Отговори
# 510
И аз попаднах на тази статия с въпросните цени. Въобще не са реални. Доста са занижени, спрямо реалните. Съдя по Банишора - 1020 евро на м2 друг път. Ние купихме преди повече от година на тъмно зелено за тези пари. Сега абсурд да се купи за тях.

Защо да е абсурд? И защо като цяло смятате, че личните ви впечатления са по-точни от базата данни на голяма агенция за НИ?

# 511
Отделно, че е трудно дасе сметнат средни цени, защо винаги се излупува най-евтиното, аскъпото остава и това вдига средните цени без реално да има някакво поскъпване, просто от сметката се вадят евтините имоти.

много съм съгласна с това
в тефтерчето ми в имот.бг, имотите до 120 хил изчезват до дни и за формиране на средна цена остават имоти, които си висят от месеци

абонирана съм и за homeheed, там ти пускат по 3 обяви на ден, другото е статистика на вече продадените, за да те зарибят за абонамент за повече обяви
и според продадените, не е чак масово хората да са се залетели да пазаруват над 200 хил

# 512
  • София
И аз попаднах на тази статия с въпросните цени. Въобще не са реални. Доста са занижени, спрямо реалните. Съдя по Банишора - 1020 евро на м2 друг път. Ние купихме преди повече от година на тъмно зелено за тези пари. Сега абсурд да се купи за тях.

Защо да е абсурд? И защо като цяло смятате, че личните ви впечатления са по-точни от базата данни на голяма агенция за НИ?
Защото живея в квартала и знам какви са цените. Това не е средна цена. Виждам какво се продава и виждам и за колко купуват хората.

# 513
Може да имат данни за продажни цени/реализирани сделки, за което ние нямаме информация. Ако това визират, то положението не е толкова зле, просто пазара също е пълен със супер надценени имоти, които просто си висят и не се продават.
Херзен - тази сума от 120к не е случайна. Погледни макс възможен заем на повечето банки е от 200 до 400хил. лева. Един вид банките са определили колко струват имотите. Това ако е свободен пазар, аз съм трамвай.

В сащ, най-голямата компания за НИ, която е нещо като високо технологичен home2u, купува и продава имоти, има сайт за имоти и играе роля на брокер, спира да купува имоти и започва разпродажба с доста отстъпки и на загуба.

https://www.businessinsider.com/zillow-offers-pause-ibuyers-home … nneapolis-2021-10

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 08:33 от Gogo1979

# 514
Бих се искрено зарадвала ако спрат да купуват, поне в София. Че на повечето нови "столичани" трудно им разбирам говора...

# 515
Бих се искрено зарадвала ако спрат да купуват, поне в София. Че на повечето нови "столичани" трудно им разбирам говора...
Напротив! Да купуват.
Разкараха се голяма част от кимизарниците от пазара, в които никой 40 години не вложи и лев. Сега ще им сменят тръбите, ще ги ремонтират, за да ги отдадът под наем, а след някоя и друга година, ще се появат на пазара за продажби. Иначе това нямаше да се случи.
Купуват се мебели, плаща се на майстори. Това държи икономиката на повърхността. Банковата система прелива от депозити. Тези пари трябва да се влеят някъде, за да се задвижат нещата. Един имот не е само покупката. Има такси, данъци и т.н. Въртят се парите, икономиката също.
Много хора, от провинцията инвестират в София, но парите от наема се харчат в провинцията. Това също е хубаво, защото на много места, това е единствен доход.
Идеален си е за момента процесът с високите цени.

# 516
Не мога да спра да се изненадвам - няма други хора, който да се радват на високи или увеличаващи се цени с аргумента, че така другите (извън конкретния човек) ще печелят повече. Освен може би тези, които имат повече от достатъчно, така че да не ги вълнуват колко са високи цените.

# 517
Това е така ама дали се вливат в провинцията тези наеми или май май отиват за погасяване на кредит?

# 518
  • Тук и сега
Здравейте! Според вас в каква парична единица би било добре да се обърнат пари с тенденция след време закупуване на жилище.  Мисля, че инфлацията, която настъпва с голяма скорост в момента ми изяжда лека полека някой и друг квадрат от бъдещият ми дом.
Как да опазим спестяванията си?

# 519
Или си купи толкова квадрати колкото можеш в момента или си купи няколко крави. Те няма да се обезценят.

# 520
Как да не се ибезценяват кравите? Нали остарявят.
Иначе за да предпазиш ти трябва нещо, което има по-голяма възвращаемост от нивото на инфлация.

# 521
e, ти не си глупав и периодично ги правиш на стекове и материал за печено и варено и заместваш с нови крави. Цената на стековете и цената на кравите би трябвало да върви успоредно Иначе нещо съвсем изкривено става.

# 522
  • Тук и сега
Tова с кравите не е лоша идея, но нали знаете, че трябва някой да им чисти..., Blush ааа колкото повече крави, толкова повече материал след тях.

# 523
Здравейте. С мъжа ми сме пред дилема. Искаме да се местим в тристаен в София или в къща близко до София. В момента пак сме тук, но в двустаен. Като гледаме цените са почти еднакви на 3стаен и къща, плюсовете и минусите ще ги мислим , но въпросът е друг. В близките 5,6г според вас ще паднат ли цените на имотите? В момента са луди пари, а ние реално има къде да живеем, не сме под наем и не ни е спешна покупката. Просто мечта за голям дом. Та не бързаме, искаме да видим как ще вървят цените. Може ли да споделите вашите виждания по въпроса, тъй като не искаме да изпуснем момента и изведнъж да скочат още повече, защото ще ни е доста нанагорно...

# 524
Е, ти ще инвестираш в крави в краварник.
Можеш да пробваш да инвестираш и в някои по-ценни дървета . Например маслинови , които раждат...
Yan25 ама и на вашия пак толкова ще скокнат. Аз ако си имам къде да живея бих почакала. Както са я подкарали може да паднем по 5 милиона, общите разноски да се качат няколко пъти и празните да изплуват ... и да можеш да се разшириш спокойно нанякъде. Но рабира се питаш за собствено мнение и аз такова давам.

Общи условия

Активация на акаунт