(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 46)

• 41 478
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Разсаждате ли сами малините? Сега или на пролет е по-добре? След като от 20 корена купени ни един не се хвана, смятам сама да се пробвам с някоя издънка, или с пръчка?
На пролет ще се пробваме да алшъдисаме едни диви вишни с питомни череши... Дано се получи, на ММ му е мерак.

# 196
Аз пък да питам лозичка едногодишна как да зазимя?

# 197
И аз харесах на снимка лехата с тухлички, но мисля, че е подходяща за ограждане на цветна леха и то ако не е на много слънчево място. Пробвам се на южен припек с няколко китки и е много трудно, а не ми се мисли как ще се нагряват тези тухли през лятото...сигурно за по-хладни места ще е супер!

Имам опит с една повдигната леха и то с магданоз само...сковах дъски без обработка, имам излишни. Много ми е удобна, около нея може да се сложат плочки за стъпване,  а и да пораснат плевелите там не е никакъв проблем...остава да се плеви само вътре в ограждението. Бих направила още, но ще е някъде в бъдещето...А и нали идеята е в тях да не се копае и оре, а само да се аерира с лопата-чудо и да се натрупва мулч и компост...

Аз по идея на градинаря от Полски Тръмбеш м.г. оставих градината за чистене напролет и тази пак така ще направя. Тиквичките вече са в историята, лютите чушки са попарени, но ще почистя напролет.Дотогава ще пусна кокошките вътре да ровят на воля...
Изчистена е само оранжерията. Краставиците се предадоха по-рано и отстъпиха място на зимните зелении
Скрит текст:

# 198
  • София
И при мен малините имат , но не са вкусни. Тези целогодишните ягодки обаче са приятни. Доволна съм от петте коренчета, определено ще си направя два реда от тях да има.
Скрит текст:

# 199
На всички ягоди съм решила да сложа найлон. То се побърквам от дупене и скубене.. Само чакам да им позаякнат малко корените, пускам маркучи да има за капковото и ги застилам... Малко ще е играчка да пробия дупките, ама 3-4 реда имах завити, не съм ги пипнала да плевя, задържат и добре влагата и не се калят плодовете...
Имам едно малко баирче, което мисля постепенно да завладея с ягоди Simple Smile Но и аз ще си потърся целогодишни, за да ми е цветно по-дълго Simple Smile

# 200
Можеш да поръчаш на метър от тук:
https://shop.agrodrip-zahara.com/mulch-folio-cepki
Аз си взех, двугодишно, много съм доволна. Дупките са готови Simple Smile
Скрит текст:

# 201
Можеш да поръчаш на метър от тук:
https://shop.agrodrip-zahara.com/mulch-folio-cepki
Аз си взех, двугодишно, много съм доволна. Дупките са готови Simple Smile
Скрит текст:
Там е работата, че моите вече са засяти и дупките ще правя по тях Simple Smile Та ми трябва без дупки със сигурност.

# 202
Разбрах, ама предлагам за баирчето Wink

# 203
  • Варна
Здравейте, някой гледал ли е грах с ядливи шушулки? Предлага се един с 60-65 дена вегетационен период и искам да питам вярно ли е това?  Ако е така ще мога да гледам грах точно преди да сложа доматите. Напоследък доста глезя моите с китайска кухня и такъв грах идеално ще пасне.

# 204
  • София
Здравейте, някой гледал ли е грах с ядливи шушулки? Предлага се един с 60-65 дена вегетационен период и искам да питам вярно ли е това?  Ако е така ще мога да гледам грах точно преди да сложа доматите. Напоследък доста глезя моите с китайска кухня и такъв грах идеално ще пасне.
Аз и Хедра гледахме такъв тази година. Тя си го набра навреме и си го яде целият, доволна е. Аз съвсем забравих кой ред какъв сорт е и накрая всичкия узря, Обрах го накуп и го чистих всичкият.

# 205
Брюкселчетата се появиха Hug Растението е много изядено, но се надявам студът да поспре гъсениците и да не почнат самите зелчета. Не разбирам откъде идват гъсеници, след като отдавна няма пеперуди. Зесега зелчетата са твърде малки да се ядат, но им се радвам защото за пръв път гледам такова и все пак даде плодчета. Това ще са ми последните зелевидни с които се захващам Triumph

# 206
За 1ви път виждам как расте брюкселско зеле 🤣 Не ме кефи да го ям, ама изглежда много симпатично 😁
Днес сях в на всеки оранжерията последните 50тина корена марули, които ми останаха.... Те са на морето, да видим кой климат е по-марула-френдли 😁😁😁

# 207
Не разбирам откъде идват гъсеници, след като отдавна няма пеперуди.
Много гъсеници имаше в земята малко под повърхността последните два месеца, или нощенки или едни други с рогче на главата...и в момента има, моят лилав кейл още е жив и непрекъснато нещо го ръфи през нощта...

amica, за такъв грах чух във фб, в страничката на едни манекени фермери. Писали са, че работят с американски семена, поръчват ги от там. Твърдяха, че е млечен и вкусен, качваха снимки на децата си как ядат.
Значи може и да е вярно Simple Smile

# 208
  • София
Здравейте Simple Smile
Толкова време чаках да се освободи едно момче с по-малък трактор, а днес като изора, изобщо не съм доволна от резултата! Както ви разказвах, мястото никога не е обработвано и тревният чим е много дебел. Категорично не исках да пръскам с тотален хербицид. Но с изораването за пръв път не можа да се обърне и изцяло да се затрупа, за да може зимата червейчетата да си свършат работата.
Смятам да застеля с картони и така да презимува. Какво мислите?

# 209
София, не знам какво искаш да правиш с мястото, но скоро тук споделяха момичета - ако искаш да се оттървеш от тревата, може първата година да засееш тикви. С големите листа засенчват, и тревата изчезва. Само не знам, какво ще правиш с толкова много тикви Blush

Общи условия

Активация на акаунт