Студенти в Нидерландия - 11

• 69 736
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,
Тъй като децата ще се прибират в събота и с новите мерки ще трябва да направят и PCR. Някой може ли да сподели опит, колко струва теста в Нидерландия и тъй като утре ще ходят в Амстердам на разходка дали може там да го направят, защото изискването е до 72 часа от полета.
Това и за ваксинираните ли важи?

# 676
  • No Line On The Horizon
Здравейте,
Тъй като децата ще се прибират в събота и с новите мерки ще трябва да направят и PCR. Някой може ли да сподели опит, колко струва теста в Нидерландия и тъй като утре ще ходят в Амстердам на разходка дали може там да го направят, защото изискването е до 72 часа от полета.
А не може ли да се направи тест след влизане в България?

# 677
Писали сме го и преди - важи и за ваксинираните. Изисква се към сертификат за ваксинация или преболедуване да има и направен пср тест преди влизането в България. Ако е само ваксина/преболедуване се поставя под карантина, от която може да се освободи не по-рано от 72 часа с пср тест.
Ако се влиза без нищо от страна от червената зона, се поставя под 10дневна карантина, от която няма освобождаване.

# 678
Здравейте,
Здравейте  синът ми се прибра в БГ неделя,кацна във Варна  и ще ви кажа със сигурност какво искат.Първо синът ми не е ваксиниран, изискваше се ПСР-тест направен в Хонландия 72 ч преди тръгване. Той го направи като провери в Айндховен най-ефтиния вариант беше 60 евро-свърши му прекрасна работа има и от 70,100, и 120-бърз преди тръгване,ако сте закъснели и го правите в последния момент . Никой нищо не му искаше на летището в Хонландия-никаква проверка.Но при пристигане в БГ-ужаса беше пълен. 2 опашки от чакащи , един по един се проверяват и разпитват,показват документи-пср, ваксина ако имат и лична карта- веднага се отделят в друга опашка тези които са само с пср...или само с ваксина,тези които имат 2-те -ги пропускат но записват.Тези като синът ми само с ПСР-В ДРУГА ОПАШКА - ЗАПИСВАТ ГО ЗА КАРАНТИНА 10 ДНИ от датата на влизане -първите 3 са задължителна  с проверка вчера от РЗИ, а на 3-тия ден тоест72 час от пристигане ако направи ПСР-и е отрицателен ще бъде освободен от останалата 7-дни карантина .Никаде не се праща ПСР-ра...вече имали единна система и директно отпада карантината.Само за инфо ние сме от Русе, но вече знаеха от РЗИ -Русе , че е тук.

# 679
  • дядовата ръкавичка
Eдин бърз въпрос отново за пътуване с отрицателен тест. Сертификатът, изтеглен през his.bg за отрицателен резултат от тест, достатъчен ли е за влизане в Нидерландия (Не работеше his системата, когато пътува последния път през лятото). Смущава ме това, че в изискванията от NL пише, че документът трябва да съдържа Name and contact information of the institute, doctor or laboratory that conducted the test (logo or stamp), а в изтегленият от his има само номер на лабораторията, провела изследването. Няма име, лого или печат.

# 680
Eдин бърз въпрос отново за пътуване с отрицателен тест. Сертификатът, изтеглен през his.bg за отрицателен резултат от тест, достатъчен ли е за влизане в Нидерландия (Не работеше his системата, когато пътува последния път през лятото). Смущава ме това, че в изискванията от NL пише, че документът трябва да съдържа Name and contact information of the institute, doctor or laboratory that conducted the test (logo or stamp), а в изтегленият от his има само номер на лабораторията, провела изследването. Няма име, лого или печат.

Не е ли достатъчно самo резултатът  на латиница, защо трябва да се минава през his ? Синът ми до сега така е пътувал. Когато е имало изискване за отр. ПСР,  той представяше бланката с резултата  от лабораторията на латиница.

# 681
Не бих си правила експеримент, ако някъде пише , че се изисква нещо и аз да го нямам.
Два пъти мои близки ги върнаха от различни летища ( не ги качиха на полет), по мое мнение дори без да имат вина. И да се жалиш, няма кой да те чуе и няма на кого. Всичко си измива ръцете с “ Ковид! Извънредна ситуация!” Нямаш доказателство защо си свален и така.
Не бих рискувала.
Например за полети извън ЕС слагат на сертификата не само подпис и печат, а и специален знак с номера на теста.

# 682
  • дядовата ръкавичка
Не му се ходеше отново до лабораторията за хартийката, но отиде все пак Simple Smile. Благодаря ви Simple Smile

# 683
Мами, моля за малко помощ с нидерландския.
За да си отвори сметка, от ING й искат "extract from the Dutch
Personal Records Database (BRP)" - мисля, че това е BSN или пък е нещо подобно.
Но в сайта на община Маастрихт няма английски и не можем да се ориентираме кой точно документ от снимката да поръча?

Издаването на документа е 14 + евро и не ни се рискува.

# 684
  • No Line On The Horizon
Мами, моля за малко помощ с нидерландския.
За да си отвори сметка, от ING й искат "extract from the Dutch
Personal Records Database (BRP)" - мисля, че това е BSN или пък е нещо подобно.
Но в сайта на община Маастрихт няма английски и не можем да се ориентираме кой точно документ от снимката да поръча?

Издаването на документа е 14 + евро и не ни се рискува.

Това пише на документа на дъщеря ми, който представи в Ing

# 685
Добър вечер
Имам една н въпрос
Синът ми се прибира утре от Амстердам,но ще кацне в Румъния
Няма направен ПСР тест ,но е с ваксина
От самолетното бюро ни казаха ,че не е нужен тест тъй като Румъния е в зелената зона
Та въпросът ми е ...Имате ли представа като се прибере в България ще е карантина
Трябва ли да прави ПСР на 72 час за да се отрази в РЗИ

# 686
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Не  мога да съм сигурна при транзит през Румъния дали на нашата граница ще искат ПСР, за да не поставят под карантина, за пристигащите до 31.01. При директните полети искат и ПСР, освен ваксинация.
Обаче има нова заповед от днес, която влиза в сила от 01.02 че за влизане от червената зона /включваща Нидерландия/ е достатъчен само един сертификат /както беше до скоро/
Вече има и нова тъмночервена зона и там ще искат и ПСР
https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2022/01/28/zapov … uR9dpwGCcuoKY8bG8
Моят син се измъкна от ПСР, защото пристига точно на 01.02

# 687
Извинявам се, но моля още веднъж да потвърди някой запознат, при влизане в Нидерландия може само със сертификат за ваксиниране. Дъщеря ми пътува на 01.02. за там.

# 688
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Извинявам се, но моля още веднъж да потвърди някой запознат, при влизане в Нидерландия може само със сертификат за ваксиниране. Дъщеря ми пътува на 01.02. за там.
До колкото виждам в сайта на МВНР, към момента може само с един вид сертификат, вкл ваксинация, и попълнена декларация. Преди 1 страница имаше пътували към Нидерландия, които споделят същото
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Netherlands

# 689
До колкото виждам в сайта на МВНР, към момента може само с един вид сертификат, вкл ваксинация, и попълнена декларация. Преди 1 страница имаше пътували към Нидерландия, които споделят същото
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Netherlands
Да, моят син пътува в събота - ваксиниран е с две дози и бустер. Попълни и декларацията. Каза, че като всеки път последните месеци, на летището в Айндховен, никой нищо не му е проверил - нито Сертификат, нито Декларация. Когато аз пътувах натам беше абсолютно същото - никаква проверка.

Общи условия

Активация на акаунт