С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 546
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Значи, или даваш безусловно, или не даваш изобщо. Половинчати неща хич не са удачни. Ама това е за теб, ама то ние от време на време ще идваме, ама... И накрая започва война.

Така е, Черна станция, не са длъжни. Обаче са започнали даването, раздавали са, а сега стискат последното и го използват като моркова пред носа на магарето. И магарето се връзва, в случая сина. Кофти ситуация, която е можело да се избегне сравнително лесно.

# 706
  • MI
Прочетох казуса, щях да коментирам, но после изчетох повечето от коментарите и ми се отщя. Ей, като стане дума за тея имоти и нещо става на хората. Веднъж да пише интелигентно звучаща жена, която очевидно не ламти за чуждото, а просто се е прецакала защото се е предоверила на маминото детенце (неин мъж), и пак я изядохте. Защо? Заради имотите, разбира се. Не моЕ да нямат право тези, които са платили музиката, 'начи. Rolling Eyes

# 707
  • София
Скрит текст:
И като са наследствени по-малко техни ли са??? Освен това явно си имат нещо на село, но не и нещо в града, което явно им създава неудобства. Да, грешно са си мислели, че ще могат да го ползват и него понякога, ама от тук тръгва цялата неразбория - премълчавания, различно възпитание, различни нрави и прочее. А не са били длъжни да дават нищо на никого. Тогава нямаше последното дете да е "умишлено прецакано", а всички щяха да са на равно. И с наемите от две или три жилища щяха ин да си живеят живота, и да помагат с по малко пари и да са им благодарни.
Изобщо в много теми битува мнението, че старите са длъжни да се свиват, да ходят по вили и малки апартаментчета, за да имали младите комфорт. Да, не е лошо, но не са длъжни.
А не, не са длъжни, кой е казал че са? Ама един ден и младите няма да са длъжни и да правят каквото и да е за да гледат възрастните или да поддържат 4те имота. В случая обаче има едно деление - 3 деца обзаведени, без да има се натрисат, 4тото - в общ фемили имот. Мъжът едва ли ще го напусне, щом до сега не го е направил. Авторката обаче се е съгласила да се обеби в тази ситуация, сакън да не изпусне последния мъж на земята.

# 708
Значи, или даваш безусловно, или не даваш изобщо. Половинчати неща хич не са удачни. Ама това е за теб, ама то ние от време на време ще идваме, ама... И накрая започва война.

Така е, Черна станция, не са длъжни. Обаче са започнали даването, раздавали са, а сега стискат последното и го използват като моркова пред носа на магарето. И магарето се връзва, в случая сина. Кофти ситуация, която е можело да се избегне сравнително лесно.

Ми да, аз всъщност това казвам - да не бяха давали и нямаше да има ситуация.

# 709
  • Варна
Ама да не бяха давали на всичките деца. Да си чакат наследството.

# 710
  • Наблизо
Прочетох казуса, щях да коментирам, но после изчетох повечето от коментарите и ми се отщя. Ей, като стане дума за тея имоти и нещо става на хората. Веднъж да пише интелигентно звучаща жена, която очевидно не ламти за чуждото, а просто се е прецакала защото се е предоверила на маминото детенце (неин мъж), и пак я изядохте. Защо? Заради имотите, разбира се. Не моЕ да нямат право тези, които са платили музиката, 'начи. Rolling Eyes
Пореден мамин мунчо.Моята свека много ама много ме дразни,но като четеш тук и си плюеш в пазвата.
Четох в друга тема за някакъв пълен тъ***ар,който заедно с майка си тормози майката на 7 месечния си син,дори я и удрял.

Иначе по казуса..с даването.Най-вероятно другите са женени и на сватбата е имало ''свекърите дават апартамент!'',а едното било и момиче.Да се оженят и тези,пък може и да се махнат?Стига мъжът да постави въпроса.

# 711
  • при късмета
Черна станция, аз не споря, че жилищата не са техни, а че поне за половината нямат личен принос, защото са наследствени. Точно това, в което сега обвиняваш всичките им деца, че живеят в жилища на готово. И на свекърите са им дошли на готово
И продължава да е невярно, че понастоящем свекърите нямат свое жилище и са останали без нищо. За това казах, че не е вярно

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 17:03 от ма ко

# 712
BeautifulM, Напротив, родителите имат най-голямата вина в случая.
Първо, трябвало е да се разберат и с двамата, а не само със сина си, т.е. действали са подмолно и подло спрямо нея. Тя е страна в отношенията и не са били честни спрямо нея, правейки договорки, за които тя не знае.
Второ, научили са сина си да лъже, което не ме учудва, имайки предвид горното.
Ненормално е да помагаш на детето си като му разбиваш семейството.
Пак има авторката късмет, че е имало наследствени апартаменти, иначе с тоя манталитет на свекърите, сега освен с тях, щеше дели мястото и с някое от другите семейства.
Наистина да четат тук жените със синове и да си вземат поуки.

# 713
  • София
Те може да са се разбрали със сина си преди години. Негово е задължението да ѝ каже за тази уговорка.

# 714
Черна станция, аз не споря, че жилищата не са техни, а че поне за половината нямат личен принос, защото са наследствени. Точно това, в което сега обвиняваш всичките им деца, че живеят в жилища на готово. И на свекърите са им дошли на готово
И продължава да е невярно, че понастоящем свекърите нямат свое жилище и са останали без нищо. За това казах, че не е вярно

И на младите ще им дойде един ден наготово, да чакат. Но сега, в момента, свекърите дават, нали? С принос или без, техни са.
И аз уточних - имат някаква вила или къща, но явно се нуждаят и от нещо в града, където ходят често.  Може би трябва на хотел да ходят? Аз ако бях щяха така да правя, защото ми е друго възпитанието. Но това не значи, че ако трябва да отсъдя ще кажа, че не са си в правото.

Напротив, родителите имат най-голямата вина в случая.
Първо, трябвало е да се разберат и с двамата, а не само със сина си, т.е. действали са подмолно и подло спрямо нея. Тя е страна в отношенията и не са били честни спрямо нея, правейки договорки, за които тя не знае.

Извинявай, ама ако правилно съм разбрала, те не са женени, а гаджета. Сега явно и дете имали, но когато са се уреждали нещата са били само гаджета, тоест тя не е била никаква на свекърите, защо да се разбират с нея???  Ти ако решиш да припишеш апартамент на детето си ще викаш ли и гаджето му към момента на семеен съвет???
Аз поне няма да питам никакво гадже. А даже и женени да са, пак интересите на моето дете са ми с приоритет и с него ще обсъждам най-напред.

# 715
  • при късмета
Не е уточнявано какъв е имота на свекърите, а и няма значение. Те сами са избрали това да е техния имот и само те да обитават. Като имат нужда от нещо в града, защо не се натрисат на всичките си деца, а само на едното? Иначе нуждата им е ясна и никой не я оспорва

# 716
Чудех се що ми е познат казуса, защото е разглеждан вече.Файда няма.Движение напред - също.И въобще не е проблемът ,че яли от хладилника.

# 717
  • София
Скрит текст:

И на младите ще им дойде един ден наготово, да чакат. Но сега, в момента, свекърите дават, нали? С принос или без, техни са.
И аз уточних - имат някаква вила или къща, но явно се нуждаят и от нещо в града, където ходят често.  Може би трябва на хотел да ходят?
Скрит текст:
Аз ако бях щяха така да правя, защото ми е друго възпитанието. Но това не значи, че ако трябва да отсъдя ще кажа, че не са си в правото.

Напротив, родителите имат най-голямата вина в случая.

Извинявай, ама ако правилно съм разбрала, те не са женени, а гаджета. Сега явно и дете имали, но когато са се уреждали нещата са били само гаджета, тоест тя не е била никаква на свекърите, защо да се разбират с нея???  Ти ако решиш да припишеш апартамент на детето си ще викаш ли и гаджето му към момента на семеен съвет???
Аз поне няма да питам никакво гадже. А даже и женени да са, пак интересите на моето дете са ми с приоритет и с него ще обсъждам най-напред.
А може би трябва си разпределят посещенията в 4тв апартамента, а не само в единия, може би трябва да се обаждат и да уведомят обитателите от кога до кога ще са там, може би е удачно и да питат кое от хладилника може да консумират, след като не да си го купили те? Да зиреждам ли още? А глупостите, че щом снахата няма брак не е никоя, ще ги пропусна. Не знаем и кога са обещавали апартамента, предполагам мъжа там да си живее от дете.

# 718
Като имат нужда от нещо в града, защо не се натрисат на всичките си деца, а само на едното? Иначе нуждата им е ясна и никой не я оспорва

Защото са си запазили стая, специално за тях си. И са си оставили нещата. Ако на някого не му е ясно какво означава това сам си е виновен, че е повярвал. Другите деца може да са с малки апартаменти или поне не са си оставили стая в тях. И  пак каква е вината им - от начало са казали за стаята ( няма начин в последствие да са си занесли нещата), такива са били условията. Синът е бил ОК, а момата се е вързала. Кой е виновен?

Цитат
А може би трябва си разпределят посещенията в 4тв апартамента, а не само в единия, Може би да, а може би не. Не знаем какво има в другите апартаменти, нито какви уговорки имат може би трябва да се обаждат и да уведомят обитателите от кога до кога ще са там, може би е удачно и да питат кое от хладилника може да консумират, след като не да си го купили те? За това не споря, някъде да съм защитавала точно тези им действия? Това си е въпрос на възпитание и различно светоусещане за това що е семейство. Може би и тях така са ги третирали някога. Да зиреждам ли още? А глупостите, че щом снахата няма брак не е никоя, ще ги пропусна. Пропускай, аз не бих. Гаджето днес е тук, утре го няма. Гаджето има отношения със сина им, не с тях. Ти с всяко гадже на децата си ли ще се държиш като свекърва/тъща? Не знаем и кога са обещавали апартамента, предполагам мъжа там да си живее от дете. Можем да се досетим, че е било преди да се нанесат;-) И явно преди детето.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 17:25 от Черна станция

# 719
Извинете, ама кои родители насила "навират" младите в детската стая!?
Не се ли навират младите сами! Защото нямат пари, защото не им се дават пари, защото така е по-удобно, защото "той/тя си има, що пък да ходим другаде"... И се намират все едни велики оправдания - събираме за нов, за кола, за екскурзии, за спа, за инвитро... Ама направихме ремонт, ама те ни излъгаха, измамиха, накараха... На колко такива сме се начели тук през годините.
Хайде младите наистина да не искат, пък да видим как някой някого насила ще навре някъде 😂

Ами така е, Нели! Платилите музиката наистина имат право да я поръчват! А не след цял живот блъскане, да се откажат от нормално съществуване и от предишния си живот, да се свират по разни стари селски къщи и при нужда да обикалят с по една бохчичка в търсене на ъгълче, където да се сврат.

Темата отдавна не е за последното момиче, което наистина звучи умерено и възпитано, а за част от останалите списващи тук, които са убедени, че родителите (и то едни конкретни) са им длъжни, длъжни, длъжни... Та чак и да им надплащат дарените имоти трябвало!
Мооооля!?

Общи условия

Активация на акаунт