах момчето само. Smirk

Белла, интересно обяснение за недостига на стъкла и наводнението, не бях се замислила над тази гледна точка.

# 167
Бибит,
И аз като от Хесен мислех, че всички започват като нас в 8 часа. Има една гимназия при нас, която започват в 8.05ч., но според мен това е свързано с местоположението й и градския транспорт.

# 168
  • Deutschland/HE
Явно всяка община в Хесен си има различни правила за започване на часовете. При нас и грундшулето и гимназията започват в 7.40 часове, приятели са в съседна и там започват в 7.35 гимназията, а грундшулето е от 8ч.
И двамата не закусват вече сутрин вкъщи, правя им сандвич+плод и си го изяждат първата и втората пауза, понякога връщат едното. Днес сина ми до обяд е бил на един банан, сандвича не му останало време да го изяде от игра Simple Smile. Дъщеря ми не си взе изобщо сандвич днес, а само кис.мляко и си сложи ябълки и боровинки.

# 169
Вие оглеждате ли учебниците на децата в първия учебен ден като им ги дадат? Аз досега не го правех, от през лятото платих 18 евро за прегърнати ъгли и сгънати страници. И сега като ги донесе синът ги огледах - ами всички учебници - даже 1 чисто нов има и той - са с прегърнати ъгли. Чудя се сега на кого да звънна, за да направим протокол за това.

# 170
мама-ени,
Децата трябва да подвържат  учебниците и след това ги предават обратно с подвързиите. Ако страниците са изправени, а не оставени прегънати, никой не обръща внимание.
Децата ми сами си правят закуската за училище. Щом могат да си направят закуска сами в къщи, значи могат и за училище. Знаят, какво може и не може да се носи.

# 171
Дени, и при нас преди не е имало проблем, но новата класна в 7 клас (дето почти цяла година не бяха на училище и не ги отваряха тия учебници) ни глоби. Сега понеже тая година пак тя е класна мисля да й се обадя и да се срещнем и да ги опишем тия неща. Даже има един учебник дето е подвързан, демек ползван, но моят син е записан като erste Benutzer.

# 172
Големите започват училище в 7:30, от нас тръгват в 6:45 часа. Дъщерята не закусва вкъщи, взема си повече сандвичи. Синът ми пие смути и си взема допълнително храна. Като се започне и носенето на обяди, такова количество храна се приготвя вечер, че не е истина. От тази година и малката ще обява 1 път седмично  в училище.

Мама ени, и ние след като платихме един учебник, вече ги оглеждаме.Joy Бих снимала учебника и изпратила по мейл на този, който отговаря. При нас е библиотекарката.

# 173
мама-ени,
Щом имаш прецедент действаш, както намериш за добре.

# 174
Аз доколкото знам се глобяват тези, които са записани първи, евентуално втори ползващи пособията. Трети път им е последен. Та за трети не глобяват . Втори ако си пишеш списък с намерените дефекти и го даваш на класния да го разпише. После предаваш учебника с него. Трети не ти пука.

Като гледам с какъв ентусиазъм сме започнали да нищим училището, както миналата година , а според мен ни чака лоша изненада и домашно обучение зимата. Дано съм си просто черногледа и недоверчива. Но днес говорих с една съседка, пенсионирана гимназиална учителка и тя мисли като мен и пак ме хвана недоверието.

# 175
  • Немция
При нас учебниците се ползват 5 поредни години. Има 5 полета за имената на тези, които са ги ползвали.
За глоби- не ни се е случвало досега.

# 176
Добре че каза. Да не обърквам всички. Значи при нас е 3 пъти. Поне до сега не сме имали учебник на който да сме след 3 то място . А и една учителка така ми обясни.
Сега ме алармирахте и гледам учебника по френски е чисто нов ...
Днес първи урок по френски. Четем и упражняваме за домашно здравей , как си ... и се чудя какво значи A Plus! с едно ударение на А то ?

# 177
  • Germany
На големият са му давали учебници в доста лошо състояние и той е бил 5-6 ползвател. Първи май не е бил никога до сега. Не са ни глобявали. На малкият повечето от 5ти и 6ти клас са нови, ще видим сега като ги връща как ще е.
На големият програмата е ужасна. Всеки ден е до 16 или 17 часа, с дупки от по 3-4 часа по средата на деня. С малкият се засичат само един ден на обяд. Ще го играя такси цяла година...

# 178
Мони и нашите са така. Вземи им по един Макс тикет. То не може всеки ден разкъсан на поне 4 тири .

# 179
Големият има ден с 11 учебни часа и то само абитурни предмети. Не знам, не знам.
Направих един комулативен списък с тренировките по дни и зали, от което рязко ме стегна шапката. Още не съм нанесла мачовете в календара, вече са 4 отбора и ще е трагедия. Как ще успяваме, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт