С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 944
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
  • при късмета
Е аз никъде не съм написала, че изобщо не ги каним. Само, че на голямото празнуване не присъстват или, че не е задължително да е на самия ден. Черпенето на родители по повод РД изобщо не го смятам за парти

# 391
Не знам дали при всички свекърви е така, но това, което по-горе е написала Ма ко за Коледите и свекървите напълно отговаря като описание за моята. Държи Коледните празници да сме при нея и то заради детето/внучето, да бъде с нея, иначе с мен не общува, със сина си също не говори много. Когато сме сядали на маса по повод някакъв празник само с детето си говори/играе, свекър ми си пие ракийка и гледа телевизия, той не е много разговорлив и ние с мъжа ми седим като някакви предмети, част от интериора. На него не му пречи, защото така бил свикнал, за мен е малко непонятно след като уж гостуваме да не си кажем някоя и друга приказка, имаме дете, роднини сме дето се вика. Опитвала съм се някакъв разговор да завържем, но не става, тя видимо не слуша или те прекъсва докато говориш и аз просто се отказах вече от опити. Коледите и изобщо семейни/роднински събирания са ми тегави заради гореописаното и гледам да ги избягвам.

# 392
Аз лично празнувам с приятели рождения си ден, а близките ги черпя с бонбони или отиваме на кафе. Моите родители не държат да празнуваме заедно. Относно Коледните празници моята свекърва беше започнала да тропа с крак и Бъдни вечер и Коледа да се празнуват при нея. И пак започна с ревовете и с номерата. И какво стана накрая 2 години подред се "разболяваме" точно преди Бъдни вечер. ММ също много се дразни като си мисли, че може да ни разпределя времето и, че други родители освен нея няма. И какво постигна двете години бяхме при моето семейство. Сега омекна от към празниците и ги разпределяме- единия при едните, другия при другите. За мен лично и това й е много, че отиваме там. Но всичко го правя заради ММ, не искам по време на най-светлите празници да се чувства между чука и наковалнята, пък и като цяло. Най-удачния вариант за мен е колкото може по-рядко да се виждаме и чуваме. И всъщност като се замисля, виждаме се точно толкова по празниците 2-3 пъти годишно и това е, не се чуваме по телефона. ММ си се вижда и чува, когато иска с нея. Пак казвам майка му е, въобще не мога и да си помисля да се бъркам в тяхните отношения.

# 393
  • France
Хаха Фило,жалко че не сме били в един град.Големи приятелки щяхме да сме - и моето студентство така протече.А сега изобщо не пуша!
Тази бившото свеки парижанка ли е била?Много назадничево мислене!
И аз не пуша от над 10 години. Остаряхме Joy
Каква ти парижанка, беше от едно забутано село в Лотарингия.

# 394
  • Най-красивата страна
Рожден ден на детето празнуваме само веднъж,точно на датата,каним приятели и съученици на детето в подходящо за детско парти място.
Бабите разбира се са поканени,но на свекърите не им харесваше.
Искаха софра вкъщи.Да,ама не.
Случвало се е да дойде през деня и някой роднина вкъщи -черпим кафе и торта.

За празници.-обикновено минаваме да видим двете баби,но празнуваме или вкъщи или на вилата или сме на почивка с приятелски семейства.
В началото свекърите мърмореха,после свикнаха.
Но ние с мъжа ми сме на едно мнение по въпроса .

# 395
  • Наблизо
Хаха Фило,жалко че не сме били в един град.Големи приятелки щяхме да сме - и моето студентство така протече.А сега изобщо не пуша!
Тази бившото свеки парижанка ли е била?Много назадничево мислене!
И аз не пуша от над 10 години. Остаряхме Joy
Каква ти парижанка, беше от едно забутано село в Лотарингия.
Ясно,киш значи.Големи селяни са там.Моята щото голяма гражданка,пак със супер селски манталитет.

# 396
  • France
Простотията няма народност Joy

# 397
  • София
Е, как, периодично се натъртва как едва ли не само в България е така, за балканския (анадолски) манталитет...
Моля ви, не ни разбивайте илюзиите, че сме най-зле от цял свят

# 398
  • Наблизо
Цуцко,даже аз съм се изказвала така тук,млада и зелена.Е поживях и се научих.Не сме най зле.Има такива образи чак и изроди...че свят да ти се завие...

# 399
Що ли се сетих за този клип? Авторите не са българи обаче.

# 400
Аз няма как да познавам всички свекърви и всички снахи, ама чисто математически вариантите са 4:
- И снахата, и свекървата са ангелчета.
- Снахата е ангелче, свекървата е усойница.
- Снахата е усойница, свекървата ангелче.
- И двете са усойници.

И понеже в природата няма идеални случаи, най-вероятно е в повечето случаи, когато има неразбирателство, и двете да са някакви там водни змии (нито ангелчета, нито усойници) и нещата да се нажежават заради предразсъдъци, нежелание да се направи компромис, надъхване...  Но не отричам наличието на вариант две, разбира се. Обаче и на вариант три Wink

# 401
  • Варна
Още един вариант-проста жена. Независимо, дали е снаха или свекърва. Не възприема, нетактична или крайно ограничена. Такива са с холерични характери и вредни за всички.

# 402
Това също го причислявам към змиите за по-лесно. Ако почна да правя анализ ще стане дълго и скучно.

# 403
  • при късмета
Няма никакво значение коя от коя категория е. Ако ще снахата да е най-голямата змия, сина си я е избрал, свекървата изобщо няма право на мнение. Това е положението. Изобщо не е важно каква е снахата според нея и ако не изразява вижданията си, всичко ще е наред.
Пак да кажа, че по нито един въпрос в едно семейство, свекървата не е фактор, не е някой с който трябва да се съобразяват или да обсъждат каквото и да е. Абсолютно задължена е да приеме всяко решение на семейството. Ако на сина ѝ нещо не му изнася, не е малък, да си реши проблема
Още един вариант-проста жена. Независимо, дали е снаха или свекърва. Не възприема, нетактична или крайно ограничена. Такива са с холерични характери и вредни за всички.
Само да вметна, че холерик не е характер, а темперамент. Един и същи темперамент се проявява при хора с различни характери

# 404
Няма никакво значение коя от коя категория е. Ако ще снахата да е най-голямата змия, сина си я е избрал, свекървата изобщо няма право на мнение. Това е положението. Изобщо не е важно каква е снахата според нея и ако не изразява вижданията си, всичко ще е наред.
Пак да кажа, че по нито един въпрос в едно семейство, свекървата не е фактор, не е някой с който трябва да се съобразяват или да обсъждат каквото и да е. Абсолютно задължена е да приеме всяко решение на семейството. Ако на сина ѝ нещо не му изнася, не е малък, да си реши проблема

Не е точно така. Първо, бабата и дядото имат право да си виждат внуците, независимо дали ти харесва:
https://dariknews.bg/novini/obshtestvo/babata-i-dqdoto-imat-gara … nucite-si-1262546
Тоест има въпрос в семейството, къде свеки е фактор по закон Simple Smile

Освен това една майка винаги си остава майка (независимо дали на син или на дъщеря) и не може да не е загрижена за детето си. Или ако дъщерята случи на зет пияница, комарджия и насилник всички в хор са съгласни, че родителите трябва да и помогнат да се откъсне от него, ама ако снахата се случи отровна, тогава родителите на мъжа трябва да се правят на слепи??? Чудно ми е дали ти един ден, ако твоят син се хване с някоя отровна и неподходяща жена, ще си траеш и ще си свиркаш....

Впрочем и твоята майка ли е натикана в ъгъла без никакви права, или за нея не важи? Питам само.

Общи условия

Активация на акаунт