Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 40

  • 15 816
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 21 668
А не знам дали се яде тоя бодил, чувала съм, че се пиел на чай Grinning

# 241
  • Мнения: 974
Значи слагам в купа измит и подсушен, поръсвам с подправки и пармезан, разстилам в тава и 15 минути на 150 градуса.
Да, и мазнина за да се задържат подправките. Може малко по-кратко или повече време, аз го наблюдавах.

# 242
  • Мнения: 14 797
Страшен ден имам днес (дотук) 🤪 Ходене 7 км, стоене права през останалото време, 2 кафета, носене на тежки торби (купих си доста чифтове изгодни дънки, толкова трудно намирам с широк крачол надолу, че си взех всякакви нюанси) 😜 "Сурвакаха" ни и с учебниците на ученичката- тежат си, чакахме и пред кабинета на педиатърката (там щях за малко да колабирам от жегата+ маската на лицето, но глад така и не усетих). За капак- жега. Толкова се изморих, че дори ме мързи да огладнея 😄 Честит първи учебен ден, ако има и други с ученици! 😃

# 243
  • Мнения: 1 697
А бе, че не е човешка храна, не е. Номера е за "чипс ", а по другия не съм си падала никога.
За мен почва ваканция, идва бирен празник та си трябва нещо хрускаво и не намирам друго подходящо, а и лесно тип "бъркаш, печеш, ядеш" и максимум 3 съставки, по възможност налични.
За полезности не помня, но май калия беше и в изобилие (това дето го има в бананите).
Никога не съм опитвала кейл и може да отиде в боклука, но пък ме е все страх да не подмина нещо хубаво за ядене.

# 244
  • Мнения: 14 797
Таня, нещо лесно- не знам дали ти се намира вкъщи де- пармезан, запечен на купчинки като "чипс", получава се и с някои видове жълти сирена...😉
Елора, как точно готвиш тази кайма с лук и чушки?

# 245
  • Мнения: 1 697
Таня, нещо лесно- не знам дали ти се намира вкъщи де- пармезан, запечен на купчинки като "чипс", получава се и с някои видове жълти сирена...😉
Елора, как точно готвиш тази кайма с лук и чушки?
Долче, точно пармезан и различни видове месо, яйца, кисели краставички и маслини се намират абсолютно винаги в къщи.
Знам за този "чипс " от пармезан и ще го има.

# 246
  • Мнения: 16 058
Проблемът е, че на хартия може и да има това и онова, но в повечето случаи полезностите са "заключени" и въпросът е колко се усвоява.
Скрит текст:
То и стоманата съдържа голям процент желязо, ама никой не си ръси със стоманен прах храната. Малко е пресилен примерът, но точно изобразява мисълта ми надявам се.
Иначе, ако идеята е да се да се хруска там нещо, става, но не мисля, че може да се извлече кой знае каква полза като хранителни вещества.

# 247
  • Мнения: 21 668
Таня, нещо лесно- не знам дали ти се намира вкъщи де- пармезан, запечен на купчинки като "чипс", получава се и с някои видове жълти сирена...😉
Елора, как точно готвиш тази кайма с лук и чушки?

На фурна е.
Скрит текст:
Продукти - месо 1кг, било телешко, свинско, кайма, каквото искаш месо всъщност, малък буркан домати, лук 10 глави /аз купувам по-едри, че да ми е по-лесно/, чушки червени 10, може и повече даже. Подправки - сол, чубрица, черен пипер. Или може и ти по желание някаква друга подправка. Сега се сетих, че можеше дафинов лист да  сложа.
Нарязвам чушките, нарязвам лука, слагам в тавата. Слагам доматите. Вода няма нужда. Лукът пуска доста, а и от доматите има. Наръсвам малко сол, черен пипер и чубрица, слагам  . В отделна купа е телешката кайма. Тя ми е леко подсолена, затова не слагам нищо, а отново само черен пипер и чубрица. Накъсвам я на парчета и слагам при останалото. Бъркам. Слагам у фурната. Пека на 150-200 градуса. Доста дълго на 150, че някак ми е по-вкусно после.
Бъркам често. Особено в началото изваждам и разделям с лъжица каймата, защото е слепнала и пак става на едри парчета. Абе няколко пъти си бъркам.
Може и със свинско месо. Става още по-вкусно. Обаче там месото се готви по-дълго. Но предварително го нарязвам и малко го сварявам. Защогто се отделя някаква пяна и други неща. За около 5 минути варя, изцеждам, изплаквам и слагам в тавата.
Като правя със свинско не слагам много зехтин, месото си е доста мазно. Ама пак си слагам.
Може и по-малко зехтин и накрая да поръсиш с парчета масло.
Уникално става.
Каймата се готви по-бързо. Днес май трябваше първо да посготвя лука с чушките малко време преди да сложа каймата.
Пилешкото също става вкусно, но и то се готви по-бързо.
Някак си лука се готви по-бавно и май има нужда първо той с чушките да се попече поне малко.
Сега каймата ми е суха, нали е телешка и сложих накрая малко масло.

# 248
  • София
  • Мнения: 1 876
Проблемът е, че не вярвам много и на учените. Ето го един Стефан Данаилов, който ходеше при д-р Емилова и отслабна, да, но една-две години след това стана троен...

Гладът е страхотен метод за лечение за определени заболявания. Отслабване с "квази" гладуване на мед и плодове е абсолютна простотия.

# 249
  • Мнения: 1 352
Момичета, взех си глюкомер, за да видя как се движи кръвната захар.

На гладно, след две кафета беше 3,6.
Десет минути след вечеря и общо въглехидрати за деня: 24, захарта беше 4,8. А 30 минути след това стигна 5,9.

Според вас как да го тълкувам?
Само преди седмица я изследвах на гладно, без кафе, но пък след 2 часа фитнес на гладно и беше 5,2. Споделих ви тогава и гликирания хемоглобин за 3 месеца.

Ще се радвам на мненията ви, както и как да тествам още, за да видя дали имам ИР.

# 250
  • Мнения: 14 797
Леа, тествай 1 час след хранене. 10 минути след хранене няма смисъл, КЗ тепърва започва да се вдига от изядената храна...Чат-пат можеш да проверяваш и на 30-тата минута, но само от любопитство. 2 часа след хранене е вече твърде късно пък, за да видиш пика на КЗ.
Празничната вечеря (първи учебен ден за детето и рд на майка ми):
Скрит текст:
Сравнително режимна торта, сложих много малко брашно и кафява захар:

Гъби с бекон и сметана:


Сега се пече, а тортата отлежава в хладилника. 😍  

# 251
  • baile átha cliath
  • Мнения: 2 026
Гранична стойност си е диабет според моето джипи. За него всичко над 4.8 на гладно и 5.9 на първи и втори час е проблемно и започва да бастисва кръвоносните съдове. Даже проучване ми беше намерил за КЗ над 6 на първи час. Пускала съм го в стари теми.
Невена, изтървах тоя пост сред многото словоизлеяния, а пък ми беше важен. Изрових си изследванията в БГ, кръвната захар на гладно ми е била 5.25. В събота ще си премеря кръвната захар на гладно да видя как е сега след около месец на режима, че през седмицата нямам време преди работа. Направо се ядосвам на тези глупави референтни стойности дето ги дават лабораториите. Инсулин 18, гликиран хемоглобин 5.7%, EAG 6.47

# 252
  • Габрово
  • Мнения: 4 775
Таня, нещо лесно- не знам дали ти се намира вкъщи де- пармезан, запечен на купчинки като "чипс", получава се и с някои видове жълти сирена...😉
Елора, как точно готвиш тази кайма с лук и чушки?

На фурна е.
Скрит текст:
Продукти - месо 1кг, било телешко, свинско, кайма, каквото искаш месо всъщност, малък буркан домати, лук 10 глави /аз купувам по-едри, че да ми е по-лесно/, чушки червени 10, може и повече даже. Подправки - сол, чубрица, черен пипер. Или може и ти по желание някаква друга подправка. Сега се сетих, че можеше дафинов лист да  сложа.
Нарязвам чушките, нарязвам лука, слагам в тавата. Слагам доматите. Вода няма нужда. Лукът пуска доста, а и от доматите има. Наръсвам малко сол, черен пипер и чубрица, слагам  . В отделна купа е телешката кайма. Тя ми е леко подсолена, затова не слагам нищо, а отново само черен пипер и чубрица. Накъсвам я на парчета и слагам при останалото. Бъркам. Слагам у фурната. Пека на 150-200 градуса. Доста дълго на 150, че някак ми е по-вкусно после.
Бъркам често. Особено в началото изваждам и разделям с лъжица каймата, защото е слепнала и пак става на едри парчета. Абе няколко пъти си бъркам.
Може и със свинско месо. Става още по-вкусно. Обаче там месото се готви по-дълго. Но предварително го нарязвам и малко го сварявам. Защогто се отделя някаква пяна и други неща. За около 5 минути варя, изцеждам, изплаквам и слагам в тавата.
Като правя със свинско не слагам много зехтин, месото си е доста мазно. Ама пак си слагам.
Може и по-малко зехтин и накрая да поръсиш с парчета масло.
Уникално става.
Каймата се готви по-бързо. Днес май трябваше първо да посготвя лука с чушките малко време преди да сложа каймата.
Пилешкото също става вкусно, но и то се готви по-бързо.
Някак си лука се готви по-бавно и май има нужда първо той с чушките да се попече поне малко.
Сега каймата ми е суха, нали е телешка и сложих накрая малко масло.
Интересно звучи рецептата, макар че не ям чушки така че едва ли да я пробвам. Или най-много да сложа гъби вместо тях Grinning И чесън бих добавила, ако няма да си вземам за обяд на работа от това, естествено.
Дроб май също може по този начин да се сготви на фурна, само за времето не знам колко ще е при него, то ще зависи и какъв дроб е.
По-мързеливо ще е ако след като си овкусиш каймата, сложиш доматите от консервата при нея и разбъркаш, преди да иде в тавата. Като има малко течност и се размеси каймата, стои по-разделена и не става чак толкова на бучки, по-малко работа ще имаш по това после (ако изобщо, не мога да преценя малка консерва дали ще е достатъчно за кило кайма да я "разреди"). Аз нали съм си мързелива готвачка и винаги търся такива улеснения. Колежките ми са останали с мнение че много обичам да готвя... а аз им казвам че не е така, ама пък обичам да ям и затова готвя Grinning

# 253
  • Мнения: 21 668

Интересно звучи рецептата, макар че не ям чушки така че едва ли да я пробвам. Или най-много да сложа гъби вместо тях Grinning И чесън бих добавила, ако няма да си вземам за обяд на работа от това, естествено.
Дроб май също може по този начин да се сготви на фурна, само за времето не знам колко ще е при него, то ще зависи и какъв дроб е.
По-мързеливо ще е ако след като си овкусиш каймата, сложиш доматите от консервата при нея и разбъркаш, преди да иде в тавата. Като има малко течност и се размеси каймата, стои по-разделена и не става чак толкова на бучки, по-малко работа ще имаш по това после (ако изобщо, не мога да преценя малка консерва дали ще е достатъчно за кило кайма да я "разреди"). Аз нали съм си мързелива готвачка и винаги търся такива улеснения. Колежките ми са останали с мнение че много обичам да готвя... а аз им казвам че не е така, ама пък обичам да ям и затова готвя Grinning
Както ти харесва.
Ама ако не сложа чушки, няма да е кавърма Grinning
Бива ли да не обичаш чушки? Grinning
Наистина е много вкусно.
Иначе е идейно доматите в месото да ги сложа и така ще направя следващия път. Но все пак трябва да се бърка.

# 254
  • Мнения: 14 797
Моите мързеливи гъбки с бекон и сметана на фурна станаха ето така 😉:

Не ме мислете 😄
П. С. Изядох малко повече от 1 парче торта. Със сметана 36% е (не съм я подслаждала изобщо) и много шоколадова на вкус и просто не ми се ядеше повече. 😃

Общи условия

Активация на акаунт