Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

11 клас - първа тема, изпълнена с надежда

 • 6 055
 • 194
 •   2
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 110
Ние почваме присъствено. Създадена е и организация - тържествено връчване на удостоверенията от първи гимназиален етап и запознаване с новите учители.

# 16
 • Мнения: 178
Синът ми започва присъствено две седмици, после две дистанционно. Така разбрах от нашата група. Ядосват се и пишат писма, но не вярвам да има резултат. Заради новият строеж и обединението на сградите.
Бихте ли ми казали 11 клас във ФЕГ, коя смяна са първия срок?

# 17
 • Мнения: 951
Като говорите за математика, преди малко получавам имейл с увеличение на цените. Имейлът е от търговският ни директор. Има колони март, май, юни, юли и септември със съответните увеличения за месеците, които сме правили. И накрая нашият събрал процентите от колоните и написал увеличение общо. И ме пита защо има разминаване в офертите, които давам!
Трябва си математиката задължително, особено ако си търговец 😆 Моят синковец избрал математика, не че много я долюбва, но иска инженерна специалност, та си трябва. И моят иска чужбина. То ако ще следва в БГ, направо да се лови на работа. Имам над 10 познати, следващи в момента редовно, без да са отворили учебник, камо ли на лекция да присъстват. Ходят само на изпити, дават им да преписват от телефона, пък и отличници накрая. БГ оброзованието вече е... Ако знаете кой университет е останал читав в БГ, моля да споделите, че да го имам като вариант. Искам нещо да научи, че ако е само за диплома, хайде няма нужда да го издържам, докато скитори по дискотеките.

Последна редакция: пн, 13 сеп 2021, 13:00 от Pisa

# 18
 • София
 • Мнения: 5 573
Това с процентите се оказва голяма сложнотия за много хора. Абстрактно понятие им се явява и няма оправия. Joy
Писа, има специалности, в които си се учи, но няма да ги изреждам тук, за да не заспорим излишно. За цели университети, не знам. Joy

# 19
 • Мнения: 19 720
Аз с процентите съм много добре. Ей на, да ме видите.

# 20
 • София
 • Мнения: 5 573
Дидева, беее JoyJoyJoy
Ако искаш да ми кажеш нещо, в своя защита ще кажа, че с процентите съм добре. Аритметиките са друго перо. Joy

# 21
 • Мнения: 3 282
Ама чакайте сега - аз нищо не отбирам от сложна математика.Нали такава ще учат в профилите?Аз и да чета програмата,ще ми трябва преводач.  Не говоря за проценти,плочки,обеми,дебит и т.н.Това и аз си го смятам.И цени си  образувам за магазините,и отстъпките си смятам.Това ли ще учат в ПП?АЗ мислех,че доста по-сложни неща.

# 22
 • София
 • Мнения: 5 573
Марулета, по-различни неща ще се учат.
Дебатът за математиката тръгна по принцип, не към теб или набора, споко! Hug

# 23
 • Мнения: 3 282
Слънце,аз в тази и кучешката тема съм най-спокойна.
   Нали знаете,че все нещо не съм разбрала,та да си питам.

# 24
 • Мнения: 3 968
Направихме си литературното четене /не ми се вярваше, че в посл.ваканционни дни ще се съгласи/. С редуване и на глас прочетохме първа част на "Железният светилник" , докосна ни, Стоян Глаушев го разбрахме по-добре от Султана, той повече се разкрива като душевни преживявания. Изкушавам се директно да минем на 4 част - драмата с Катерина, Султана и бременността... Спомням си филма, но моята дъщеря иска да четем и да не гледаме поне засега.
  2 и 3 части от книгата ще бъдат ли разглеждани в часовете по литература? Да знаем на какво да наблегнем

# 25
 • BG
 • Мнения: 4 245
Pisa, по въпроса за унитата в БГ- две-три познати деца се изместиха от СУ в НБУ и са много по-доволни. Право учат двете. Не съм разпитвала подробно защо и как, не ми беше удобно. Нашият технически в Русе е зле. МУ София е горе-долу, за други нямам отзиви и наблюдения.
Щерката почва втора смяна, никак не я харесва, но няма как.

# 26
 • София
 • Мнения: 790
Синът ми започва присъствено две седмици, после две дистанционно. Така разбрах от нашата група. Ядосват се и пишат писма, но не вярвам да има резултат. Заради новият строеж и обединението на сградите.
Бихте ли ми казали 11 клас във ФЕГ, коя смяна са първия срок?
Май ще са втора смяна.

# 27
 • Мнения: 98
И аз да споделя. Нашето училище- провинциално МГ, предложи на децата да избират три или четири профилиращи предмета.За нашата паралелка първите два предмета са математика и информатика. Другите паралелки са избрали  три профилираци предмета  и логични предмети, като за математическа. Обаче, дечора от нашият клас масово решили, че ще стават юристи и господина по история  "е готин", и сега ще учат профил история. Хубавото в тази ситуация, е че са избрали четири профилиращи предмета, че по-този начин вмъкнахме предмета, който ни интересува. И така сме с четири ПП, но пък  падат, като брой часове по предмет. Сега вместо да имаме 9 часа математика, седмично  ще бъдат по 7. Децата, които ще държат матура по математика ще трябва да скочат на летвата на децата с 9 часа. Един и същ ли материал ще покриват за матурата в 12 клас, когато даден предмет е профилиращ, пък и с различен хорариум? -това е поредната недомислица на министерството. Трябваше да забият броят часове за профилиращ да е еднакъв брой часове за предмет.
Иначе , мога да благодаря на директорката, която направи невъзможното и събра деца от всички паралелки за да имаме избраният от детето четвърти профилиращ предмет.  Имало човеци на тази земя.
На форумките , желая здраве на всички ни, успех на децата и доброто да е до нас.

# 28
 • София
 • Мнения: 30 988
Аз, честно казано не съм броила по кой предмет колко часа ще имат.

# 29
 • София
 • Мнения: 14 290
E, koлкото и да са винаги недомислени работите на МОН,  в случая с хорариума на профилиращите предмети и избора на брой профили няма как да реагират с различна по сложност матура за хора със 7 часа и за други с 9. Понеже  става дума за личен избор на детето. То е малко като до 7 клас,  искаш да учиш в МГ, преборил си се за място там, имаш много повече часове мат от наборите си в обикновено  училище. Същото важи и за частните, има такива, които нямат абревиатурата МГ в наименованието си, но  предлагат доста повече мат седмично със същото НВО за децата накрая. Никога нещата по този праграф не са били равни. По старата система при еднаква матура за ППи ОП децата от езикови, математически, природо-математически бяха  облагодетелствани заради повечето часове съответно по език, математика, природни науки...

Общи условия

Активация на акаунт