Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 40

• 31 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Alivi, благодаря.

Изобщо не му е тук мястото, но кърмата не спира от диети, нито зависи от големината на гърдите. Това е откровено невярно.
Стриктен кето режим не се препоръчва при кърмене по други параграфи, които май пак не са за тук.
Има научна информация,  може да се прочете, които го интересува. Има специалисти, който има нужда от помощ.

# 646
  • Paris, France
Чух че се отслабва и с магданоз това вярно ли е на гладно?

Да, вярно е. Аз така отслабнах. Даже може и целина да добавиш и ефектът е още по силен. Нещо като 5-6 връзки магданоз дневно. Част от магданоза го заменям с копър, кориандър,каквото има наоколо. Една глава целина настъргана , може 2-3 кила. Нарязваш ги, слагаш в голям леген, супена лъжица студено пресован зехтин, сол и лимон и готово. Сваряваш 10 яйца и ги избелваш. На всеки час гребеш от легена една купа и изяждаш. После изяждаш яйцето. При желание за кока кола правиш крос от 20 км и тогава изпитваш колата. Всеки ден увеличаваш километрите крос с един километър, но в замяна имаш право на 300мл кока кола. Ако не бягаш - няма кола.

Не, сериозно. Всичко е в първия пост, който Елора, която е отдавна отслабнала, грижовно допълва. Марш да четеш и махай кока кола и боклуци!  

vercheto, яж си често и не стой гладна! Не ти трябват пости, а често ядене. С времето постите идват сами.

Потвърждавам, че храненето няма връзка с количеството кърма и големината на гърдите. При ИР и СПКЯ има понижено производство на кърма.

# 647
Скрит текст:
Чух че се отслабва и с магданоз това вярно ли е на гладно?

Да, вярно е. Аз така отслабнах. Даже може и целина да добавиш и ефектът е още по силен. Нещо като 5-6 връзки магданоз дневно. Част от магданоза го заменям с копър, кориандър,каквото има наоколо. Една глава целина настъргана , може 2-3 кила. Нарязваш ги, слагаш в голям леген, супена лъжица студено пресован зехтин, сол и лимон и готово. Сваряваш 10 яйца и ги избелваш. На всеки час гребеш от легена една купа и изяждаш. После изяждаш яйцето. При желание за кока кола правиш крос от 20 км и тогава изпитваш колата. Всеки ден увеличаваш километрите крос с един километър, но в замяна имаш право на 300мл кока кола. Ако не бягаш - няма кола.

Не, сериозно. Всичко е в първия пост, който Елора, която е отдавна отслабнала, грижовно допълва. Марш да четеш и махай кока кола и боклуци!  

vercheto, яж си често и не стой гладна! Не ти трябват пости, а често ядене. С времето постите идват сами.

Потвърждавам, че храненето няма връзка с количеството кърма и големината на гърдите. При ИР и СПКЯ има понижено производство на кърма.

Ами не знам, аз само казвам какво се случи с мен и кърмата и диетите. Преди 33 години, когато се случи случката, определено нямах ИР, а и бях млада 21-годишна майка.

# 648
  • София
Привет, доста чета и имам нужда от съвет. Примерно махнал съм въглехидратите и ям предимно месо, риба и яйца с зеленчуци. Обаче има информация, че и протеините вдигали инсулина и захарта. Къде е златната среда - в грамажа месо? Или пропускам нещо...
И още нещо, някой знае ли дали ниски нива на C peptid се повлияват от режима?
Благодаря!
Може да вдигнат, ако прекаляваш, но това да се случи, ако ядеш истинска храна, е малко вероятно. На мен например ми е невъзможно. След като съм се нахранила, ми е невъзможно да хапна и хапка повече, но това е с месо, яйца и мазнини. Иначе място за десерт винаги има, но не и за парче пържола (примерно) - започва да ми се повдига, въпреки че обожавам пържоли.
Златната среда в грамажа е според апетита ти. Тялото ти има нещо като обратна връзка. След като се нахраниш, стомаха ти изпраща сигнал към мозъка и ти казва да спреш. Въглехидратите, особено нар.бързи не дават този сигнал, за това винаги може да хапнеш още едно парче торта, дори да си се натъпкал до пръсване.

Ако пиеш протеинчета на прах, е друга работа, там вече си има реален риск, защото е лесно да се прекали.
Интересно, аз съм пропуснал тоя урок, макар да си спомням, че протеините в крайна сметка се разграждат до глюкоза, но 200 грама пилешко далеч не се равнява 200 грама картофи, нали (или бъркам).
Това обяснява, може би, защо 2 часа, че и по-малко, след пилешко със салата се чувствам така гладен, както не се чувствам например 2 часа след пържола с картофи......
Са остава и някоя беля да съм си докарал с тва месо със салати (не знам какво значи Истинско месо - не си го купувам от бабите на село, а от магазините месарски).

# 649
Излишните протеини се разграждат, останалите отиват за строеж на тъкани, кости, системи, мускули. Протеините са строителен блок първо, после излишествата отиват за енергия, ако има такива.

# 650
  • Paris, France
Ето проучване с дълга таблица с най-различни продукти, включва протеини и кока кола. В крайните 4 колони ма таблицата има:

1. GI - гликемичен индекс.

2. GL - гликемичен товар

3. GS - гликемичен оценка (glucose score)

4. В последната колона е инсулинемичния индекс.

От телефон трябва да преместите таблицата в ляво за да се появят.

https://academic.oup.com/ajcn/article/93/5/984/4597984

Има купища продукти. Това е най-полезната и точна таблица по въпроса, която съм намерила. Забележете, че кока колата е по-инсулиногенна от бирата. Накрая на таблицата е, точно над бирата.

Spot the difference

Принц Уилиям и Кейт в университет за медицински сестри. Дето се вика - във вода гази, жаден ходи. 😇

# 651
Аз предимно в коремната област качих и в талията дали не е от нещо друго първо помислих че съм бременна ходих и на гинеколог не незнам с какво да го намаля?

# 652
Аз предимно в коремната област качих и в талията дали не е от нещо друго първо помислих че съм бременна ходих и на гинеколог не незнам с какво да го намаля?

На този въпрос ти се отговори и то няколко пъти.
И се питам.
1. Слабо умствено развитие.
2. Трол.

# 653
  • Paris, France

Ми всички в тази тема бяхме така. Да не мислиш, че качихме мозък? Само преди няколко страници дама с новооткрит диабет обясни, че крайниците и отслабнали и качила корем. При висок инсулин тялото не може да произвежда кетони. Като няма глюкоза разгражда мускул за да си я набави, а като се наядеш и е много я слага в корема, защото по крайниците има все по-малко мускули, които отказват да я приемат, защото са непрекъснато пълни. Графиката я има в първия пост. Защо не отиваш да го четеш?

При ИР се дебелее на корем. Отслабва се умствено, зрително, слухово и отслабват крайници. Ясно?

Наизустяваш първия пост и почваш.

Там са отговорите на всичките ти въпроси. Нямаме какво да добавим.

# 654
Момичета, пак аз.
Утре ще ходя да си пусна изследване за гликиран хемоглобин, кз и инсулин, но мога еднократно само, защото през деня съм заета. Не се стърпявам за три месеца дали имам подобрения. Какви витамини да си пусна, освен Б 12 ?
Извинявам ви се, че питам подобни баналности от често задавани въпроси, но не запомням всичко, което чета.
ПКК през юни ми беше добре, холестеролите бяха извън норма и кз.
Да пусна ли пак холестерол, много се плаша с това хранене там да не набъбна още Blush

# 655
  • Paris, France
Ако не си пила Б12 около 10 дена, пусни.

Честно казано, докато не приключиш с отслабване и отслабваш, няма никакъв смисъл да тестваш инсулин, ГХ, холестерол и, но ако искаш, тествай ги! Аз не бих.

# 656
Момичета, пак аз.
Утре ще ходя да си пусна изследване за гликиран хемоглобин, кз и инсулин, но мога еднократно само, защото през деня съм заета. Не се стърпявам за три месеца дали имам подобрения. Какви витамини да си пусна, освен Б 12 ?
Извинявам ви се, че питам подобни баналности от често задавани въпроси, но не запомням всичко, което чета.
ПКК през юни ми беше добре, холестеролите бяха извън норма и кз.
Да пусна ли пак холестерол, много се плаша с това хранене там да не набъбна още Blush

Пикочна киселина си виж, магнезий, витамин Д, селен, желязо.
Оф, нещо друго ми се върти в главата, но забравих.
Впрочем с щитовидната как си?

# 657
То това е така, обаче аз заковах от един месец на 64 от 68 и това е. Не ми е драмата , че не свалям, защото до преди 10 години бях към 60, после съм около тези, та си ги нося отдавна ,а  и многото свалени кила на моите години ще ме направят стафидка в лицето Joy
По - скоро ще ходя, защото откакто джипарката ме изпрати за ГХ и трикратно изследване, не се върнах при нея с резултатите и ме е срам от нея, та трябва да отида и да не ме хока много. Забих се в темата тогава директно и започнах да следвам вашите правила, а тя ми е нова и сега ме е срам от нея. Та най- вече затова и да видя, че ме яде отвътре любопитството какви ги върша и дали съм на прав път. Иначе режимът изобщо не ме ограничава, няма да пия кока-кола Blush
Понеже пишехте за ябълковия оцет, ами аз пиех ок. 2 месеца домашно правен, по една лъжица сутрин и всичко беше наред, обаче получих в един момент някаква зверска криза , знам ли и аз какво беше-болки във всичко от стомаха до корема, че и под ребрата вляво отзад. Open Mouth Осъмнах в ужас, че са бъбреци, пък бях на ехограф юни, аз си имам срдч. Тогава аналгин пих, сутринта от аптеката си взех някакви добавки от червена боровинка- Цистирен,  и линекс, и бусколизин и се оправих. Сега само рибено масло пия, спрях и примойла. Офффф. Така де, обяснявам се.
Дано не ми мине до утре нагласата, че и без кафе сутрин съм като в безвъздушното .

Елорка, добре съм ще пусна след малко старите ми изследвания от юни. И ще си запиша и твоите работи, че си се водя от максимата, че глупавият помни, умният пише.

Скрит текст:

Добавих ги

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 20:10 от tays

# 658
  • Paris, France
Еее, де всеки глупав да помнеше!

Магнезия в кръвта е статичен и няма смисъл да се тества.

Какво е срдч?

Можеш да си следиш pH на урина и да пиеш цитрат, така че да не пада под 6.5.

Ох, и аз не смея да ида при джипито, че ме е подгонил с мамографии, холестероли, костна плътност. Мани!

# 659
Синдром на раздразненото дебело черво. То кат няма какво да ти кажат, все е това. Ходя при един професор, нещо разправяха пациентите му, че е изперкал след ковид, но с мен се държа добре, той два пъти ме гледа на ехограф за последните три години, кат ми се подуе корема и откачам. Та гледа там, каза юни, че нямам влошаване на нищо. Изписа ми рецепта, така и не я изпълних. По поболи, поболи, пък ми мине. Идва от нищото, стои седмица -две и после минава.

Общи условия

Активация на акаунт