С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 895
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Твърдях, че законът им дава право да виждат детето.

# 421
  • France
Твърдях, че законът им дава право да виждат детето.
Не. Има законова възможност, но тя може да бъде оспорвана и загубена.

# 422
  • Наблизо
Ама могат да съсипят години на децата си заради ходене по съдилищата..Четох такава стация за едни бретонци май бяха.Родителите на мъжа нарочно ги съдят,за да ги тормозят...не че толкова им липсват децата,

# 423
И така е най-добре. А не да извива ръце в опитите си да дирижира чужди животи.

# 424
Да де, ама между дирижиране на животи и елементарни социални контакти има голяма разлика.

# 425
Разбира се. Аз отговарях на въпроса на Дочи какво ще стане, ако родителите решат да оставят без наследство непослушните си деца.

# 426
Кой да реши каквото и да било за моите имоти? За тях решения вземам аз.
Синът ти и семейството му.Нали не си мислиш ,че само родителите изнудват.

# 427
Е, как синът ми и семейството му ще вземат решения за мои неща? Това са фантасмагории, които може да бълбукат в нечии глави, но носителите им трябва да са малоумни, за да ме информират за подобни решения. Всеки, който ме познава, е наясно, че аз не съм подходящият човек за подобни решения. Но не, не бих наказвала с лишаване от наследство. Като замина при свети Петър, ще получат всичко мое. Дотогава то си е мое. As simple as that.

# 428
Simple Smile Този подфорум, а и жилищният, познават немалко случаи на "млади", които разпределят "наследство" при двама живи родители.

# 429
Като имат родители, които да им се вържат...

# 430
Не всички се връзват,но отношенията се развалят.

# 431
За съжаление в много от случайте родителите са в лоша позиция спрямо децата си,защото ги обичат повече,отколкото децата-тях.

# 432
Не всички се връзват,но отношенията се развалят.
Ако се стигне до изнудване с имоти, значи отношенията вече са развалени.

# 433
За съжаление в много от случайте родителите са в лоша позиция спрямо децата си,защото ги обичат повече,отколкото децата-тях.

И така трябва да бъде. Все пак родителите са поискали деца и са ги създали. Децата никой не ги е питал дали са искали да се раждат.
Второ, децата са резултат от възпитанието (или липсата на такова) на родителите. Вярно, значение имат и наследствеността, и околната среда (роднинска, приятелска, училищна и т.н.), но все пак възпитанието на родителите е водещото. Или поне би трябвало да бъде.
И трето, родителите са тези с по-богат житейски опит, направили са в младежките си години своите грешки със собствените си родители, време е да им се върне чрез техните деца.
А и изобщо, това, което децата имат като дълг към родителите си, трябва да го изплатят към собствените си деца. Не казвам, че трябва да си зарежат родителите и да не ги е грижа за тях, но винаги младото поколение е с предимство пред по-старото. Главният закон на живота и на оцеляването на рода и вида.

# 434
Трудно ми е да жаля хора, които позволяват децата им да ги ползват за изтривалки и оправдават с любов овчедушието си, страха си да ударят по масата и това, че са произвели нагли егоисти, които смятат, че всички са им длъжни да им принасят и обезпечават доживот. Прекаленото пазене и обгрижване не съм видяла да води до нещо добро.

Общи условия

Активация на акаунт