(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 46)

• 41 729
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Все пак го бяха оползотворили хората - https://www.facebook.com/photo/?fbid=3100590096724654&set=gm.2097643727034965
Но си представям колко са били изненадани.

# 451
Привет, градинари Simple Smile Имаме повдигнати лехи от миналата година. Сега напролет трябва ли някаква обработка на почвата. Четох, че се добавя компост всяка година, но те са пълни. Може би ще трябва да ги направим по-високи? Има много инфо как се правят, но не и как се поддържат Simple Smile

# 452
Днеска ще си прегледам семената и ще поръчвам и аз. Взе да ми бръмчи селскостопанската муха в главата тези дни.
Разхвърляни пепелта от камината в двора. Имам да слагам колци на едни капини и да опъвам тел. Имат и нужда ох почистване. На ранчото където гледам 1 декар допълнителен имам много за чистене, даже не съм събирала капковото.

# 453
Мисля да заложа на сорт пипер за печене- слонско ухо. Тази година ще е от купешко семе, а дали е възможно после да се събере от собственото производство. Има ли разпад на гена или се запазва? 
Да видим първо дали ще се справя с разсада? Страхувам се да купя  разсад от бабите на пазара, че едно купуваш, а друго никне.

# 454
Феличе, компост се добавя за подхранване. Може да извадиш малко от почвата и да замениш с компост. Но зависи какво се сади, някои растения нямат нужда от толова много подхранване.

# 455
  • София
Мисля да заложа на сорт пипер за печене- слонско ухо. Тази година ще е от купешко семе, а дали е възможно после да се събере от собственото производство. Има ли разпад на гена или се запазва? 
Да видим първо дали ще се справя с разсада? Страхувам се да купя  разсад от бабите на пазара, че едно купуваш, а друго никне.
Аз садих от него миналата година и бях много доволна, ако правилно разпознах кое е той. Тази година със сигурност ще залажа на него, но не си отбрах семена и ще си купувам отново. За догодина ще пробвам да събера семена и да видя какво ще стане. Садих и оранжево ухо и те не бяха лоши, но ми направи впечатление, че като се изпекат оранжевите и чушки и домати стават по-кашави от нормалните. Все пак за салата е по-забавно да има различни цветове зеленчуци.

# 456
  • Русе
Здравейте, колеги! Някой някога пробвал ли е да направи продукция от пипер със семки от купешки оранжерийни чушки? Според мен няма да стане, защото дори и да изникнат семките, няма да дават плод! Но пък такава хубава червена на кръв пиперка отрязах ей сега, сладка. Разбрах, че е някаква оранжерийна, защото няма и едно петънце мръсотия. Все пак си взех 4-5 семки, ей така да видя какво ще стане…😂
На нас в Русе пиперът ни рядко става. Все едни малки чушки прави и не сме доволни. Вероятно почвата ни не е достатъчно плодородна.

# 457
И при мен пипера стана мижав, но тази година ще разчитам и на помощ от дружки. След като вече се сдобих с кокошки, та ще използвам крайния им продукт😂 за обогатяване на почвата.

# 458
  • София
Здравейте, колеги! Някой някога пробвал ли е да направи продукция от пипер със семки от купешки оранжерийни чушки? Според мен няма да стане, защото дори и да изникнат семките, няма да дават плод! Но пък такава хубава червена на кръв пиперка отрязах ей сега, сладка. Разбрах, че е някаква оранжерийна, защото няма и едно петънце мръсотия. Все пак си взех 4-5 семки, ей така да видя какво ще стане…😂
На нас в Русе пиперът ни рядко става. Все едни малки чушки прави и не сме доволни. Вероятно почвата ни не е достатъчно плодородна.
Аз съм събирала семна от купени чушки и си родиха. Но най-едри както писах по-горе ми бяха слоновото ухо. Имах поне 6-7 сорта чушки и макар почвата да е плодородна сорта си оказваше влияние. Може пък при вас да е от сорта чушки, не толкова от почвата. Така или иначе не пречи, но аз бих си събрала всички семена и бих ги насяла, пък после да си подбреа най-хубавите коренчета.

# 459
От оранжерийни не съм събирала семена, поради простата причина че не купувам такива. От домашно отгледани съм събирала и преди две години имах уникални чушки след като разсада, на който дълго време слугувах градушка за минути видя сметката. Хубавото беше, че тогава  беше топло до края на октомври.
Днес сложих домати.

# 460
От купешки чушки не, но имам личен опит в гледане на чушки и само ще кажа, че искат много сериозно хранене...и листно  пръскане с калций...и ще станат големи ☺

# 461
  • София
Това са някои от миналогодишните по-едри чушки. Не съм ги торила, просто имаше сортове, които ставаха по-големи, други пък имаха по много чушки на един корен. Поливането също е доста важно, тази година се надявам да мога по-добре да ги поливам. Мисля, че трябва да взема мерки и за внасяне на някакво подхранване, дано първият заложен компост да е станал.
Имаше и големи и по-дребни камби, но тази година се чудя дали да садя. Със сигурност ще садя едни светлозелени, децата ги обичат така да ги хрупат, май пипер Фамилия се водеше.
Тази година не ми стигна сушеният домашен червен пипер, както и обикновени белени печени чушки в буркани.
Догодина ще трябва да се съобразя и да затворя повече и да изсуша повече.
Скрит текст:

# 462
Много хубав пипер ви се е получил!
Аз също сях, но с купен разсад и имахме доста чушки и до късна есен. Това му е хубавото на пипера, че е двусезонен.

# 463
  • Русе
Уникален пипер, браво!!

# 464
Тази година не ми стигна сушеният домашен червен пипер.
Какъв сорт ползва за сушене?

Общи условия

Активация на акаунт