Не мога да се справя с децата си

• 13 115
  • 250
  •   1
Отговори
# 180
Аз моите деца съм си ги носила на ръце до три годишна възраст и двамата. Нито един съвет от форума не съм чула.

# 181
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз имах много от проблемите, които са показани с големия ми син, защото бях много привързана майка.
И много му отстъпвах и исках да см приятели, вследствие- не бях спала 5 години нормално, заради номера и нерви.
После се окопитих, разбрах си грешките

С малкия нямам никакви проблеми- има си правила, спазва ги без каквито и да било драми, супер е така. Цари мир и любов и ред Simple Smile

И си научих урока, малко на гърба на детето си, но какво да се прави. Някои никога не го научават и децата им им се тръшкат до 20 годишни

# 182
  • София
Аз моя син и досега го приспивам. Той ми е голяма загадка - хем е кротък и мил, хем има някои неща, които не иска да прави и това е.

# 183
  • Най-красивата страна
Не съм отстъпвала,когато става дума за важни неща-здраве,правила,ред,дисциплина...
За нещо друго мога да отстъпя,да.
И детето се научи.
Сега е на 12г.Навиците са изградени.
Върши всичко сама ,по инерция,без да подканвам.
Но това  струваше доста нерви и услилия и на мен и на мъжа ми.

# 184
Между другото, това подхранва и разни едипови такива комплекси

Ами, Андариел, точно това е трудното в родителството, не само за теб, но е правилния подход, според мен. Само дето зависи и как се прилага, някои си мислят че да си твърд значи строг и крещящ злодей
Не е о.к да се крещи или да изпускаш нерв- твърд и непоколебим като предмет и това е, опитай да спориш с стената

# 185
  • София
Как се прилага? Някои деца просто не могат да заспиват сами, имат неспостоянен ритъм и т.н. поради съвсем прозаични причини - нервната им система е незряла и не може да се саморегулира. С времето узрява, така че е напълно вероятно това твое "поставяне на правила" да е съвпаднало с естественото узряване на нервната система на детето. А второто дете може да е напълно различно от първото и само привидно правилата да работят. Много често от дистанцията на времето родителите осъзнават, че са били излишно твърди и едното е нямало нищо общо с другото. Но това го разбират много, много късно, когато придобият повече житейски опит и станат баби.
Истерясването и нопоколебимостта се превръщат в един ритуал, в който и двамата играят своята роля - единият крещи, а другият е непоколебим. И така докато единият се предаде. Естествено, че в един момент ще се предаде детето, защото е по-слабо от възрастния.

# 186
Точно за немския стил на възпитание има правени редица проучвания как това се е отразило на вече порастналите хора. Те са станали студени, затворени, безчувствени, неспособни на емпатия. Причините за това са именно моделът на възпитание във военна Германия. Наричат ги "хитлерови" деца. Негушкани, неуспокоявани, нецелувани, няма майчина ласка и топлина, а оставяни сами в стаите да реват, за да се научели на дисциплина. Това емоционално ограбване от най-ранна бебешка възраст дава необратими последствия за цял живот. Произвежда емоционални инвалиди, нарцисисти и асоциални възрастни. След това възрастния вече, отгледан с подобен модел, прилага същия и към своите деца. Така се създава нация безчувствени роботи, които не подлагат на съмнение правилата.
И друго, знаете ли защо децата в домовете не плачат? Ами като са бебета естествено плачат, но те плачат и плачат и никой не идва,мосвен в определения час за хранене и смяна на памперс. Никой не го гушка, не го целува, не го успокоява. И бебето свиква, че няма смисъл да плаче, защото никой няма да дойде и да го гушне. Толкова е тъжно, че има и майки, които подлагат бебетата си на подобна емоционална депривация. После се чудят защо нямат връзка с децата си.

# 187
  • София
Моите деца са с голяма разлика, а освен това са различни като черното и бялото - те са така и на цвят де. 😉

# 188
ами да, така и трябва

Такива са правилата на живота, непоколебими
и обикновено ти се стоварват като стена

Ако не възпиташ добре децата си, ще са неподготвени за живота, изнежени, но затова пък влюбени в майка си.

Никой не печели, освен една невротична майка, която е щастлива, защото не живее с чувство за вина

Аз говоря за правила, а не за негушкане или липса на емпатия или емоционална близост

Но някои хора позволяват  бебе да им се качи на главата
Само, че как детето да се чувства сигурно, ако осъзнава, че то командва

Никое дете не заслужава това

# 189
  • София
Непоколебим е надзирателят в затвора.
Роузи, къде ги прочете тези неща, които пишеш?

# 190
  • София
Уау! Колко страшен бил тоя живот!? Ми моя не е такъв.
Що се отнася до правилата - децата всъщност обичат правилата и рутината. Обичат да ядат по едно и също време, да спят по едно и също време, да ходят на едни и същи места и да правят едни и същи неща.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 13:01 от Rockstar

# 191
  • София
Може ли да обясниш по-подробно за бебето и командването?

# 192
Всеки има право да си възпитава децата, както иска

но така предавате невротизма поколение след поколение

Ами да, мога  
Всяко бебенце си е различно

Но някои майки стигат до там, да не могат да свършат нищо, защото бебето е свикнало, когато се размърка, да бъде вдигнато, гушкано и т.н...
в следствие- посиняващи от рев бебета и вечно ревящи и недоспали майки
които се измъчват от чувство за вина, че не са достатъчно добри родители

И това пиша от опит

# 193
  • София
Само че си объркала причинно-следствените връзки в тази конфигурация. Бебето все още няма съзнанието да командва околните. То реве, защото е бебе, а не защото иска да върти околните на малкия си пръст. Особено ако реве до посиняване, вече е опасно и то реве, защото няма кой да го гушне, не може да спре да реве, защото не може да си регулира усещанията и контрола върху тях. Все едно на теб да ти е зле и да те оставим да ревеш до посиняване. Как ще се чувстваш? Бебето няма функцията да се съобразява с майка си, която иска да свърши нещо. Тя трябва да се съобразява с ритъма му на сън и бодърстване, за да свърши нещо.
Твоята реакция е такава, че очакваш дете на 2 да чете. Няма как да стане, защото детето на 2 не е развито достатъчно, за да се научи да чете, а ти му поставяй правила колкото си щеш.

# 194
И на мен ми стана интересно как бебе "ще ти се качи на главата" То нали това му е работата на бебето - да плаче и да търси внимание. Въпрос на оцеляване е за него.
А едно малко дете /1-3г/ има нужда да усеща, че то "командва". Така осъзнава Аз-а и се отделя от майката като личност. Но задача на нас възрастните е да програмираме правилно подсъзнанието на детето, за да може да "командва" както всъщност ние искаме. А тънкостта е да го направиш с любов и грижа.

Общи условия

Активация на акаунт