Испания

• 50 364
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
  • Mediterraneo
И при нас всичко си работи( Ком.Валенсиана). Туторът на малката е позитивен, както и още едно дете, но класът си е на училище. При голямата липсват 7 деца, но явно не са с ковид, защото също не са карантинирани.
Аз ще си ходя до Бг, треска ме тресе, имам чувството, че влизам направо в кошера с пчелите...

# 91
  • Мадрид / София
В класа на внучката има 7 позитивни деца и класа е в къщи под карантина. Тя е добре, но заради другите си седи в къщи тази седмица. Аз го изкарах в началото на годината.

# 92
  • Mediterraneo
Втори случай има днес. Да видим кога ще станат 5, опасявам се, че ще е до края на седмицата.

# 93
  • Ispania
Втори случай има днес. Да видим кога ще станат 5, опасявам се, че ще е до края на седмицата.
И ние днес имаме още един положителен 😭, точно това дете с което моята дъщеря постоянно се прегръщат🤣(те реално всички девойки постоянно де прегръщат 😅), при още едно и сме онлайн 😭. Леле, всичко друго , само не онлайн 😭😭🤣🤣

# 94
Дами, а при вас ваксинираха ли децата? Колко са големи? Нашите ги гласят за другата седмица, но щом казвате, че има толкова много позитивни, не е ли редно да изчакат? Тъй като сме само от 2 месеца тук и нищо не ми е ясно! За Валенсия става въпрос, ако е от значение! За болни знам, че имат 1-2 от клас, но това е инфо от момчетата.

# 95
  • Mediterraneo
Във Комунидад Валенсиана сме и ние. Голямата е на 16, с две дози от септември. Малката е на 12, преди ваканцията им сложиха първата доза. Сега не знам кога е втората. От днес е позитивна, карантинираха паралелката им, имат 7 случая от понеделник насам.

# 96
Дано минава вече всичко! Моите момчета са на 6г и на 7г.

PS: А малкото ви момиченце има ли някакви симптоми? На база какво ги изследват?

# 97
  • Ispania
В Андалюсия започнаха да ваксинират преди две седмици (децата под 12), децата над 12 отдавна се ваксинираха 😅.
И в момента се ваксинира без проблем.
Днес в нашия клас също има още едно позитивно, но едно от “старите” позитивни вече не е в карантина , така че ще ни се размине онлайн ученето за сега 😅.

Тарталета , да минава всичко бързо 😘😘(ако е Омикрон, децата (и възрастните ) го карат мноооооого леко като цяло ).

# 98
  • Mediterraneo
Благодаря, Вал, кой знае какво е... Засега няма никакви симптоми, ще видим. Хубавото е, е покрай нея никой друг не е карантина вкъщи. Регистрирах я, утре че ни се обадят за проследяване на състоянието, ще видим после кога и какъв сертификат ще й издадат.

# 99
  • Чикаго / София
Здравейте момичета,

Идвам в темата ви с въпрос и молба за малко информация.
Дъщеря ми е приета в Universidad Ceu Cardenal Herrera във Валенсия, Ветеринарна Медицина. Днес получихме имейла, че е приета и имаме една седмица да решим. Тя много иска да отиде да учи там, ние също, но преди да решим окончателно искам да ви попитам, някой запознат ли е с този Унверситет. Какви са отзивите за него? И особено ако сте запознати със специалността Ветеринарна Медицина. Спряхме се на него защото преподаването е на Английски и Испански. В останалите европейски държави, тази специалност се учи на официалния език на държавата. В Мадрид е само на Испански. Дъщеря ми не е чак толкова добре с Испанския и не би могла да учи само на Испански. Както и да е. Моля ако има някой информация ще бъда много благодарна.

Също така, ако има някоя дама, която живее във Валенсия, ще се радвам да сподели трудно ли се намира квартира там, работа, как е живота - скъпо ли е - храна, транспорт, сметки.

# 100
  • Ispania
Irka, ако въпроса ти е дали е един от добрите университети в Испания- не е. Просто университет на приемливо ниво. Мадрид би бил доста по-добър вариянт.
Не живея във Валенсия, но познавам хора там, и наемите са доста по-ниски от други части на Испания.
До каква част/процент преподаването на материала е на английски и испански? Защото първата година , най-вероятно ще е само (по-голямата част) испански. ( дори в английска фиология първия триместьр почти всичко е на испански)
Вижте кредитите за първата година(кои и колко са на английски), и така ще разберете, дали си заслужава заради английския да отиде там. Късмет .

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 22:22 от Val

# 101
  • Чикаго / София
Val благодаря ти за включването! Hug

Знам, че не е някакъв топ университет, но специално за Ветеринарната Медицина имат хубава база, от това, което виждам - вет. клиника към университета,  в която студентите започват да практкуват от първата година, ферма с други животни - коне, крави. Изглежда ми като добра база, отново казвам за Ветеринарната Медицина, за другите специалности не знам.  Ако е друга специалност, не бихме се спряли на този университет.
Дъщеря ми, Деница, категорично отказва да учи Ветеринарна медицина тук /САЩ/, безбожно скъпо е и е най-малко 8 години. Иска в Европа, не иска и да чуе за САЩ. Опциите на английски в Европа хич не са много. Оказа се, че във всяка държава има един, или най-много два университета, които преподават Ветеринарна Медицина и в повечето са си на техния език, поне бакалавърската степен. Магистърските са на английски. В Испания това са университета в Мадрид и този във Валенсия. Ако не отиде във Валенсия, други възможности са Чехия, Хърватска, Литва, Латвия, Словакия и България. От всички изброени, този във Валенсия е с най-добра база. Изключвам Великобритания защото цените там са, все едно да си учи в САЩ. Ако решим да не е Валенсия, мисля, че тя ще предпочете Лесотехническия в София, поне ще е при баба си и дядо си. Та изборът ни е общо взето между Валенсия и Лесотехническия в София. В този в София практиката в клиники започва от 4тата година.
Като човек завършил УНСС и след това учил същото в САЩ, мога да кажа, че в УНСС си бяха сухи лекции и някакви смешни опити за практически упражнения. Тук /САЩ/ обучението беше изцяло практически насочено и много лесно и бързо се усвояваше материала. Та, лично за мен практиката е важна.

Понеже абсолютно нищо не знам за живота в Испания, затова и влизам с въпроси. Изчетох ви темата и някак ми стана много притеснено, нищо не разбрах за лекарите, транспорта, пък дори и пазаруването. Май ме хвана параноята, че си изпращам детето /то вече на 18г. ама пак си ми е дете/, далеч в чужда държава само.

Как е транспорта във Валенсия? Има ли добре уреден градски транспорт? Ще ме разберете защо питам , след 15 години живот в САЩ, където без кола си за никъде.
Климата ми изглежда мек, предполагам с колело може да се придвижва, нали?
Знаете ли с какви здравни осигуровки са студентите там?
Тя преди месец навърши 18г. и още не съм я отписала в България, да не и начисляват Здравна Осигуровка. Чудя се дали да я отписвам, или да и я плащаме като самоосигуряващ се, ако ще и е нужна в Испания?

Сигурно ще ви подосаждам с въпроси още малко. Благодаря ви за търпението да ме изчетете и всеки коментар, ще ми е от полза.

# 102
  • Euskal Herria
За Валенсия не мога да помогна, в друга област сме.
Но ако все пак допуснете вариант за България, може да погледнете Тракийския университет - Стара Загора. При всички сложни случаи за ветеринарната медицина се насочват към клиниката им.

# 103
  • някъде под слънцето...
irka,  защо отписвате Мадрид?

Да на времеро Ветеринарна медицина се  учеше само в Стара Загора.Така, че там би трябвало да има  добро ниво.

Испания  е сравнително спокойна и дружелюбна страна, макар, че това едва ли ще Ви успокои много.
За съжаление децата излитат и помат своя път.

# 104
Като родител на дете, студент в Испания, мога да кажа, че на чуждестранните студенти им харесва много начинът на живот в Испания. Не мога да помогна с информация за унито във Валенсия,но градът е хубав, има самолег до Бг, което не е маловажно. Ще се адаптира лесно.

Общи условия

Активация на акаунт