С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 918
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • ...живея на последния етаж...
Най-накрая да съм съгласна с ма ко, че синът сам си е избрал змията, и че свекървата не бива да е фактор. Обаче като прочета някое мнение как мама /тъщата/ е винаги по по най, разбирай фактор, и картинката се нарежда.

# 406
  • MI
Цуцко,даже аз съм се изказвала така тук,млада и зелена.Е поживях и се научих.Не сме най зле.Има такива образи чак и изроди...че свят да ти се завие...
Хем е така, хем не точно. Вероятността да се натъкнеш на свекървите е много по-голяма на изток и на юг, където семейните връзки са много по-силни. Не може само меда без жилото.
Иначе не ѝ се връзвай толкова, остави ТМ да се оправя, ти само се усмихвай като я видиш и организирай да не е толкова често. Grinning

# 407
  • Наблизо
Нелка,права си.То и тука цупенето и историите не са баш като на юг.
Тя моята сама не идва,заради собствената си глупост.Детето го обича само на снимка,но тормози моя..
Аз си мълча доколкото мога,ама с етървата си съскаме здраво при нужда.Друго си е да се оплачеш на някой в същата ситуация и те разбира.

# 408
  • France
Бюти, не знам в какво се изразява нейният тормоз, но не ми се струва здравословно да им се месиш в отношенията. Казвам го от личен опит. Родителите на бившия често го принизяваха пред публика. Първо беше незавършил, после защо искал голяма заплата, след това не знаел да кара колело (той караше, но за удоволствие, не за да подобрява рекорди), мотльо бил, нерешителен бил, биполярен бил (според зълвата)... и аз страдам с него и ми се иска да възседна белия жребец, и да го спася от тези лоши хора. Ентусиазма на младостта Joy Имаше една приказка: акъл - море, глава - шамандура. Сега си налягам парцалите и действам по-интелигентно.

# 409
  • Наблизо
Оф да ти кажа мълча си с много усилия и гледам да не се меся,освне ако не забърква и нас.Просто си страдам вътрешно...

# 410
  • при късмета
Скрит текст:
Няма никакво значение коя от коя категория е. Ако ще снахата да е най-голямата змия, сина си я е избрал, свекървата изобщо няма право на мнение. Това е положението. Изобщо не е важно каква е снахата според нея и ако не изразява вижданията си, всичко ще е наред.
Пак да кажа, че по нито един въпрос в едно семейство, свекървата не е фактор, не е някой с който трябва да се съобразяват или да обсъждат каквото и да е. Абсолютно задължена е да приеме всяко решение на семейството. Ако на сина ѝ нещо не му изнася, не е малък, да си реши проблема
Не е точно така. Първо, бабата и дядото имат право да си виждат внуците, независимо дали ти харесва:
https://dariknews.bg/novini/obshtestvo/babata-i-dqdoto-imat-gara … nucite-si-1262546
Тоест има въпрос в семейството, къде свеки е фактор по закон Simple Smile

Освен това една майка винаги си остава майка (независимо дали на син или на дъщеря) и не може да не е загрижена за детето си. Или ако дъщерята случи на зет пияница, комарджия и насилник всички в хор са съгласни, че родителите трябва да и помогнат да се откъсне от него, ама ако снахата се случи отровна, тогава родителите на мъжа трябва да се правят на слепи??? Чудно ми е дали ти един ден, ако твоят син се хване с някоя отровна и неподходяща жена, ще си траеш и ще си свиркаш....

Впрочем и твоята майка ли е натикана в ъгъла без никакви права, или за нея не важи? Питам само.
Дискутирали сме въпроса за бабата и дядото. И като свекърва четеш закона и не е точно това, което си мислиш. Ако забелязваш, се прилага при невъзможност на родителя да упражнява правата си, а когато и двамата родители са живи, не са се отказвали от правата си или не са налице извънредни обстоятелства, изключително рядко баба или дядо ще си извоюва такива срещи. Дори да успеят, те си остават само срещи. Как да се храни, възпитава, отглежда детето, къде да учи, живее и т.н., продължава да е валидна решението на родителите и те г..а си да одерат, не могат да влияят и да решават тези въпроси. Т.е. пак не могат да се месят за детето, могат само и единствено да го виждат, а това не е същото. Пак да кажа дискусията е водена няколко пъти, върни се на стари теми
И за сведение, майка ми е от малкото развели се още по Тошово време, та не знам от къде извади извода, че е навряна по някакви ъгли и как изобщо го вкара в дискусията, не разбрах. И за друго сведение, с нейната свекърва се разбираше много, баба живееше при нас 18 години след развода на майка ми. По моя инициатива, но все пак още живеехме заедно и съгласието на майка ми беше от съществено значение.

# 411
  • France
Оф да ти кажа мълча си с много усилия и гледам да не се меся,освне ако не забърква и нас.Просто си страдам вътрешно...
Недей! Знам, че не е лесно, но те са си майка и син. Да се оправят.

# 412
Не го чета като свекърва, защото най-много някой ден да стана тъща Wink И просто ми изглеждаш твърде крайна и пристрастна, затова попитах дали си така на нож и с майка си, както със свекървата.

# 413
Аз пък разбрах, че си говорим за закостенелото празнуване на празниците от някои възрастни, а не за съвети за възпитанието на децата. Това аз не го приемам за намеса, а просто за цупене.

# 414
  • при късмета
Не го чета като свекърва, защото най-много някой ден да стана тъща Wink И просто ми изглеждаш твърде крайна и пристрастна, затова попитах дали си така на нож и с майка си, както със свекървата.
Свекърва нямам, имам свекър и зълва за заместване на свекървата, а с майка ми не съм на нож, поради факта, че още от тинейджърството ми е наясно къде може да се бърка и къде не.
Явно не четеш темата отдавна, защото свекървите тук отдавна спряха да ползват твоите аргументи. И на майка ми съм прекратявала достъпа до детето. И тя като свекървите, откачи като се роди детето и реши, че е време пак да ми дава акъли. Разбира се изобщо не бяхме на едно мнение и колкото и да повтарях, че ние решаваме кого да слушаме и в случая сме решили да е педиатъра, тя веднъж изпусна реплика от сорта "ти ми го остави, пък ще видим". Ами единственото, което стана ясно, е че няма да ѝ бъде оставено. Обясних ѝ само веднъж, че ще вижда това дете, само и едниствено, ако се съобразява с решенията ни и при никакво друго обстоятлество. Да си прецени повече иска да вижда детето или повече иска да се налага и да дава акъли. Тя сама избра първото, като ѝ беше пределно ясно условието. Не деля свекърви и тъщи, смятам, че родители като цяло нямат право да се месят на младите. И ако някой иска да налага нещо друго, нямам скрупули да го отрежа, без оглед на това мой или роднина на мъжа ми.
И това не е пристрастие, а просто така смятам за редно, решение е

# 415
  • MI
Друго си е да се оплачеш на някой в същата ситуация и те разбира.
Така е, но Филомена е много права. В техните отношения не трябва да се месиш, само може да навредиш. Иначе те разбирам прекрасно, ще ти кажа само че моята като ѝ казахме че ще се женим и ревна, ама сериозен рев. Joy А след раждането на детето съвсем се чална. Хубаво че се събрахме на по 30 и малко, а не на 20, че иначе сигурно щях да съм я убила досега. Сега разбирам че дори не е лично, и друга да беше, щеше да е същото или по-зле. Та какво да си хабя нервите, като много изпуша обяснявам директно на сина ѝ, да се оправя.

# 416
Да, така е, когато младите създадат ново семейство, всички други стават роднини. Никой няма право да се меси и да дава непоискани съвети. Тези хора се предполага, че отдавна са пълнолетни и отговорят за действията си. Бях казала по-назад, че нищо не споделям на родителите ми за това какво се случва в семейството ми, защото това е само между двамата. ММ мисли по същия начин. Как така някой ще ни казва кое как ще се случи, като отдавна сме самостоятелни. Моята свекърва по същия начин като Черна станция си мислеше, че може да се бърка и да казва кое, как. И какво направи от всичкото? Аз се дистанцирах много, синът й се отдалечи. Не мога да проумея как може някой дори да му мине през акъла, че може да наставлява и дава непоискани съвети възрастни хора, независимо дали са ти син или дъщеря. А относно внуците, ако свекърва ми продължи да си прави каквото иска и да се налага, най-вероятно срещите ще стават в наше присъствие, защото не само й нямам доверие, но й нейната наглост е стигнала до безочливост.

# 417
Моята свекърва по същия начин като Черна станция си мислеше, че може да се бърка и да казва кое, как. И какво направи от всичкото? Аз се дистанцирах много, синът й се отдалечи. Не мога да проумея как може някой дори да му мине през акъла, че може да наставлява и дава непоискани съвети възрастни хора, независимо дали са ти син или дъщеря.

И къде съм написала аз такова нещо???

# 418
Доволна на дистанция.Няма начин да не се месиш,  ако контактуваш постоянно с обяснения, разяснения, нищене на събития , че и планове. Всеки има мнение и едно с едно не се припокриват на 100%.

# 419
  • при късмета
Доволна на дистанция.Няма начин да не се месиш,  ако контактуваш постоянно с обяснения, разяснения, нищене на събития , че и планове. Всеки има мнение и едно с едно не се припокриват на 100%.

Това не е месене. При постоянен контакт, винаги нещо се обсъжда, но идва от тях. Т.е. синът ти или снахата споменава нещо и когато го е споменала другата страна, за да върви разговор е ясно, че се обсъжда. Когато те попитат или сами споделят планове не е месене, а изказване на мнение, без настояване да се съобразят с твоето.
Месене би било, да вдигнеш телефона защото бебето е направило 2 месеца и да настояваш да му дават сок, защото ти така си отгледала сина си. Ти, по твоя инициатива. Примерно. Това е месене. Когато има контакт постоянно и се обсъждат всякакви неща, не е същото
Моята свекърва по същия начин като Черна станция си мислеше, че може да се бърка и да казва кое, как. И какво направи от всичкото? Аз се дистанцирах много, синът й се отдалечи. Не мога да проумея как може някой дори да му мине през акъла, че може да наставлява и дава непоискани съвети възрастни хора, независимо дали са ти син или дъщеря.

И къде съм написала аз такова нещо???
Твърдеше, че закона им дава право да се месят за детето. А това не е точно така

Общи условия

Активация на акаунт