С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 861
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • при късмета
Е как от къде? От нуждата да дирижира живота не само на сина си, но и на цялото му семейство. Сакън да не се претовари синчето или от къде на къде, ще гледа бебе, което сам е направил. Неговата работа вече я е свършил

# 451
Според мен желанието да дирижираш играе далеч по-малка роля от желанието да помогне всичко да стане по правилния начин и да няма грешки. А правилният начин, естествено е този, който тя знае и е прилагала. Тоест намеренията са добри по принцип, а не изначално злотворни, ама се получава нежелан ефект. При това с чисто сърце мога да заявя, че съвсем не всички препоръки на дъртите (свеки или тъща) са булшит, казват си и умни неща, ама тук идва и въпросът как се чуват от снахата. Моите родители например нещо не се дишат вече и са способни да се обидят, напушат и скарат от най-дребно нещо - просто който търси, намира.

# 452
Казват и умни неща, но ако са сред множество глупости с уклон към намеса и непоискани мнения, трудно ще бъдат оценени по достойнство.

# 453
  • София
Желанието за помощ е обяснение за вмешателство, но не е извинение за такова. Пътят към ада и т.н.

# 454
  • при късмета
Няма никакво значение намерението. Щом не са питали нея, т.е. не са ѝ поискали съвет, а тя сама го навира и натрапва, колкото и умно нещо да им каже (а в случая съвета е далеч от това на всичко отгоре), с колкото и добри намерения (макар, че са такива само към сина ѝ), то си остава намеса. Ако младите сами я бяха питали как е най-добре да направят според нея, щеше да е друго, ама не са.

# 455
Ама то бебето още не е родено, какви са тези разговори и питания? Потребителката все още е бременна, поне аз така разбрах, как мъжът и знае, дали бебето ще му пречи на съня и колко? Въобще не разбирам репликата на свекървата, откъде е дошла.
А репликата на снахата, компетентно и безкомпромисно разпределяща кой, къде и защо ще спи 🙂 Ще!!!
И как тя никога, никъде и за нищо на света няма да приеме...
Абе, трай си там!
Какво има да обсъждаш с майката на мъжа си къде и как ще спи той след едно половин година! Като дойде бебето, ще се види кой къде и дали. Може спокойно и кротичко бебче да е и двамата да си спите. Може да ти е жал да ръчкаш таткото, ако сутринта ще бърза за работа или за път с кола, напр.! Може ти да бягаш в другата стая, за да се наспиш 😉
Ама нееее! Рипа да се изкаже, щото като е забременяла и вече е станала пъпа на света. Единствена и неповторима 😂
Посмяла се е после свекървата с нея, според мен 😀

# 456
Мине, не мине, и идвам да се оплаквам от прекомерно добро отношение от страна на снахата. Така я наричам за краткост, две години вече си живеят със сина ми и с дъщеря и. Направо ще помоля за съвет, защото се чувствам адски неудобно и не зная как да излизам от ситуация. Та :
Юни- юли , когато ни ковид, ни дявол, си гукаме в едно кафене за спорт и тя , която не е ходила досега на йога или нищо, се поинтересува аз къде съм ходила, какви съм ги правила. Горещо и препоръчах разни дейности. Тя каза, че ще си вземе Мултиспорт карта и искам ли придружителска. Искам, естествено. Въобще не е ставало дума за пари тогава, ама аз си зная принципа, че кравата не суче от телето, с моя син сме си от години  в здравословни финансови взаимоотношения.
И ей , онзи ден, синът ми ми снима и праща на месинджъра карта в плик на мое име.
Първо, че много се промениха нещата от юни, второ, било ми подарък, снахата щяла да я плаща и за това да се разбирам с нея, не е негова работа, да  не  му апострофирам.
Снощи ми я донесе. Нито зная колко струва, нито дали си важи както преди , ежемесечно да се плаща. Подарък ми било и тя щяла да плаща и толкова. Така била решила . Защото пък аз не съм взела за услуги към баща и никакви пари, а то се подразбираше. Ужас. Снощи и благодарих и и поисках телефона, защото го нямам, а те днес пътуват и написах, че когато се върнат, ще и звъня лично.
Ми не искам да ми я плаща тази карта, айде за първи месец да го приема. Да не говорим, че сега съм и длъжна да ходя на тренировки Open Mouth
Ако си я плащам, ще преценявам. А сега....

# 457
Таис, много задълбаваш в размислите заради една мултиспорт карта, особено ако сте в добри отношения с жената.
Ако много-много държиш да плащаш, предложи ѝ първата година едната да плаща, втората - другата. Или предплати за 6 месеца напред, да избегнете ежемесечния дует "ето парите, не, ама моля ти се аз настоявам, не, аз ти се моля и т.н.".

# 458
  • при късмета
Ама то бебето още не е родено, какви са тези разговори и питания? Потребителката все още е бременна, поне аз така разбрах, как мъжът и знае, дали бебето ще му пречи на съня и колко? Въобще не разбирам репликата на свекървата, откъде е дошла.
А репликата на снахата, компетентно и безкомпромисно разпределяща кой, къде и защо ще спи 🙂 Ще!!!
И как тя никога, никъде и за нищо на света няма да приеме...
Абе, трай си там!
Какво има да обсъждаш с майката на мъжа си къде и как ще спи той след едно половин година! Като дойде бебето, ще се види кой къде и дали. Може спокойно и кротичко бебче да е и двамата да си спите. Може да ти е жал да ръчкаш таткото, ако сутринта ще бърза за работа или за път с кола, напр.! Може ти да бягаш в другата стая, за да се наспиш 😉
Ама нееее! Рипа да се изкаже, щото като е забременяла и вече е станала пъпа на света. Единствена и неповторима 😂
Посмяла се е после свекървата с нея, според мен 😀
Всичко може, но решават те двамата. Свекървата изобщо няма думата там, камо ли да укорява снахата и да я изнудва с реплики "като не ти е жал", само и само да се наложи
Тайс, момичето явно държи да ти направи подарък. И аз смятам, че много се притесняваш от тези отношения.
Я като една истинска свекърва, вместо да хвалиш момичето, се фръцни, че ти е подарила картата, защото смята, че си дебела JoyJoyJoy Така де, излагаш свекървенския фронт

# 459
  • София
tays, ти не се оплакваш, ти се хвалиш Simple Smile
Не виждам проблем, ако ТИ си свършила услуга на баща ѝ, един вид тя да ти се отплати. Но, не е само това - иска да те зарадва, иска да си жизнена, да се харесваш, да си щастлива... И аз правя подобни подаръци, дано някой да не ги приема като прекалена намеса Simple Smile

# 460
  • София
Разбирам я Тайс – и аз много трудно приемам подаръци. Бих отказала.

# 461
Таис, много задълбаваш в размислите заради една мултиспорт карта, особено ако сте в добри отношения с жената.
Трудно е да се каже, че сме в отношения. Симпатизираме си, но се виждаме през месеци,  само поздрави и покрай някой проблем се чуваме.
Този подарък сега ме задължава да ходя на спорт, офффф.
Ще и кажа, че искам да си я плащам тази карта, ще настоявам, но като я знам и тя каквато е вироглава, ще откаже. Чувствам се длъжна, не искам така. Как ще го решаваме спора, още от сега се чудя. На предната работа на сина ми придружителската беше 50 лева, чудя се да я питам ли колко струва и тя дали ще ми каже. Едни такива ми се въртят, как ще се скараме от взаимни симпатии , или едната трябва да отстъпи. И коя ли ще е .

Ма -ко , ми аз свалих 8 кила от януари, даже съм фиданка сега хаха. Ох бе, вас ви смешно.
Ще водя аз спор, усещам.

# 462
Казват и умни неща, но ако са сред множество глупости с уклон към намеса и непоискани мнения, трудно ще бъдат оценени по достойнство.

Че ти филтър нямаш ли? Каквото е глупост пускаш край ушите. И гледаш да не се увличаш да класираш всичко за глупост, понеже е от свеки Wink
На мен масово ми се виждате крайни. Дали защото никога не съм имала проблеми поради добра свеки, или защото и двете сме балансирани личности, но някак прочетеното ми се струва преиграване.

Ето това долу за мен е нерационална крайност и пълна предубеденост:

Няма никакво значение намерението. Щом не са питали нея, т.е. не са ѝ поискали съвет, а тя сама го навира и натрапва, колкото и умно нещо да им каже (а в случая съвета е далеч от това на всичко отгоре), с колкото и добри намерения (макар, че са такива само към сина ѝ), то си остава намеса. Ако младите сами я бяха питали как е най-добре да направят според нея, щеше да е друго, ама не са.

Много често младите няма как да питат, защото не виждат, че правят нещо грешно или даже не подозират, че има друг начин. И какво, да ги оставят да се давят или да съсипят внучето, сакън да не се намеси??? Днешните свекърви все пак не са бабите от село, каквито бяха едно-две поколения назад. Днешните свекърви за жени с образование, опит, кариера и често са доста по-напред с материала от младите. Дъщеря ми например си живее сама в чужбина, но много често споделя за проблеми и даваме съвети. тя вече може да ги приеме, или не, ама ние си ги даваме, защото иначе ще се мъчи. И тя го оценява. Или ние може, понеже сме родители, ама свеки да си сложи катинар на устата?  Ми някак ми звучиш като вманиачена антисвекървистка Smiling Imp

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 13:16 от Черна станция

# 463
Сега, й обясняваш същото-приемаш първо плащане и за следващите казваш, че не си сигурна кога и как ще ходиш. По тази причина и предпочиташ да не я ангажираш с обслужване на картата.По този начин, няма да те е срам, ако някой месец се отдадеш на мързел. Дано да схване, че не е на живот и смърт и ти даде пространство за лично мнение. Ако не схване, не се запъваш като магаре на мост, за да не бъде изтълкувано превратно.

# 464
  • София
Моят съвет е да приемеш подаръка, жената е запомнила какво сте си говорили, постарала се е ,вложила е мисъл в направеното Simple Smile Ако на мен някой ми върне подарък, би ми станало обидно. Тя е пълнолетна, направила си е сметката дали може да си го позволи. Ако ти е толкова неудобно, стигнете до компромис, тя да плати първия месец или три, а ти нататък, нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт