С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 565
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Ако има бебе и плановете за тяхно си жилище е мираж някъде в далечното бъдеще, си е време да си оправят имотните отношения родата и да ги оставят на спокойствие. Може би едно нотариално прехвърляне на апартамента на мъжа и смяна на бравата са добра идея.

# 676
  • Варна
Добра идея ама неприложима при мъж без кураж, да не кажа по-силна дума. А мъжът най-вероятно няма кураж да започне темата, защото навремето се е навил на тези условия и сега няма на какво отгоре да иска промяна.

# 677
Хора, написах, че съвсем без подробности пиша сега. Не ги включвам, защото не мисля, че са от важно значение по въпроса ми - имам ли право да се дразня.
А и нямам толкова време да напиша всичко.

Наистина много ценно ми беше да изкоментираме нещата! Благодаря ви!

По- важно ми е да запазим отношения, а не да имаме документи за нечий имот. Мерси! Ако след време пък стане така, че наистина остане за всички, а не за ММ - от това той трябва да си направи изводи.

Смятам, че сме добре и ще се справим скоро със ситуацията. А той, че така е решил (ако спестява нещо), пак си е за него. Всичко се пише на сметка и един ден ти я връчват. Не знам за неща вечно останали скрити покрити. Аз имам едно на ум и това е, няма да настоявам син да тропа на майка си по масата събувай си обувките, обаждай се като ще идваш, давай ми тука нотариалния акт и си събирай партакешите... Не. Както казахме това е въпрос на елементарно възпитание. Аз ще гледам да ограничавам контактите. Малко трудно като нямам предизвестие, ама ще се постарая.

И да, странно ми е всичко, защото ако бяха моите родители, изобщо нямаше да се стигне до тук, а ако се стигне щях да мога да им кажа, Абе, така и така, това и това. Та не разбирам това поведение и затова и питах имам ли право да се дразня. Това е. Simple Smile

Повече спокойни дни за всички! Simple Smile Ще се включвам вече по други казуси, този го пиша приключил. Благодаря ви!

# 678
Ами, освен да поставиш въпроса на твоите родители защо не ти осигуряват жилище. И тогава да ги дадеш за пример как не ти цапат, не ти идват на гости ненадейно и не ти бъркат в хладилника. Simple Smile

# 679
  • София
sd.ad, ако бяха твоите родители, трябваше ТМ да има някакви забележки. И не на последно място - жилището да е тяхно.

# 680
Сама ще се погрижа за тези въпроси, не е нужно да разчитам на моите родители.
Написаното е с друга цел, да се разбере бекграунда. Не да мрънкам по неговите.

# 681
  • при късмета
Смятам, че сме добре и ще се справим скоро със ситуацията. А той, че така е решил (ако спестява нещо), пак си е за него. Всичко се пише на сметка и един ден ти я връчват. Не знам за неща вечно останали скрити покрити. Аз имам едно на ум и това е, няма да настоявам син да тропа на майка си по масата събувай си обувките, обаждай се като ще идваш, давай ми тука нотариалния акт и си събирай партакешите... Не. Както казахме това е въпрос на елементарно възпитание. Аз ще гледам да ограничавам контактите. Малко трудно като нямам предизвестие, ама ще се постарая.
Трябва да очакваш мъжа ти да е честен С ТЕБ, никой не очаква да тропа на майка си. А разговора с майка му не знам защо очакваш да е тропане и изключваш възможността да е съвсем нормален.

Продължавам да смятам, че наличието или липсата на дете, няма общо с казуса, действията на свекървата има или не право да дразни авторката на същата тази свекърва. И деца да има, гледам свекърите не ги е спряло да притесняват семейството само на това си дете, така че в този факт няма нищо в тяхна защита, а напротив

# 682
Днес изчетох казуса на sd.ad. Аз виждам просто решение. Младите купуват незабавно по-малко жилище в близост, което ползват родителите на съпруга когато и както намерят за добре. В замяна свекърите приписват апартамента, в който те живеят в момента на мъжа на авторката.

# 683
  • София
По изключение съм съгласна. В темата отпреди година е писала, че целият катун се събира именно у тях, защото им е роден дом. Е, вече си имат свои къщи, тя да не би да им се натриса така?
Всъщност, sd.ad, ходите ли на гости у неговите братя и сестра?

# 684
  • София
От цялата работа излиза, че мъжът не иска на квартира, защото той жилище си има, за какво да плаща наем. Свекърите уж щели да идват 1-2 пъти в годината по работа, ама реално идват когато им скимне, доста по-често и неясно за по колко дена, а лятото се изсипват и другите семейства с децата. Снахата е безгласна буква и й се намила дори къде да си простре гащите. Хладилник и шкафове са на общо разпределение. Уж ще си купуват апартамент, но девойката вече се е обебила в чуждия, въпреки, че ясно й се показва как това им е общият (на фамилията) дом и ще си го ползват за такъв. Реално нов най-вероятно никога няма да си купят, защото "той имот си има". А след като деовйката вече има бебе, не е толкова мобилна да се мести сама с бебето, щом преди е била на квартира сама. Нищо де, тя темата е за оплаквания - да идва периодично да си изпуска пАрата.

# 685
За нас, за нас си купуваме. Това е решението.

Ходим на единия брат често, с другите не са/ сме толкова близки. Но за гости, гости става дума, не с преспиване и престой.

И да, за изпускане на парата писах. Дано не си права за другото, ма то от нас зависи. Simple Smile

Ма ко, така е, разбрах те. Съгласна съм. Просто точно това ще го оставя да мине. Виж, ако се случи пак, ще е друга работа. Наистина не вярвам, че с лошо го е направил (ако го е направил).

# 686
А той, че така е решил (ако спестява нещо), пак си е за него.
Не си е за него, всъщност е за твоя сметка и на твой гръб.

Аз имам едно на ум и това е, няма да настоявам син да тропа на майка си по масата събувай си обувките, обаждай се като ще идваш, давай ми тука нотариалния акт и си събирай партакешите...
Естествено, че не трябва да настояваш за това, а да живеете самостоятелно. Ако си някоя дето не ѝ пука и ще си гледа сериалите докато свекърите вършеят из апартамента е едно, но като те гледам не си такава и ще си тровиш нервите.
Не искам да те плаша или пророкувам лоши работи, но наистина боестите идват от ядове, а ядовете от гадове.

По-нагоре ornelam ми беше написала, че моя случай е по-различен, защото на авторката не и се бъркали и нямала проблеми. Сега като прочетох как и дават акъл за простирането и ровят в шкафовете - едно към едно е даже. Сто процента свекървата ѝ пребърква и гардеробите, и личните вещи като я няма.

Обаче авторката пише, че е приключила с темата и ще си търпи, така че всички съвети вече са излишни. А дано наистина тя да е приключила, ама може да се окаже, че темата не е приключила с нея. Sad

# 687
  • Варна
Купувате за вас и молите свекърите да освободят другото жилище, което да давате под наем за да си помагате финансово. Разбира се, те пак ще идват в града при нужда, но вероятно няма всеки път да спят при вас, а може да си разпределят визитите между всички деца. Дори и да ви гостуват на вас, вече ще имаш право на претенции и съобразяване в собствения си дом.

# 688
  • София
За нас, за нас си купуваме. Това е решението.

Скрит текст:
Ходим на единия брат често, с другите не са/ сме толкова близки. Но за гости, гости става дума, не с преспиване и престой.

И да, за изпускане на парата писах. Дано не си права за другото, ма то от нас зависи. Simple Smile

Ма ко, така е, разбрах те. Съгласна съм. Просто точно това ще го оставя да мине. Виж, ако се случи пак, ще е друга работа. Наистина не вярвам, че с лошо го е направил (ако го е направил).
А дано, ама на дали Bowtie При наличие на бебе и все пак някакъв покрив над главите ви, само начинът на развитие на събитията говорят друго. Дано не се окажа права и все пак таткото да събере средствата за нов имот, въпреки, че ти си по майчинство, което е в минус на семейния бюджет,  и имате +1 разход: бебе, да не говорим, ако направите 2-ро породено.

# 689
Афродита, ако не се изнесат, причината няма да е в парите, а в нежеланието на мъжа ѝ.
Когато човек иска да направи нещо, намира начини, като не иска - причини.

Общи условия

Активация на акаунт