С какво ви дразнят свекървите? – 131

• 36 571
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
Черна станция, защо смяташ, че свекървата приписва жилището на снахата в такъв казус? И кой изобщо е споменал подобна възможност?

Кой казус, каква снаха? Много объркано стана, поне цитирай, като питаш нещо такова.

# 736
  • при късмета

Да се меся ще е ако натискам да зареже гаджето. Но да не и припиша жилището не мисля, че е намеса Wink Даже ще е намеса ако им дам жилище, нали?
[/quote]
Ето този цитат имам предвид. И по конкретно "Но да не и припиша жилището не мисля, че е намеса"
Никъде назад не е коментирано жилището да става собственост на снахата.

# 737
  • София
Да се меся ще е ако натискам да зареже гаджето. Но да не и припиша жилището не мисля, че е намеса Wink Даже ще е намеса ако им дам жилище, нали?
Кога и коя свекърва е приписвала жилище на снаха си, съвсем изтрещя.

# 738

Ето този цитат имам предвид. И по конкретно "Но да не и припиша жилището не мисля, че е намеса"
Никъде назад не е коментирано жилището да става собственост на снахата.
[/quote]

Така е, не е. Ама ако четеш по-внимателно ще видиш, че аз, като майка на дъщеря, пишех за себе си, какво аз бих направила и затова е женският род. За никакви снахи не става дума Simple Smile

Кога и коя свекърва е приписвала жилище на снаха си, съвсем изтрещя.

Не съм изтрещяла. Горният отговор и за теб се отнася. Малко преди този цитат съм писала, че нямам намерение да ставам тъща на всяко гадже, нито да го намесвам в семейните дела.

Последна редакция: вт, 12 окт 2021, 18:41 от Черна станция

# 739
Ключът в една връзка наистина е общуването. (знам, че е клише и не съм открила топлата вода)
Но да възнамеряват да живеят хората в една къща, да ядат на една маса и да знаят дето се вика бельото какъв цвят им е, и да не седнат да говорят и да се изяснят, защото се чувстват никакви, ето това не го разбирам.

# 740
  • Варна
Свекърите раздали жилища. Интересно, кой ще ги обгрижва при нужда? Дано са обезпечени. Гаранция няма, а неблагодарността е тенденция.

# 741
Ще ги обгрижва детето, на което са дали, ако иска. На това, на което не са дали, няма как да търсят грижи.
Децата не дължат нищо на родителите си. Родителите дължат на децата си,защото са ги създали. Това не знам защо много хора го пропускат.

# 742
Ще ги обгрижва детето, на което са дали, ако иска. На това, на което не са дали, няма как да търсят грижи.
Не е така. Справка - семеен кодекс, член 124, алинея 5:
Цитат
Чл. 124.
............................
(5) Пълнолетните деца са длъжни да се грижат за своите възрастни или болни родители.

Децата не дължат нищо на родителите си. Родителите дължат на децата си,защото са ги създали. Това не знам защо много хора го пропускат.
Дължат до 18 годишна възраст, до 25 годишна ако следват. И дължат издръжка, не жилища.

# 743
Има човешки закони, освен юридически.Длъжни не са,  по свое  желание  го правят.И то собствените деца.Чуждите помагат на партньора си ако желаят.
То и на куче не си длъжен, натирваш го като ти омръзне, но не е редно.Много консуматорско мислене стана.Има баланс в природата, включително и в човешката - не може само да вземаш, трябва и да даваш.Възрастният не е бебе, повечето случаи  е достатъчно присъствие като грижа.Морална подкрепа.За материална - ако можеш да си позволиш, няма да стоиш гладен  за да задоволиш каприз на родител.Чела съм тук, че предпочита някой да дарява на непознати , отколкото на родители, може да има причини,  но е предварително мнение   и нагласа, не като да е реален момент и да отказваш.Да заведеш на лекар не е кой знае какво ,  и съседа може да заведеш при нужда.
Кое точно е гледане?

# 744
ма ко, сума ти народ чакаме да станеш свекърва и да ти разпределим имотите справедливо. Сън не ме хваща и тръпна да доживея този звезден момент, в който снаха ти се разпише в темата.
Между другото, на колко е синът ти (да ти е жив и здрав, ти също – да го ожениш, да му осигуриш дом и да му отгледаш децата и внуците! Simple Smile )? Да си преценя какви са шансовете ми да доживея. Колкото и да се пазя и да се старая да живея здравословно, даже се ваксинирах против ковид заради теб, ама все пак човешкият живот си има предели... Simple Smile
Жална ти майка обаче ако се маскираш на тъща и си стиснеш имотите. Масово ще те прокълнем! Simple Smile

# 745
...
На 30, 40, 50 години се предполага, че те трябва да се грижат сами за интересите си, тоест да си подсигури средства за живот и да си избере подходящ партньор.
...
Именно! Затова и се чудя като почнат тук да жалят разни 30-40 годишни мъже какво са им дали или не дали родителите, да броят парите и имотите на възрастните и определят как да се разпореждат с тях...

То пък остава свекърите да приписват имотите си на снахите 🙄 Мечтата на всяка уважаваща се снаха 😏
Не, че несъм чувала и за такива случаи, но са единици и с много предистория в отношенията им.

И последно за въпросните родители. Дожаля ми за тях! 4 деца създали, 5 имота осигурили, без значение дали лично са ги купували, или само поддържали и старателно пазили за децата си и как пък ни един зет или снаха не им дошъл/а имотен ☺ Всички на тях чакат и от тях недоволни!

# 746
Как'Сийка, скоро ще завъди първо гадже синковецът на Ма Ко, няма да се даваш дотогава, щом си и ваксинирана пък съвсем 😁

Родителите се водят от своя логика за справедливост при разпределяне на имоти, блага и помощ. Обикновено дават на по-слабото и нуждаещо се дете.

# 747
  • при късмета
Сийке, на 12 е още. Аз съм казвала и друг път в тази тема, настоящото ни жилище щяхме да го купим на името на детето. И двамата бяхме на това мнение. Така стана обаче, че апартамента който харесахме беше със задължения и запори и нямаше как да стане, та е на наше. И двете са оправени още с покупката, но не сме плащали още 1 нотариален акт и сделка, че да му го прехвърлим. В момента се разхождаме по огледи, търсим вила. И ще е направо на негово име, намерим ли търсеното. Та да сте спокойни за имотите ми, разпределили сме ги както смятаме за редно, даже още некупените. И мен не ме притеснява всичко да е приживе.  И с това е повече от ясно, че нямам никакво намерение да му диктувам коя и каква да е жена му. Това няма абсолютно нищо общо. Нито да го изнудвам с "избирай къщата или жената", трябва чавка да ми е изпила акъла. А дори и след време и чавката да мине през мен и да изкукам до там, ако му направя подобна реплика съм сигурна, че ще получа като отговор, че не ме е карал. Да не говорим, че мъжа ми ще го изпревари. Едно дете имаме и нищо няма да си занесем на оня свят. Още никой не е успял, а вероятно на доста хора се е искало и пак вероятно, повечето свекърви Grinning Ще съм повече от щастлива да си създаде нормално семейство, да се разбират и да са на една вълна. Не искам детето ми заради 4 стени да се чувства длъжно да съобразява с нас лични решения, които нямат никаква връзка. Никога няма да си позволя да му втълпя такова нещо. Имотите с които разполагаме, ще са негови, защото ние го искаме. А той, ако иска да ги ползва. Може и да не е в страната, камо ли в тези имоти, не мога да си правя такива сметки вместо него. Решенията от много отдавна си взима сам, нищо няма да се промени с порастването

# 748
Че той като е едно дете все едно ще наследи всичко. някак си губи смисъл да се прехвърлят сега имоти, камо ли да се говори за разпределяне.

# 749
  • при късмета
Да, но по твоята логика можем да продадем всичко, защото нищо не сме длъжни да оставяме. Независимо дали ще се разпределя или не. Няма да прехвърляме вече купеното жилище, всичко предстоящо ще е направо на негово име. Спестяват се и пари и нерви и нотариуси и чакане след всяко прехвърляне, затова

Общи условия

Активация на акаунт