222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 746
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Ася да. До края на тази година от 5 до 12 год и от началото на другата от 6месечна възраст.
Знам, че има Kur с деца, но това за мен няма да е правилното и от което се нуждая.

# 241
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Това, че ще я одобрят, не означава, че всички ще решат да я слагат. Особено докато все още твърдят, че е по желание.
Затова се чудя за тези 100%.

Рейна, сабатикал от децата, поне във възрастта на нашите, няма 🤣

При нас се изсипа невероятен дъжд!

# 242
  • Немция
При нас от сутринта се лее обилен дъжд.

Синьо, честит ви 15 септември, да ви върви по вода като на днешния мокър ден ! Grinning Запомних те с тази дата, която спомена наскоро - съвпадаща с българския първи учебен ден.

Пожеланията се отнасят и за другите ученици, започващи днес. Wink

# 243
Бибит, благодаря! Гласим тоалетите, събитието е следобед. Исках да се издокарам с пола/рокля (да използвам повода, че кога ли ще има пак друг), но и тук вали и ще трябва с панталон.

# 244
Официално Einschulung ли ще има?
Как е във weiterführende Schule когато влизат новите ученици?

По вода да върви на всички ученици и родителите покрай тях да намажат 😁. Аз забравих вече кога почна уч. година.

# 245
Да върви по вода на учениците и от мен.
Ася аз мислих, че твоето стана сега 5 ти клас. ОБърквация голяма с толкова много деца в темата. Но деца да има Simple Smile

Аз не знам някой следи ли новините? Прави ми впечатление, че в последно време информират за всякакви глупости около Бритни Спиърс . Баща и не знам какво, приятеля и не знам що, каква рокля си облякла ... днес пък нещо друго беше. Е , това ли измислиха за най-неутралната разсейка от останалите новини? Бритнито.  Ужас. Аз до скоро си мислих, че е потънала в пълно забвение от поне 15 години насам и дори не съм се сещала за нея.

# 246
Официално Einschulung ли ще има?
Как е във weiterführende Schule когато влизат новите ученици?
Преди: Събират всички родители + петокласниците в аулата - реч на директора, музикални изпълнения от оркестъра и хора. После, ако не са разпределени децата, ги викат на сцената по класове с новия учител. Отиват в класната стая за около час без родителите, час и половина, после чао до утре.
Сега в короната:  Знае се предварително кой в коя паралелка е. Всяка паралелка по отделно  се приема от класната и директора в аулата/физкултурния салон + камерен концерт. Присъства по един родител с тест. После в класната стая за час и половина, после чао. Затова има на някои места приеми сутрин и следобяд в определен час за всяка паралелка. Директорът 4 до 6 пъти повтаря речта си. Всички са с маски.

# 247
Благодаря, Дени.
Значи все пак е официално събитие.

# 248
  • Немция
Дени, много ясно и точно си го описала, опресни ми спомените. Grinning
Другата година ще имам отново петокласник.

# 249

Рейна, сабатикал от децата, поне във възрастта на нашите, няма 🤣
Май, май..твоето поне ходи на градина
И аз избирам у-ще в момента и съм се спряла на 3. Едното е гезамтшуле. Има ли някой опит с такова у-ще? Не се знае още ще има ли инфоабенд и ден на отворените врати.

# 250
При нас ще са всички 5-ти класове накуп, по 2 придружители на дете, 3G, в голяма спортна зала.
Ние още не знаем в коя паралелка ще е, днес ще ги разпределят.

# 251
Това разпределение по класове на петокласниците (много напомня на разпределителната шапка в Хари Потър 😀) е много вълнуващ момент. Аз пуснах по сълза и трите пъти.

# 252
При нас пък в Грундшуле ще правят PCR Pooltest,каквото и да означава това... Всички деца в класа се тестват с лоли и после слагат на всички деца пръчиците в общ съд за изследване.Ако се окаже позитив- тестват поотделно! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 253
Blеu, добър старт на учебната година и ползотворно учене! Memo Flowers Hibiscus

Моят син днес ще e Pate за петокласник.

# 254
За съжаление тъкмо бях започнала нова работа с дъщерята в 5 клас и само баща й я придружи. При сина вече беше корона и единични посрешание по паралелки. Тази година е пак така с отделни посрещания. Не е като при Bleu.

sunny-Kiss,

PCR Pooltest е това, което си описала. Струва по-евтино за изследване, но при положителен тест се заплаща отново за всеки по-отделно нов тест. Минала година ги правеха в лабораториите в България, но като видяха, че семействата искат основно от тях и не печелят и ги премахнаха. Останаха единичните.

Общи условия

Активация на акаунт