ОСМИ клас 2021/2022: Учебната година предстои, нека по вода да им върви!

• 35 624
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
  • В офиса
Дъждец, дано всичко да е наред. Четох назад за случката, много инфарктно е било.
Тетрадки с квадратчета аз купих от кварталния офис1. Готини ми се видяха.
Иначе купих и тетрадки със спирали и твърди корици от Метро, бяха 2 на цената на 1 и една излизаше малко над 4 лв., струва ми се.
Много явно са се прибрали с увесени носове вчера. Аз какъв монолог изслушах... А моят е със самочувствие, изключително стабилен и т.н. по принцип. И е с приятел и друг познат в класа, т.е. не е сам. Преди началото на учебната година драмата бе: "Няма да имам никакви интересни хора в класа", сега драмата е: "Май имам интересни хора в класа, но не мога да говоря с никого, даже не мога да погледна никого"... Днес имат час на класа, дано са помислили за опознаването на децата.

# 556
  • София
О, моята дъщеря се прибра възторжена вчера, поговорила с няколко деца, но нищо чудно днес да смени плочата - не знам как са момчетата, но в пубертета момичетата се лашкат от една в друга крайност. Simple Smile

# 557
Аз пък се притеснявах за комуникацията на моя, но той изглежда се оправя. Дойде си с усмивка от училище, седи с момиче на чин. Показвал на няколко момичета клипчета и се смеели, едно момче му казало, че е пич. Ще видим ...

Цитат
О, моята дъщеря се прибра възторжена вчера, поговорила с няколко деца, но нищо чудно днес да смени плочата - не знам как са момчетата, но в пубертета момичетата се лашкат от една в друга крайност. Simple Smile
Ми същата работа са според мен. Хормоните яко бушуват, независимо от пола.

# 558
Запис в темата на осмокласнице че ви бях отървала.
С закъснение Честит 15 на всички деца и техните родители. Нови приятелства, нови знания, нови успехи! Както и на тези които имат по втори ученик във висок или нисък клас същото и по-много.Да са ни живи и здрави всички ученици! Много са ви готини дЯцата- в гръб /встрани/в лице всякак. 

Честити ви рожденници, които съм отървала - само хубави неща и на тях!

При нас седмичната програма е "готина" каза синковеца. Предметите ( общообразователните по 5 учебни часа на ден се падат горе долу на ден ) сутрин, рисуването след това до късен следобед. Само сряда са от 7:30, останалите дни са от 8:20 (за синковеца е екстра), но с рисуването денят им отива до 15:30 а в един ден и до 17:30. ама нали е избираем предмет- това не се брои за натоварване.
Материалите по рисуване като разход са си сериозна сума. Примерно една от четките е 17 лв. Добре че имаме поне половината от материалите от предходни години. Новичките направо не мога ги мисля... Явно затова учителите подходждат с разбиране не искат допълнителни помагала и учебни тетрадки. Както и липсата на униформа е от значение, като помня каква цифромания беше в гимназията на щерката и при синковеца до пети клас. Чак да се чудиш как една детска блузка с къс ръкав може да струва 27 лева а една ученическа ( немаркова, неавторска не от коприна със златни нишки ) вратовръзка 12-15 лв.
За класа е със смесени чувства. Имаше афинитет към онази половина от класа която си замина след изпита. Остана тази половина, към която има резерви.  Казах му да посрещне новите деца без много да му мисли. А той само отрони - ама много момичета бе мамо . Да видим.

# 559
Моят пък е очаквал , че класа ще се раздели на групички както в стария му клас . Пък то не се оказало така . Днес едно дете попитало, кой ще дойде с мен до закусвалнята и тръгнали всички ( 26 момчета). Дано да е сплотен класал

# 560
При щерката не са искали чак толкова дебели тетрадки, но речника с три колони.
Честит празник на именниците днес и на София!
Чета програмата на щерката и виждам, че всъщност музика май нямат първия срок. А учебник купихме, госпожата се е появила на РС. Сигурно заради това, че са на блокове, първият срок ще имат ИИ, а втория - музика. А тя се зарадва, че имат два часа рисуване, ама явно ще е само първи срок.
MianaNia, във вторник имат музика, според мен. Т. Николаева е госпожата по музика, така съм записала на родителската. Много приятна ми се стори.
За тетрадки и цени, не ми се пише даже Simple Smile Днес съм пуснала Криси с една малка тетрадка речник от Лидл, но госпожата каза, че ще пишат много думи ( ЕСТ. Simple Smile) и преди малко И взех среден формат с много твърди корици за 7.50!! Това държи рекорда на тетрадките вкъщи… Голям формат на квадратчета намерих в кварталната книжарница и аз.
За сега отзивите от класа са добри Simple Smile май излизат да купят по нещо за хапване с други деца. Дано са сплотен клас!

# 561
И аз да се запиша в 8-класната тема. Пожелавам едни прекрасни 5 години на всички тийнове. Да се чувстват на мястото си, да се забавляват и да са много успешни , разбира се!
Моята девойка се върна на 15-ти щастлива, с огромен морков, пълен с лакомства /един щанд сладки имаше, бая се е охарчил някой деветокласник  Simple Smile /.  Вчера, обаче, излезе крива и каза - аз няма да си намеря приятели в тоя клас... Laughing Ще и мине, естествено, тя е твърде екстровертна.
Що се отнася до цените - инфлацията става ужасна. Който има бизнес знае колко се вдигат цените на всички материали, останалите виждаме резултата, като излезем от магазините. Моя близка има книжарница и като съм свободна и помагам. Тази година по 3 пъти проверява всяка касова бележка на клиента - струват и се много парите, чувства неудобство пред него, хем знае на какви цени пазари тя от складовете....... Та, така с високите цени.

И при нас същата песен … въпреки че не е много свит и притеснителен.
Оказа се обаче, че доста деца се познават отпреди и вече са си партия … та да видим, дано нещата потръгнат и станат задружен клас.

# 562
Адаптацията и свикването с новата среда ми бяха най-голямото притиснение. Но човекът звучи повече от добре. Много били готини всички деца, говорят си, бъзикат се, направили си вайбър група. Днес беше станал рано-рано, обещал на госпожата да не се повтаря. Аз също й се обаждах да се извинявам. Нямало да му пишат отсъствията, но да не се повтаря. Доста неща са взели по немски - азбуката, глаголът "съм", думи има за учене. По математика правили преговор. Абе почват си ги от началото, няма хлабаво. Иска да закусва сутрин в къщи, защото никой не ходел засега в междучасието да закусва и го е страх да не закъснее. Поръчал си е кифлички и бисквитена торта да му правя за другата седмица🙄 Не иска да си маже филии, не обичал. Ще се поддам в началото, после да се оправя.

# 563
  • там някъде...
Вчера при младежа е било добре. Първите два часа английски са си приказвали, за да се опознаят явно.След това ги е метнала госпожата .Тя им е и класен ръководител. Силно впечатлен е от преподавателите. Казали им едната госпожа, че за да завършат гимназията ще трябва освен да са тихи като зайчета, ами и да присъстват във всеки час без изключения. По Техническо чертане, госпожата им казала какви моливи иска, ама той разсеян и не помни.  Хванал си е служебният автобус , ориентирал се е в обстановката, но си е леко притеснен. Той е притеснителен по принцип и понеже не е биещ,псуващ и му е трудно да се вписва понякога . Каза че му харесва и му е добре. Това ми стига към момента.

# 564
  • В офиса
Въпрос по хорариума - вчера ми направи впечатление, че нашите имат цели 2 часа биология и история и само по 1 физика, химия, география, ИТ и психология/философия(каквото беше) Очаквам 2-рия срок да има някакви размени, защото иначе е супер странно.

# 565
Наборът не харесва нито класа, нито класния който им води 14 часа на седмица
Направо не знам какво да правя, да си беше останал в стария клас с английски, ама уви , не ме послуша
Каквото и да го попитам, все му било тая, ходи без мерак
Не вярвам да завърже приятелства в класа, а е контактен
След целия тоя напън, не знам защо така се получи
Не мислех,че ще го кажа , но искам да е отново 7 клас
Мъчно ми е за него  , аз май повече страдам като родител

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 15:16 от The Invisible

# 566
  • Варна
О, Инвизибъл, много неприятно звучи. Нека мине малко време и нещата може да се променят, да не прибързва с генералните заключения! Онзи ден като карах девойката за първия учебен ден, й разказах за моите 3 големи грешки, когато бях в нейното положение. Най-добрата ми приятелка от гимназията имаше герданче със знака на Take That, а аз заклет фен на Нирвана, мигновено я бях отсвирила. Оказа се невероятен Човек и артист. Моя грешка! Най-големия хубавец на гимназията беше в класа ми Wink и на ден първи бях решила, че е надут и надменен, а се оказа много свястно момче, винаги готово да помогне, със страхотно чувство за хумор. Пак грешка! И накрая имаше едно момче с мустаче, леко странен поглед, тромава походка. Реших, че е задръстеняк. Оказа се гений по информатика, супер начетен в много области, щур по природа, а след година-две и доста симпатичен. Та, трета грешка Wink
Извинявам се, че стана дълго, всеки има подобни примери в живота си, предполагам. Хубаво е децата ни да чуват повече такива, за да не се отчайват в първите дни, ако нещата не се получат веднага. В тази възраст наистина много рязко сменят настроения, желания, изричат с лекота тежки думи. Колкото и големи да изглеждат, имат нужда от нас и опита ни Wink

# 567
  • София
The Invisible, лайкнах поста ти в знак на съпричастност. Горе главата, момиче! Ще се подредят нещата, синът ти ще се връща с усмивка на уста и ще чака с нетърпение следващия ден Kissing Heart А твоето майчино сърце ще се успокои Kissing Heart

# 568
  • София

Маги, да е жив и здрав рожденика

Кати, на първа страница има линк.

Благодаря, този линк го знам. Но пък четох, че бил нужен и оригинал на акт за раждане на детето (което не е посочено на сайта), както и удостоверение за банкова сметка (също не е посочено) и се опитвах да разбера какви документи - извън служебната бележка за записване и декларацията - в действителност са (или не са) нужни? От хората, които са го правили. Както и дали изпращането на сканираните документи по мейл в действителност работи (наскоро се сблъсках със ситуация, в която на посочен от МОН мейл изобщо никой не си прави труда да отговори, камо ли да направи нещо). Бих била благодарна ако някой, който го е правил, каже какво и как работи в реалността...

vox, ГОРЕЩО ти благодаря, точно това ми трябваше! Благодаря!!

Скрит текст:
Скрит текст:
По повод цените само ще вметна, че гледах тетрадка 100 листа в озон (примерно) с цена 6-7 лв., а някои по-лустро и нагоре...Вчера от магазина за лев взех тетрадка със спирала, 80л, за 1.60. Така че...не знам. Като знам колко неизписани тетрадки има вкъщи...поне ни казаха да не купуваме учебни тетрадки...нито по БЕЛ, нито философия искат, по МАТ не съм сигурна. Реално учебниците ми не бяха голяма перо, защото все пак не съм купувала т.нар. разказвателни, които не учат в езиковите тази година. А  това са си още 5-6 учебника.
Снимка нямам, защото откриването е било в 11 , аз бях на работа. Доволен е, много харесва класната, харесва и класа.
Има си някои притеснения (за входните особено), но смятам, че ако се внимава и учи, няма да е проблем.

5-6 учебника по география и история!? Хайде, с атласите и учебните тетрадки да станат 5, ама за 6 хич и не се сещам как ще се докарат. С някакви работни листи ли, що ли?..

Аз така наричам и тези, които не се водят "разказвателни"- физика, химия, биология...география, история...отделно втори чужд език. И беше фигуративно казано 5-6.

А, ако са всички без МАТ и БЕЛ да, доста са си.

Скрит текст:

Инвизибъл, много кофти като за начало, опитай се някак да го убедиш да положи усилия... не знам как... но все пак първите впечатления не винаги са непременно правилни! Отнема време да опознаеш човека...

...
 — Само нещата, които си опитомил, можеш да проумееш — каза лисицата. — Хората нямат вече време да проумяват нищо. Те купуват от търговците готови неща. Но тъй като няма никакви търговци на приятели, хората нямат вече приятели. Ако искаш да си имаш приятел — опитоми ме!

— Какво трябва да направя? — каза малкият принц.

— Трябва да бъдеш много търпелив — отговори лисицата. —
...

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 15:23 от katiABV

# 569
Дайвче, де да имаше момчето  майка като теб
Ма то не случи милото, аз съм по-депресирана и от него
бебчо, благодаря за подкрепата, дано всичко се нареди
и тази година ще се лее вино, ясна е работата

Общи условия

Активация на акаунт