Студенти в Нидерландия - 11

• 70 921
  • 745
  •   2
Отговори
# 525
  • дядовата ръкавичка
Дъщеря ми утре се прибира през Италия и се оказа, че в сила от днес, за да влезеш в Италия трабва пср или антигенен тест. Предполагам, че на летището в Айндховен има къде да направи антигенен тест. Тя пътува от Хага, не знам дали там да търся къде да прави или направо на летището.

Fros, сигурно вече е късно, но точно в поста преди твоя, потребителка е писала, че за преминаване транзит през Италия не е необходимо да имаш тест.

# 526
Не съм виждала на летището да има пункт за тест, пътувах миналия месец.

# 527
  • ride my bike...
https://eindhoven-airport.ecocare.center/
Има пункт за тест, но няма възможнот за бърз PCR.
Бързите са само антигенни.

# 528
  • Пловдив
В фейса в групата на уиз еър пишат, че само този вторник, който мина, уиз пуснал билети за 2евро.Гледам коментарите за доста различни страни са купували хората. Та въпроса ми е за Нидерландия някой срещал ли е подобна оферта?

Да имаше такава оферта. Аз взех един за детето и за детето на колежката също успях.

# 529
  • No Line On The Horizon
Дъщеря ми утре се прибира през Италия и се оказа, че в сила от днес, за да влезеш в Италия трабва пср или антигенен тест. Предполагам, че на летището в Айндховен има къде да направи антигенен тест. Тя пътува от Хага, не знам дали там да търся къде да прави или направо на летището.

Fros, сигурно вече е късно, но точно в поста преди твоя, потребителка е писала, че за преминаване транзит през Италия не е необходимо да имаш тест.

Това е ново правило и важи и за тези, които са транзит. Направи бърз тест на летището, но за съжаление полетът от Айндховен закъсня и изтърва следващия полет. Надявам се утре това кошмарно прибиране да приключи. Със сигурност няма да повторим този вариант, не си струват нервите, които изхабихме.

# 530
fros,  да така е, за съжаление. Синът ми извади късмет някакъв, ще видим как ще бъде, когато дойде време за пътуване обратно.
Пожелавам Ви да прегърнете детето си днес и да прекарате едни спокойни празници.

# 531
Моля опитвайте да избягвате полетите с прекачване през зимния период!!!

Принципно един самолет е планиран да извърши няколко полета за деня. Ако някой от предходните закъснее, то води до закъснение на следващите.
През зимата причините за закъснения се увеличават драстично.
Най- простата например - забавяне на машината за антиобледеняване, следва губене на слот за излитане и т.н
Весели празници!

# 532
  • София
Някой може ли да разкаже за Грьонинген? Как е университетът, какво е преподаването, присъствено ли са? Как стои въпросът с квартирите, какво е градчето като цяло, транспорт до близки летища? Изобщо ако има някой впечатления от там и е склонен да сподели, ще съм много благодарна!

# 533
  • София
Някой може ли да разкаже за Грьонинген? Как е университетът, какво е преподаването, присъствено ли са? Как стои въпросът с квартирите, какво е градчето като цяло, транспорт до близки летища? Изобщо ако има някой впечатления от там и е склонен да сподели, ще съм много благодарна!

На предишни страници има информация. Май университетът е ОК, проблемът с квартирите - сериозен. Имам спомен, че четох за преградени с пердета коридори в студентски общежития - легло и шкафче в коридора между две завеси за 350 Евро. Обща баня и кухня в края на коридора.

# 534
Гронинген е най- далеч и от двете летища ( Амстердам и Айндховен) . Ей, така на око не по- малко от два часа и половина за вътрешно придвижване.
От летището в Амстердам до центр гара на Гронинген 2 часа и малко, но от Айндховен е над 3,5 часа

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 14:21 от rosss

# 535
Съгласно пресконференция на Рюте, от утре Нидерландия влиза в стеог локдаун, като всичко затваря, с изключение на хранителни магазини, аптеки или за вземане от типа click and collect. Ограничени са събирания, брой хора в магазините и задължително остава носенето на маска в тях. Пътуването не е забранено, но от сряда за ваксинирани и преболедували извън Шенген се изисква преди влизане да има направен 48-часов пср или 24-часов антиген тест. Карантината в препоръчителна. Спорт е разрешен само навън при определени условия. Повече следете тук:
https://www.government.nl/latest/news/2021/12/18/slowing-the-spr … n-the-netherlands

# 536
Уфф Sad
Това с изискването за тест на ваксинирани ако не са от Шенген, тоест за българи написано ли е официално някъде?
За мен ще бъде много изненадващо ако са разделили ЕС на две, а не е неволна грешка?
От друга страна - защо е написано, че влиза в сила от сряда?
Значи трябва да има някаква промяна спрямо сега?

Последна редакция: сб, 18 дек 2021, 23:06 от kodbg

# 537
Официално не, но го имаше в двете статии на местни медии, които следя (еднотипни са, пускам едната):
https://nltimes.nl/2021/12/18/rutte-netherlands-enter-hard-lockd … s-still-permitted
Ще се види в сряда какво са измъдрили, но аз предполага, че и по-рано ще го обявят, за да имат време пътуващите да реагират. В крайна сметка не забраняват почивките, просто казват, че всеки си носи риска и отговорността.

# 538
Интересно е удебеленото. Наистина ли ще разделят Европа? Разбирам какви може да са аргументите, имайки предвид как се движим ние с ваксинацията, но не ми се иска да се случва точно така.
"From next Wednesday, stricter rules will come into effect for travelers from non-Schengen countries who want to go to the Netherlands. Vaccinees also have to do a PCR test 48 hours in advance and a rapid test 24 hours in advance. These rules will apply throughout the European Union, but De Jonge wants to start with them in the Netherlands."

Пътуванията отпадат. Някой знае ли дали е възможно да се върнат пари към банкова сметка от уиз кредити? Или друг начин за ползване.

# 539
  • София
Как така отпадат? Аз не оставам с такова впечатление от това, което прочетох.....

Общи условия

Активация на акаунт