Отговори
# 480
  • София, Bulgaria
На нова фирма кредит не дават освен, ако няма друго лице, физическо или юридическо, което да влезе в кредита, дали като съдлъжник или като основен кредитополучател е според Банката.

# 481
На нас са ни връщали ДДС с нова фирма. След доброволна регистрация. Проблеми не сме имали, макар че това беше отдавна

# 482
  • Бургас
https://fakti.bg/imoti/616537-v-tozi-balgarski-grad-jilishtata-s … mo-shte-poskapvat
Ужасно е това, което наблюдавам, защото следя цените. Ако сега трябваше да търся, сигурно щях да се откажа....В момента апартамента, който купих преди две години /вярно на  тъмно зелено/, мога да продам с близо 40% надценка. Ама и не искам, макар да ми се въртеше нещо за друг квартал, че и с тез` пари, почти нищо читаво не може да се намери. Поскъпването тук наистина не се дължи само на по-скъпите материали, проблемът на Бургас е, че не е толкова голям - реално хубави парцели за застрояване няма, ако бутнат някоя стара къща..и в Меден Рудник. Няма накъде да се разраства, щом почнаха да строят жилищни сгради и в промишлените зони...

# 483
е, те всичките градове са на този хал. Никъде няма свободни апетитни парцели, дори и в по-малките градчета

# 484
И всички градове нарастват като население. Simple Smile купува се от страх, не от нужда. Щом хората са преценили, че суровините само ще поскъпват, нека купуват. Исторически няма суровина която да е само нагоре.

# 485
  • Бургас
е, те всичките градове са на този хал. Никъде няма свободни апетитни парцели, дори и в по-малките градчета
Тук не става въпрос дори за "апетитни" парцели, то няма никакви - градът е ограничен на изток от морето, на запад е промишлена зона, Банево, Ветрен...на север няма накъде, на юг - Меден Рудник.

# 486
и при нас има индустриална зона, която малко по малко отстъпва и никнат блокове  Wink

# 487
Според НСИ в БС има 293 хил жилища и 198 хил души с тенденция да намаляват. Хубаво се фокусирате върху ограничено предлагане, но да видим дали ще има нужда от търсене. В момента е ясно, че има търсене, но може и хората да не осъзнават какво правят, а панически просто спасяват пари в сигурен актив т.е. имот. Няма лошо, стига да знаят как и какво ще го правят. Да кажем че БС може да отдава краткосрочно квартири през лятото. Но той не е особено желана туристическа дестинация и тези 100 хил жилища вероятно са предостатъчни да покрият туристическия интерес.
Така че тази паника че нямало свободни парцели изобщо не ми е резонна.
А тези експерти, които цитирате, те друго НЕ знаят да говорят. От край време е ясно, че такива са пристрастни към личния си интерес и изкривяват истината в своя полза. Ще ми се да цитирам един видео конферентен разговор между всички големи агенции и експерти от миналата година. Там всички говореха в стил "продавайте сега на -5%, защото догодина ще се наложи да продавате на -30%" Който ги е послушал е изгорял. Говорят си ги винаги едни и също. Има една фраза "ден година храни", при тях фразата е "година, десетилетие храни".

# 488
Тук не става въпрос дори за "апетитни" парцели, то няма никакви - градът е ограничен на изток от морето, на запад е промишлена зона, Банево, Ветрен...на север няма накъде, на юг - Меден Рудник.

Значи има накъде, ако съдим по другите градове. Промишлена, научно-промишлена зона и т.н. вече ми звучи като "бъдещ квартал".

# 489
Какво става в Бургас със зоната между Сарафово и калните бани? Нямаше ли да застрояват и нея в цял нов квартал?

# 490
  • Бургас
Нищо още, но почти са разпродадени парцелите ми беше казал познат брокер, прокараха някоя и друга алея, бяха започнали и път да изграждат - не знам докъде е стигнал, скоро не съм минавала...

# 491
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1a16258266631852 … ink=79w3m8&f1

Понеже заговорихте за Сарафово, та да споделя обява в една сграда/сгради, в която бях наела апартамент за почивка.
Самите сгради изглеждат много добре (въпреки че не съм фен на тези парапети-колони, но явно по незнайна за мен причина са много популярни при строежи по морето и не само там), апартаментът също беше чудесен с големи помещения, включително баня двойно по-голяма от моята в къщи, огромен балкон - маса за 6 човека ще се побере спокойно, без да се бутат. Локация - перфектна, няма да построят нищо отпред, защото пред парцела е пътеката, водеща към плажа, т.е. излизаш и след 1-2 минути си на плажа.

И сега вече голямото НО - явно акустика или не се учи от архитекти и строители, или е свободно избираема и преподавателите не са особено настоятелни. Тези форми с вътрешни дворове създават невероятно ехо. Като добавим и нискокачествените явно преградни стени, в нашата спалня се чуваше струята в тоалетната от съседен апартамент, така и не разбрах от съседния ли е или от горния. Разговор в кухньохол на горния етаж, но на отворена врата към тераса се чува повече, поне кънти повече отколкото, ако бяха в същия апартамент. А принципно целта на тези тераси към морето е да седнеш и до тъмно да си там, не да се затвориш в помещението. На практика беше невъзможно да се заспи на отворен прозорец/врата чак до полунощ, след това вече явно и съседите си лягаха. Всяко влизане/излизане от съседен апартамент на етажа се чуваше вътре.
Но според агенцията - сградите са  " с изключително високо качество на строителство и вложени материали, отговарящи на най-строгите изисквания на Европейския съюз за безопасност и енергийна ефективност."

# 492
  • Бургас
В тези ателиета от "нетна площ 28.61 кв.м" съм влизала, нямат и 15 кв реални вътре, толкова е тясно - колкото тераската, толкова и ателието Joy...Тази сграда стоя дълги години без акт 16, учудвам се че са взели, ако е вярно написаното. Този строител "Златен бряг "е с кофти реноме, има едни изоставени строежи в началото на квартала, пак негови, друга една по-нова сграда също още "чака" повече от година акт 16...та, не ме учудва "качественото" изпълнение.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 15:03 от rosi81

# 493
Е, аз хванах "за ушите" първата и най-евтината обява в тези сгради. Иначе се продават и по-големи жилища. А строителя/инвеститора не го познавам, явно са местни. Локацията наистина е перфектна за ваканционен имот, на външен вид (абстрахирайки се лично аз от този неокласически стил) също хваща окото. В коридорите са изпонавесили картини, на паркоместата от задната страна са паркирани едни черни джиБове...Laughing
Но наистина външният вид не е особена гаранция, най-вече при току-що завършени кооперации, то покрай издаването всички са чисто нови и всичко е ток и жици.
Пак казвам - апартаментът, в който бях - 2-стаен, беше чудесен като размери, отлично ремонтиран, но тази липса на каквато и да било звукоизолация беше изключително неприятна. Дори за една кратка почивка, да не говорим за постоянно обитаване.

# 494
  • София
Един технически въпрос.
Някой знае ли дали има някакви промени в имот.бг-то, във връзка с опциите за обяви.
Преди ми даваше да пускам безплатни обяви, които могат да се подновяват всеки месец.

Сега единствената ми опция да подновя обява е като Топ оферта на цена 18 лева за седмица. Няма друг вариант.

Аз ли нещо, те ли?...

Общи условия

Активация на акаунт