За бебета и деца от 0+ месеца - Бързи въпроси, отговори и съвети 96

• 19 409
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, каква лъжичка бихте препоръчали за захранване на 6-месечно бебе? Има ли някакво значение материалът, към какво да се насоча, метал, пластмаса?
Взех си силиконови лъжици и хем ядеше с тях, хем си чешеше зъбите. След това умаляха и взех други по- големи, но те бяха от някаква твърда пластмаса.

# 541
И аз първо със силиконови лъжици,после ми станаха мн меки и се огъваха не можах да загреба вече парчета и минахме на пластмасови или от нашите но по-малък размер.
От както направи годинка вече е девети месец от девет- три месеца само е била здрава,уж я пазим обличам я и пак или носа ще текне или друго ... Е все пак веднъж в месеца е едно а на ясла. ...ще е сигурно поне два пъти в месеца ...

# 542
Моите деца нямат кой знае колко конткати, да не кажа че избщо нямат с външни хора, само аз, баща им и баба им. И пак боледуват, и пак сме пили антибиотици, и бактерии в носа имахме. Имаше един период, в който бяха болни всеки месец, не беше зима, не беше студено, но и двете бяха с температура и зачервено гърло. От понеделник  тръгват на ясла, все си мисля, че ако се адаптират зимата ще им е по-интересно там, отколкото само с мен в къщи. Ясно ми е, че ще боледуват, но според мен и на градина да тръгнат направо пак ще има период, в който ще са болно по-често.

# 543
Моята не ходи на ясла (няма и да ходи) и пак лепна бактерия в гърлото. Цял месец я лекувахме. Боледува за първи път, но беше кошмар. Контактуваме с доста хора. Не сме се изолирали ни зима, ни лете.
Сигурна съм, че като тръгне на градина, ще има период с по-чести боледувания. Имам приятелки, чиито деца сега тръгнаха директно на градина. На ясла не са ходили. За 3 седмици по 3 пъти бяха болни. Едното е в болница с пневмония. Другото е с бронхит в момента.

# 544
Здравейте, дъщеря ми е на годинка и от скоро забелязвам, че след сън на матрака й в кошарата се отличава главичката и стои като вдлъбнато? Според вас матрака не е подходящ да го сменя или да й взема много тънка възглавничка? Благодаря.

# 545
Някой да е пускал секрет от носа на дете какво се прави предполагам, че не слагат капки преди изследването най малкото....
Според мен сменете матрака,до 2 г мисля че трябва да спят без възглавница.
Хоуп и ние така 😘😇😕най много от площадките да е хващала и то в началото после много внимавах и там...и пак сякаш от въздуха хваща...
Поне имаме опит аз така гледам на положението.И според мен така дали в ясла или първа група все ще боледуват.

Последна редакция: чт, 30 сеп 2021, 21:23 от Mimi9999

# 546
Пускала съм даже няколко пъти. Нищо не слагат. С тампон на дълга клечка вземат секрет. Бъркат в нослето за секунда. Малката изобщо не реагира.

# 547
Някой да е пускал секрет от носа на дете какво се прави предполагам, че не слагат капки преди изследването най малкото....
Според мен сменете матрака,до 2 г мисля че трябва да спят без възглавница.
Хоуп и ние така 😘😇😕най много от площадките да е хващала и то в началото после много внимавах и там...и пак сякаш от въздуха хваща...
Поне имаме опит аз така гледам на положението.И според мен така дали в ясла или първа група все ще боледуват.

В понеделник пускахме гърлен и носен секрет. Нищо особенно - с една клечка с тампон взимат от нослето секрет и това е. При нас излезе бактерия.
Относно яслата. Ами аз имам голямо желание малкия да ходи, но адсптацията тръгна трудно, само и 4 дена ходи, сега две седмици вкъщи. Нямаше да се връщам на работа заради работното време, но пък напрявиха компромис и ми предложиха много добра оферта - 10 работни дни в месеца 😁 И е точно до вкъщи, та си стиснахме ръцете. Идеята е максимално малко да отсъствам на фона на тия 10 работни дни. Планът е малкия каот боледува, в дните в които ще съм на работа, да го гледа баща му (той работи за себе си и е хоум офис). Ама да видим. Първо трябва да се адаптира за да се върна. Което заради тази бактерия няма да е скоро.

# 548
Браво супер оферта наистина,дано боледува все по рядко. Като излезе бактерия с какво го лекуваха Аб ли?

# 549
За яслата, аз мислех да го пускам януари, когато ще е на 1г7м, но сега смятам да задържа до към 2те годинки.
Преди това еввнтуално може за по няколко часа на ден в един център за работа с деца по метода Монтесори, но и там се чака за прием и има голям наплив, та не знам дали ще ни приемат.
Нямам намерение да се връщам на работа веднага, а пък и покрай Covid нещата във фирмата доста закъсаха, та и шефът предпочита да си използвам отпуски и болнични.

# 550
  • Пловдив
Да, при бактерия в носа, третират с антибиотик спрямо антибиограмата, като често заглъхва бактерията и след това се появява пак.
Моя си е от раждането със стафилокики, два антибиотика смених и решихме с пулмоложката да не го тъпча излишно /на него не му слиза към гърди, не му причинява хрема и т.н., отделно, че друго дете няма как да го хване/.

# 551
Малката беше със стафилококи в носа, когато беше на месец. Тогава слагахме Мупироназал (АБ) в нослето. Повече не е имала проблеми.
Август месец беше със стрептококи в гърлото + гъбички. Лекувахме с хомеопатия  по схема (Стрептококцинум на Боарон). Пуснахме контролен секрет и е чист.

# 552
Момичета, взимали ли са венозна кръв на дечицата ви? Утре ще взимат на момичето ми и много ме е страх… на 6+++ е, но се налага да пуснем изследване за рахит. Не си представям как ще стане изобщо…

# 553
Боже, момичета - нормално ли е 4ч бебе да не спи, да реве заради колики - нито санколик, нито инфакол помагат. Кърмя по 100 пъти на поискване и пак не заспива...

# 554
  • София
Напълно нормално е да реве толкова време. При малкият е нямало чак такива кризи, но и леко минаха коликите. Все пак имаше период, в който нищо не помагаше, но от порядъка на няколко дни като беше пикът на коликите.

Общи условия

Активация на акаунт