Испания

• 50 417
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • някъде под слънцето...
Известно е като" Golden Visa"
Правото на легален престой за инвестиция се получава при покупка на недвижим имот над 500 000€ с произход на сумата  извън Испания.
Като съответно се доказва произхода на парите.
Такъв закон съществува в много страни, включително и Щатите, възможно е да има различия в цифрата.
Испанската администрация, трябва да отговори на кандидата в 20 дневен срок.
Право на гражданство по този параграф  се придобива след двугодишен легален престой
Придобиването на гражданство става автоматично само ако единият от родителите е испански гражданин.
За всеки друг случай има процедура, която може и да не завърши фаворабле.
Може да се обжалва, но няма гаранция.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 12:21 от sl

# 151
  • Ispania
Да, разбира се че има процедура която се следва, но след закупен имот, реално няма почти никой  на когото са отказали гражданство(изключвам хората с antecedentes penales, от тях има с отказано 😅).
Произхода на парите се доказва вече винаги, независимо каква е сумата (преди години беше различно 😅), сега влезне ли малко над средната заплата и веднага трябва да докажеш с всички възможни документи. Като това още при първия разговор с банката ти го казват и започват с исканията на хилядите документи 😅.

# 152
  • някъде под слънцето...
Възможно е да има висока успеваемост по този параграф, но мисълта ми беше, че никога на е  100%   сигурно.
Познавам хора с откази, въпреки, че имат чисти свидетелства за съдимост (иначе няма как изобщо да подадат документи)  , но да определено не са по Golden visa
Не съм наясно със спецификата на   Golden visa , но като цяло процесът е сложен и тромав,  въпреки, че с промяната в закона от октомври 2015  го оптимизираха и  последните години е само он лайн.

# 153
Здравейте. В началото на март имам полет за България. Знае ли някой дали ще трябва да си правя тест за ковид и четох за някакви формуляри, които трябва да попълня? Имам две ваксини за сега.

# 154
  • Мадрид / София
Питай авиокомпанията, с която ще пътуваш, но мисля, че е още рано. Все пак питай.

# 155
С Wizzair (Alicante - Sofia). Ако някой скоро е летял, моля споделете. Иначе да, ще попитам малко по натам.

# 156
  • Mediterraneo
Уизеър хабер си нямат. Тук в Аликанте не проверяват нищо, проверката и контролът стават в София. Мисля, че в момента е достатъчен само ваксинационен сертификат, от 1 февруари май влезе в сила това. Аз пътувах Аликанте- София на 22 януари и трябваше да си правя и ПСР тук. Иначе- 10 дни карантина, освобождаваш се с ПСР на третия ден, не по- рано. Ама сега това май отпадна.

# 157
  • Чикаго / София
Здравейте момичета,

Аз идвам пак с въпрос. Опитвам се да се ориентирам как е най-изгодно да се пътува София-Валенсия. С полет направо до Валенсия, или полет до град наблизо и после с влакче до Валенсия? Гледах и двата вариянта, и като че ли полет до Мадрид и после с влакче до Валенсия излиза по-изгодно, но не знам до колко е удобно за пътуване.  Също така, как намирате по-евтини билети? Все чета за евтини билети из Европа, но аз така и не успявам да намеря такива. Има ли изобщо време, в което билетите Валенсия-София са по-евтини?
Опитвам се да видя кога ще е най-удобно през лятото, докато сме в София да отидем до Валенсия, да разгледаме, да потърсим квартира и пр. Тъй като нямаме определена дата - трябва да се случи Юни или Юли, мога да търся по-евтини билети през този период.

Още един въпрос. Тези, които живеят в района на Валенсия, запознати ли сте с квартал на града, където повечето студенти взимат квартира?  Сега чета за кварталите да се ориентирам, но ще ми е от полза ако някой има информация от мястото.

# 158
  • Mediterraneo
За юни/ юли няма как за очакваш евтини билети за Валенсия. Аз последно летях Аликанте- София и обратно за по 2 евро в посока! Но през януари.

# 159
  • Ispania
За изгодни билети трябва да гледаш постоянно по сайтовете(на самите авиокомпании), по-възможно ще е да има по-изгодни) от Мадрид, отколкото от Валенсия.
За лятото хората от Мадрид пътуват за по 25,30 евро, а тези които пътуваме от други международни летища (изключвам Барселона), пътуваме на цени с по сто пъти (в буквалния смисъл 😭) по -високи.
Това лято за юли , цена Мадрид-София- 30 евро, Малага-София 300евро(за една и съща дата 😭🤣).
Аз тези “изгодни” билети за които говорят, рядко ги намирам, но наистина ги има , само да имате време и търпение да търсите и да чакате.
Пътуването с влак е приятно , но билета ви (нормален от най-изглдните) ще е към 90,100 евро някьде.
С автобус ще е по-изгодно , но пътуването е много дълго.

# 160
  • Мадрид / София
Аз такива билети за по 30€ никога не съм виждала. Все ми излизат около  и над 200€ тотал. Имам предвид Мадрид - София.

# 161
  • Чикаго / София
За юни/ юли няма как за очакваш евтини билети за Валенсия. Аз последно летях Аликанте- София и обратно за по 2 евро в посока! Но през януари.

Уау! Това е цена! Ясно, значи лятото да не търся по-евтини от това, което виждам - горе-долу ще са си такива.

Пътуването с влак е приятно , но билета ви (нормален от най-изглдните) ще е към 90,100 евро някьде.
С автобус ще е по-изгодно , но пътуването е много дълго.

Ауч, това е много. То ако излиза 90-100 евро на човек, по-добре самолет направо до Валенсия. Аз намерих тези цени с влак от Мадрид до Валенсия. Да не би аз да търся на неправилното място?

# 162
  • Mediterraneo
Търси направо на страницата на Ave. Аликанте- Мадрид и обратно намерих за по 19 евро в посока, но ги купих почти 2 месеца предварително. Гледах до Валенсия имаше и по 29- 40, но на нас ни е далеч.

# 163
  • Ispania
Irka, търси както те е посъветвала Тарталета, направо в страницата на Renfe.
Реално аз не съм сигурна какви точно ще са цените до Валенсия , забравих факта е много по-близо до Мадрид, отколкото Малага 🤣, така че може и да има по-евтини.(така като гледам, ако това са цените , си е супер направо 👏).

P.S-сега влезнах да погледна цените с произволна дата  от/до Валенсия 😅, ми те наистина са супер ниски👏👏👏.
(Завидях 🙄🤣)

# 164
  • Чикаго / София
Тарталета, Val, благодаря ви. Значи правилно съм се ориентирала.
Ние обикновенно взимаме кола под наем като пътуваме някъде из Европа, та и това е опция. Не съм гледала все още как са колите под наем. Исках първо да разгледам опциите за пътуване до там.  Може да пътуваме до Мадрид или Аликанте, до където намерим по-добри цени и от там с кола под наем да стигнем до Валенсия. Тъкмо ще спираме и разглеждаме по пътя. Не сме били в Испания до сега, тъкмо повод да комбинираме полезното с приятното.

Общи условия

Активация на акаунт