222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 681
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
Аз нямам проблем да ставам само ако е светло. По тъмно биологичният ми часовник яко протестира.

На водното колело ли казвате паделборд?
Тц. Стоиш на вързана за тебе дъска и гребеш с едно гребло.

# 151
  • Deutschland/HE
И ние се чудим вече за есенната ваканция. Бяхме набелязали Италия за 5дни,  но децата не са ваксинирани все още и това много усложнява нещата и май ще се откажем. Билетите от Франкфурт до Бергамо са на страхотни цени Simple Smile

# 152
Ясно. Не е за нашата фирма. Ние само на истиснки лодки се качваме.

# 153
  • Germany
Пробвахме го паделборда по миналото лято в Италия, но много бързо им доскучава на децата. Страхотна разходка си направихме и ние вчера, а от днес на училище. Успешна година на учениците!

# 154
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, и детето ли трябва да става в 5.30 Astonished ?
Колко време ще пътува до училището?

Бибит, и при нас след 4 седмици е есенната ваканция.

Бела, да ти кажа, децата не бяха още скапани, на малката просто й беше време да спи. Чак в колата усетихме колко уморява тази вода. А и на сина му беше скучно там, защото другите басейни бяха със студена вода и му беше студено. А в топлия басейн пълно с пенсионери и няма как да прави глупости Smile

Ние миналата година имахме един незабравим къмпинг на Lahn, където невероятно се забавлявах с една група от 20тина деца и няколко безпомощни майки, делеше ги реката Sweat Smile.
Та, там предлагаха паделборд, но никой нямаше интерес, освен мъжа ми Stuck Out Tongue Closed Eyes
Синът се е метнал на мен и всякакви подобни занимания са ни доста скучни. Малката е пък точно обратното - дай й екстремни неща, катерене, скачане...

# 155
  • Germany
Успех на всички ученици през тази година👍 Ние сме от утре. Чак не знам как ще легне това дете по-раничко, като е свикнало да ляга в 12 🤔

# 156
asyalein, детето в 6. Към 7 без 5 трябва да излиза от вкъщи, първият час започва в 07:35. Sad 20-25 минути май пътува трамваят. Поне спирката е точно до училището. Ще е трудно влизането в ритъм...

PeaPink, как в 12? Astonished Моето май само на НГ е стояло до толкова. Той е поспаланко. Трябват му минимум 10 часа сън. Но то май е нормално толкова за тази възраст (10-11).

# 157
  • Germany
И на моя малкият му трябват минимум 10часа сън, често 11. На 12г е. През ваканцията си лягаше в 23,00, в учебно време уговорката е за 21,00, но не винаги успяваме. И двамата стават в 6,45, в 7,15 тръгват, от 7,50 са им часовете. Не закусват вкъщи и баща им ги кара, та затова поспиват по до късно.

# 158
Bleu,

Защо толкова рано започва училището при вас? Мислех, че в Германия поради липса на втора смяна, училищата започват в 8 часа.
Аз държа децата да закусят, защото ги мързи да си правят сандвичи за училище. Синът става в 6.30 ч., закусва, мие се, оправя леглото с напомняне, облича се и хваща автобуса в 7.20 ч. Дъщерята става в 6.15 ч., ама там има тоалет, прически, само грим не слага още. Хваща същия автобус. Какво правят 20 минути по-рано в училище, идея си нямам.

# 159
Moni, а кога успяват да закусят в училище?
На мен това ми е голямата чуденка. Детето е свикнало да закусва (яде бавно, междучасие едва ли ще му стигне), след това обикновено ходи по голяма нужда Blush. От друга страна да ядеш толкова рано сутрин... И обяда не знам къде ще го вместим. Освен да си носи сандвичи, че иначе ще стане прекалено късно за обяд, а ние вечеряме в 18.

Deni-meni, не знам. Sad И основното училище започваше в 07:40, но ни беше на 10 мин пеша.
Иска ми се и при нас да започват по-късно. Тогава щеше да хваща следващия трамвай и нещата щяха да изглеждат по съвсем различен начин.

# 160
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синът ми също спи повечко, още от бебе, но малката е друг калибър.

Иначе вкъщи аз ставам в 6.30, синът и той.
Малката към 7. През седмицата гледам 20.30 да са по леглата, но тя става, крещи, понякога чак в 22ч заспива 🙈
Иначе при синът ми помага einschlafmeditation - харесал си е една, 11мин и обикновено заспива преди края й ☺

Дени, при нас началното е от 7.45ч
От 5кл незнам от колко са вече.
Но мен като дете много ме мореше ранното ставане, за сметка на това проспивах половината часове, когато бях първа смяна 😁
Мразех втора смяна: хем предиобеда не стига за нищо, хем скука и гърч в училище, хем после уморена и пак нищо не правех...

Синьо, моят закусва и в училище, но пък яде бързо. Обедът е труден, все изглеждало зле и не опитал. 🤷♀
Яде вкъщи после следобеда, не му слагам втори сандвич, че въобще няма да опита от обеда. Иначе вкъщи закусва, но малко - половин филия с мед или малка купичка мюсли.

# 161
Bleu,
Ако са си взели сандвичи, децата ядат в 1 междучасието, което е 15 минути. За моите стига. Преди в училище имаше и Milchbar, където можеха да си купят някакви брецели, сандвичи и т.н., но миналата година заради короната не работеха. Сега не знам.
Това в училищата от 5 клас.

# 162
  • Germany
Синьо, сега през лятната ваканция започна да ляга към 12 ч. (на 12г. е). В учебно време 10 - 10,30 ч. Той от малък не обича да спи (за разлика от майка си😉). 8 часа сън и си е кукуряк, дори и през ваканциите си става рано.
Нашето училище започва в 8,10 ч.. Закусва в къщи и си носи едно мюсли-барче за училище, но не винаги го яде.

# 163
При нас започва в 8 без20 . На път за училище се купуват от бекер бретцели, кроасани или каквото си искат и това е закуската.
Обяд или в у-ще кантина или в къщи. Според зависи.
Ние едно време закусвахме в къщи още по-рано. Заради 2 те смени в 7 и 15 бяхме в у-ще сутрешната. Зимата по тъмно.

Ние си намерихме фирма за новите прозорци и врати. Ами по-малко от 12 седмици време за поръчката не могат да предложат. Голяма продукция на стъкла имало в засегнатите от наводнение райони и всичко в било под вода, машините повредени . За много видове стъкла не можело да се намери заместител ... изобщо страшна работа.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 13:17 от bella-ciao

# 164
В 7.30 започват и при нас.
Задължително закусват вкъщи и си приготвят за хапване в паузите, имат си режим на хранене и си го спазват

Общи условия

Активация на акаунт