С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 861
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Да излиза самО или да закъснява вечер повече от позволеното.
Да играе на компютър повече от разрешеното, защото на Гошо никой нищо не му казва.
Да си ляга посреднощ и сутрин едва да отлепва за у-ще?
Да бяга от у-ще?

# 436
  • Бургас
Опаааа, Ма Ко, не само родителят трябва да се съобразява. Детето също. И това е част от възпитанието.
За другото съм принципно съгласна. Но, не винаги отношенията между деца и родители зависят САМО от родителите. Разбирам какво казваш, но смятам, че си в грешка. Детето също е индивид с характер, душевност, темперамент, с които идва на тоя свят. Не е никакъв бял лист. Това с белия лист е тотално грешно, но много хора вярват, че е точно така и после са много неприятно изненадани. Генетиката играе също толкова голяма роля /че понякога и по-голяма/, колкото и възпитанието.

# 437
Отплеснахте се много. Дайте пак за свекървите! Simple Smile

# 438
Въпросът е деликатен.
Имах предвид едно осичка, то дребно, но едно такова бодливо, много го харесвах хлапето ,но отстрани, да не ми е в къщата се казва.
Та нещо се сблъскали със свекървата е  то фучи.Застава момъка и казва ,мамо,  не  се обаждай.
Свекървата :аз само исках да кажа...
Ами нищо няма да и казваш на Ивето, ама нищо...

Това имах предвид , дет се вика безпрекословна подкрепа.Дори не пита какво е направило Ивето.
Ставаше дума за възпитание и  че е на жената модела и къде са бащите.Подкрепят си жените и по техния модел карат.Някои само, не всички. На другите просто не им се занимава с деца, кви са тия дет щъкат....

# 439
  • Най-красивата страна
Има мъже,които с удоволствие се занимават с децата си.
Моят мъж например обичаше да разхожда бебето,да го храни,да играе вкъщи с негоИ той не е изключение
После детето проходи,тръгнахме по площадки.
Там татковците идваха след работа и организираха разни игри на децата.
Сега децата са вече големи-татковците ги водят по молове,на пикник,карат заедно колело,помагат за домашните..

Свекървата обаче не беше доволна от тази ситуация.
Още първата година каза,че гледането на деца било женска работа ,качила съм му се на главата на моя мъж...
Той трябвало да си почива след работа,а не да ходи по площадки..Е да,ама той иска ,аз на сила не мога да го накарам..
Сигурно и тя не е единствена с такива разсъждения..

# 440
  • Пловдив
Има мъже,които с удоволствие се занимават с децата си.
Моят мъж например обичаше да разхожда бебето,да го храни,да играе вкъщи с негоИ той не е изключение
После детето проходи,тръгнахме по площадки.
Там татковците идваха след работа и организираха разни игри на децата.
Сега децата са вече големи-татковците ги водят по молове,на пикник,карат заедно колело,помагат за домашните..

Свекървата обаче не беше доволна от тази ситуация.
Още първата година каза,че гледането на деца било женска работа ,качила съм му се на главата на моя мъж...
Той трябвало да си почива след работа,а не да ходи по площадки..Е да,ама той иска ,аз на сила не мога да го накарам..
Сигурно и тя не е единствена с такива разсъждения..
Не е единствената! Моята свекърва и тя се изяви преди две седмици с въпроса Къде ще спи бебето, като се роди? Когато казах, че при нас, в спалнята, ме попита мъжа ми как щял да се наспива. Отговорих ѝ, че всички бащи минават през това, че лесно баща не се става и само, ако си помисли да се изнесе в другата стая, за да се наспи, ще имаме сериозни проблеми с него. Каза само Ми щом не те е жал. Отговорих, че никак няма да ме е жал и смених темата. Сигурно вече окончателно ме мрази 😃 Каква тормозителка на нейния син съм само

# 441
Моята свека живее в чужбина и се виждаме веднъж в годината лятото за по 4 дена. Тази година не се прибра, заради пандемията. През останалото време се виждаме по нета, аз й казвам "месинджър баба". В повечето случаи ние звъним, като имаме време, тя рядко. От 2 месеца не сме се "виждали", ние бяхме болни, после ходихме на море, малкото на градина тръгна, тая жена един път не писа как е детето, какво правите. Ако има конкурс за егоизъм, моите и на мъжа ми роднините печелят безапелационно.

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 22:45 от Не се сърди, човече

# 442
  • Най-красивата страна
Преди години,точно на Бъдни вечер детето вдига висока температура и започват да му избиват пъпки.
Отиваме в спешното.
Докато висим там телефонът ми звъни.Свеки се обажда.
Обяснявам,че детето не е добре и сме в спешното.
Тя
,,Аз само да ти кажа да ми направиш баница и руло с мармалад за утре...,,
В този момент ми се разтрепери ръката,щях да си изтърва телефона,толкова бясна бях..
После се разсърди,че не съм и направила баница и руло.
,,И какво толкоз е станало,нормално е детето да хване шарка,,,

# 443
Не мисля, че свекървата има право да иска обяснения кой къде ще спи. Това си е между тях. Ако мъжът има недоволство, ще го обсъжда с жена си. Дразнещо е да ти искат обяснения за подобни лични неща. Той й е дете, ама отдавна е минал възрастта, в която мама се грижи и се интересува дали се е наспал.

# 444
  • Варна
Ееее, понякога за да има мир благоверния си трае пред жената, ама измърморва пред мама. И тя женицата, за да не отидат на зле нещата, с най-добри намерения, леко опитв разговор със снахата/ Ама, на... не я оценили

# 445
Може просто да поддържа разговор клюкарски жената, няма да ви проверява.
Един път не  е изневяра, едно мрънкане не е намеса.Няма да му премести калъфката в друга стая.
Но като се замисля, така се сварява жабата, с един път се почва, та карайте както знаете.

# 446
  • София
Ееее, понякога за да има мир благоверния си трае пред жената, ама измърморва пред мама. И тя женицата, за да не отидат на зле нещата, с най-добри намерения, леко опитв разговор със снахата/ Ама, на... не я оценили

Е, избрал е най-мирния подход несъмнено - да намеси майка си.

# 447
Ама то бебето още не е родено, какви са тези разговори и питания? Потребителката все още е бременна, поне аз така разбрах, как мъжът и знае, дали бебето ще му пречи на съня и колко? Въобще не разбирам репликата на свекървата, откъде е дошла.

# 448
Дошла е оттам, че и тя е гледала бебе и мъжът и е спал/или не е спал в друга стая.

# 449
Права си. Хубаво е човек да има цедка на устата. Не знам, дали свекърите са спали по отделно, като са си родили децата, но се радвам, че нито те, нито росителите ми са давали съвети по този въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт