222 летни рокли и зимни якета в НЕМСКАТА тема

• 25 753
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
То май всяко дете ще получи  2 пръчици-едната отива при общите,а другата се гледа,ако общия резултат е позитивен,за да разберат кой е болен...

# 256
Катерица, данке!

Mößbauer-Effekt, да си приготвя кърпички викаш. Grin

# 257
Втората ще я изследват при неоходимост. Първо се изследва общия резултат.

# 258
  • Немция
Рейна, трябва да разпиташ с какво реноме е вашето Гезамтшуле. Нашето в града ни е с лоша репутация, другото в съседен град е с добри отзиви. Така че, според зависи.

PCR Pooltest е това, което си описала. Струва по-евтино за изследване, но при положителен тест се заплаща отново за всеки по-отделно нов тест. Минала година ги правеха в лабораториите в България, но като видяха, че семействата искат основно от тях и не печелят и ги премахнаха. Останаха единичните.
Този Pooltest тип близалки не се ли появи чак пролетта по училищата за първи път в Австрия?
Миналата есен и зима такива ли правиха в България? Струва ми се, че друго ще да е било.

Съни, пуул-тест правеха в Грундшулето при малкия още преди лятната ваканция.

# 259
Не знам за гезамт с добра репутация. Много сме ги обсъждали типовете училища в темите тук, потърсете през Гугъл, излиза доста информация. Форумната търсачка не помага.

# 260
Ние от пролетта имаме такива тестове в у-ще. Те са по-точни. Имаме един вкъщи който се носи в у-ще при положителен в клака.
Bleu сигурно е толкова вълнуващо колкото при първокласниците. Успех на детето! В гимназия ли го записа?

# 261
Аз знам 2 гезамт с много добра репутация и действително много добри училища. Г9. Даже обмислям план моето голямото след 10 ти клас Г8 да го сложа да довърши в гимназията на това гезамт и да стане Г9. Защото не намирам никакъв смисъл да учи по-малко години . Като гледам до колко години ще му се налага да работи ...
Днес в големия дъжд в едната класан стая капел тавана от 4 места. От години капе тавана на аулата в училището. Сега капе в класните стаи.
Нищо. Важно е да има пари да се раздават по всякакви проекти къде ли не извън страната.

# 262
По-добре вместо гезамт след 10 клас, местенето да е в професионална гимназия. Пак става Г9, но нивото е добро, а професионалната ориентация е читава. Проф.гимназии дават Allgemeines Abitur , не Fachabitur, въпреки практическата насоченост на обучението.

# 263
Ама и професионални гимназии ли има?
Интересно на какво се дължи лошата репутация на повечето гезамтшулета. Концепта ми харесва на мен. За съжаление никой не познавам с дете там. Малко далечко ни идва у-щето.
Да си задам тогава въпроса по друг начин, може повече да ми помогне.
Попадам на някаква тема стара, но не на конкретни страници, а да чета цяла тема не мога.
Повечето деца май са в гимназии тук. Много ли голям Druck им правят на децата както чувам от тук от там? В 5 и 6 клас кои са новите предмети? Рязка ли е промяната между грундшуле и гимназия или има някакъв период на свикване и той се толерира?

Последна редакция: ср, 15 сеп 2021, 16:46 от Анонимен

# 264
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
На Gesamt проблемът е, че трябва да диференцира, но на практика нямат ресурси. Нивото по принцип е по-ниско от една гимназия. Но много е важно колко са ангажирани учителите.

Колкото до прехода от начално към weiterführende, говорила съм с приятелка, която преподава на 5,6,7 кл. в гимназия. Тя казва, че в 5кл английски започват почти наново, по мате и немски се преговаря 4кл, защото децата имали различно ниво и трябвало да се наваксва.
За Druck - явно го има, също и много повторения (üben macht der Meister), но още нямам лични впечатления.

При нас в града има само 2 гезамтшулета, едното е с не толкова добра репутация, но заради Хаупт и реал, докато гимназията била добре. Кифват още рано сутрин 🙈 Другото е с някакви награди за иновативен концепт, но пък е до 10кл само, после трябва Oberstufe да се търси.
Чистите гимназии са в съседния град и приемат деца от нашия град, само ако има останали места. Някои години няма свободни места.

За мен изборът е много труден.

# 265
  • Germany
Според моето скромно мнение (имам само един ученик и нямам голям опит с училищата☺) много зависи от обучението на детето в грундшулето. На моето дете му беше ок в 5 клас, не е имало никакъв период на напасване. Установихме обаче, че явно неговата г-жа в 3 и 4 клас е била доста амбициозна и строга, защото той мина с лекота през материала в 5 клас. Някой от децата от други училища имаха малко затруднения в началото, но май чисто организационни, т.е.  да си подредят добре нещата за учене, домашни, такива неща. Така че, според мен, не е кой знае какво в 5 клас, ако детето и преди това е свикнало да учи и е имало доста тестове в училище. Ако и в гимназията всичко е добре организирано, нещата си вървят, няма проблеми 👍
Нямам представа за какви повторения говорите обаче. Материала си върви, учат се много нови неща, ако има и “печени” учители дори е интересно и забавно. Учителят по немски например, винаги освен уроците им разказваше разни интересни факти, обсъждат неща от града, въобще целият клас много му се радва 😉

# 266
  • Germany
Според мен натиск си има в гимназиите, като при нас беше 1во в 5ти /в нашето училище почват с 2рият чужд в 5ти клас/, после в 7ми и в 10ти клас. Предметите са различни май в различните провинции.

# 267
  • Germany
Аз мисля, че и в Реалшулетата се започва с втори език в 5 клас. За Гезамтшуле нямам представа, тук май няма такива.

# 268
  • Germany
Аз мисля, че и в Реалшулетата се започва с втори език в 5 клас. За Гезамтшуле нямам представа, тук май няма такива.

При нас са много малко училищата, които имат 2ри чужд от 5ти клас. Повечето започват от 6ти, а в Реалшулето не знам дали въобще има 2ри чужд.

# 269
Бибит за производителите на стъкла има едно предаване. Ако те интересува https://www.n-tv.de/mediathek/videos/wirtschaft/Glaserei-faengt- … icle22804293.html

Общи условия

Активация на акаунт