222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 736
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • Germany
На наши приятели ot училището днес са им казали, че почват да тестват по 3пъти седмично.
В БВ от четвъртък влизали нови мерки - неваксинираните на обществени места само с ПСР. Чух го в новините по радиото и не знам подробности.

# 226
Някой да има мнение за Duales Studium към SAP?  Големият е много впечатлен, правили им презентация и той се навил, направо го е решил. Това 17-годишните са интересна порода говеда.
Мьос, не разбирам въпросът ти. Аз съм счетоводителка и работя с SAP вече 4 години, но нямам идея какво би трябвало да значи дуалес студиум към SAP. Дуалес студиум е ясно - следване+практика, но то би трябвало да има някакво друго име, не просто "към SAP".  Ако мога да помогна с нещо пиши на лични.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 21:32 от мама-ени

# 227

В БВ от четвъртък влизали нови мерки - неваксинираните на обществени места само с ПСР. Чух го в новините по радиото и не знам подробности.

Това ще се прилага когато пациентите с корона в интензивното станат 250.  Когато станат 390, 2G правила влизат в сила, при които неваксинираните ще имат ограничен достъп до обществения живот и могат да се срещат само по двама.  Отделно и няма заплата за неваксинирани при налагаща се карантина.
Тези правила ги готвят на много места, не само в БВ, но там май най-рано ще влязат в сила.

# 228
мама-ени, има се предвид фирмата SAP, а не продуктите им.

Mößbauer-Effekt, за мен би било от значение към кое висше училище е следването. Иначе сигурно не е лоша идея, даже е много добра, щом младежът знае с какво иска да се занимава.

Съседни страни разхлабват мерките, а тук се чудят каква поредна щуротия да измислят. Rolling Eyes
"Die Maßnahmen dienten dem Schutz der Gesellschaft insgesamt, "aber auch ihrem eigenen", sagte der Ministerpräsident (Кречман). Dazu komme, dass sich nicht alle impfen lassen könnten, "Kinder und Erkrankte bedürfen des besonderen Schutzes des Staates"."
ГолЕм смЕх! Ако беше така, щяха да оставят безплатните тестове и те да са задължителни на обществени места. Сега точно децата и неможещите да се ваксинират по медицински причини са потърпевши. Неискащите да се ваксинират си знаят защо и са си поели риска. Някои май още не са схванали, че всички могат да се заразят и да сеят зараза.

# 229
Мисля си, че ще променят правилата. Говорихме си с колегите тези дни, че не е редно да се тестват само неваксинираните сред нас.
Даже една колежка доброволно се тества 1Х седмично, нищо, че е ваксинирана.
Иначе, за БВ , карантинираните неваксинирани не получават възнаграждение за времето на карантината. Потвърдено е вече с моя позната.

# 230
Съседните страни, които разхлабват мерките е всъщност Дания. Само че там нивото на ваксинация е значително по-високо и то точно на групите, които трябва. В Германия мерки и локдауни ще има вече само да неваксинираните, докато не се ваксинират достатъчно голям брой хора и не стане като в Дания. Ако искат в крайна сметка, като не искат, да не се ваксинират, само да няма мерки които да включват солидарно и ваксинираните. Аз точно така я разбирам демокрацията и очевидно тези, които правораздават също.

Катерица, нищо няма да се промени за неваксинираните, даже все по- тежко ще става. Както беше до неотдавна за всички. Иначе и ние се тестваме когато ни скимне на работа. Една колежка даже е положителна от вчера. Ваксинирана е.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 22:21 от Анонимен

# 231
Холандия също маха мерките, даже маски и дистанция. 3G с безплатни тестове ще важи. 62,9% напълно ваксинирани имат срещу 62,3% в Германия.

# 232
Рейна, разбирам те отлично. Миналата година след смъртта на татко, се сринах яко. Неприятна комбинация беше от локдаун, проблем в семейството ми и смъртта му. Оцелях. Прегръщам те. Потърси помощ от специалист, на мен много добре ми се отрази.
Мога ли да ти пиша на лично?
Катерица благодаря за предложението за помощ. С мъжа ми съм тук, той наистина много ми помага и с децата и когато има време и вкъщи, но все пак работи. Няма как да му оставя децата за 3-4 сед и да тръгна нанякъде. Добре, че още година ще съм в майчинство. За добро или не. Но няма да си добавя още стрес допълнително. Видях една майка позната от градината на голямото. Нейното малкото е една седмица по-малко от моето. Тя получи място и започнали със свикването. Каза, че нямало да тръгва и тя на работа още година, имала нужда да е сама със себе си. Даже за кафе ми отказа, била много изтощена. Та разбирам я много добре.
Някой може ли да ми обясни защо генезене не са на равно с ваксинираните като изтекат 6-то месеца? И аз като Бела да кажа, че трябва да тестват за антитела поне. Ясно ми е, че е сложно кой имал, кой нямал и колко..
Локдаун няма да има като слушам последните изказвания. Лашет казва, че инциденц 50 сега не било като инциденц 50 миналата пролет защото имало много ваксинирани. Виълър от РКИ пък изнесе статистика колко хиляди болнични престоя били предотвратени от началото на годината и 38 смъртни случая. Също така прогнозират и вярват, че в следващите 3 години ще успеят да ваксинират всички на Земята.

# 233
  • Немция
Ще ги видим страните с разпуснатите мерки през зимния период.
Въобще не мога да предвидя за себе си как ще се развие ситуацията есенно-зимния период.

# 234
Няма какво да им се случи на страните с достатъчно ваксинирани. В Германия просто още не са толкова, но с достатъчно добра мотивация ще станат. Угрозата да не си получиш заплатата и да стоиш в индивидуален локдаун не е лоша.  Или поне останалите няма да страдат заради техното "обмисляне" и вътрешна убеденост. На практика мерките ще са неваксинираните, докато не намалеят колкото трябва. Това много отдавна беше ясно.

# 235
Не очаквам локдаун като предните. Да видим.

# 236
... Също така прогнозират и вярват, че в следващите 3 години ще успеят да ваксинират всички на Земята.
Невероятно. И после? Това за мен е основен въпрос. А не кой колко бил локдаунат сега и кой колко ще е след месец и кой колко след два. Не на ти си куклите , дай си ми парцалките...

Катерица ама защо да и платят в карантина? Навятъра пари ще дават ... вместо незнам колко стотин милиарда на Авганистан.

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 03:49 от bella-ciao

# 237
Рейна, разбирам те отлично. Миналата година след смъртта на татко, се сринах яко. Неприятна комбинация беше от локдаун, проблем в семейството ми и смъртта му. Оцелях. Прегръщам те. Потърси помощ от специалист, на мен много добре ми се отрази.
Мога ли да ти пиша на лично?

Разбира се.

# 238
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Рейна, на кур се ходи с децата, там ги бетройват. Даже и учебни занятия има.

Софт, много schadenfroh звучиш.

Незнам как прогнозират абсолютна ваксинация. И бебетата ли? 😳

# 239
Очаква се да одобрят ваксина за 5-12 години. Въпрос на време да се покрие и възрастта 0-5.

Общи условия

Активация на акаунт