11 клас - първа тема, изпълнена с надежда

• 40 873
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
  • София
bora, кой ви води ПП по физика?

При нас двама физици водят, защото са няколко групи избралите този профил - Илиян Илиев, който се падна на набора и Христо Пеев, доколкото чух идва от НПМГ и май с хубави отзиви. Слънчевият и той ли избра физика за профил?

Като за първи дни лежерно, спи се до късно, в училище първи часове по предметите. Другата седмица РС, като с всяка година на изкласване, родителите на тия срещи ставаме все по малко. Вчера бях на седмокласна РС, която ме изтощи, тия учители не спряха до към 21 ч. да обясняват, всички се строили, как да се стягат за НВО и т.н, другата седмица я се веснат трима четирима, я не, друга бира е 11 клас Smile

# 91
  • София
Не, ние сме 3 профила. Инф и ИТ са задължителните, а той избра И математика. Ако бяха с 4, щеше и физика да добави, основно заради Пеев. Късметлии!

Точно затова питах кой ви води ПП.

# 92
При нас нещата почват да намирисват.Представен е случаят на набора пред директорката,тя мисли.Дали да позволи преместването му в профил история.Мисли!!!И ако измисли,че не може,какво правим?ЗА протокола - класирани са деца по успех,последният е 5.50.Вземали са годишният успех от последните две години.Нашият има две шестици.
    Какво се  е случило всъщност- в края на миналата година,беше препоръчано да се преосмислят профилите,които са написани.Нашият е извикан в коридора от две учителки и е убеден ,с обещанието ,че няма да има проблем с оценката ,ако запише профил мат, за да се съставят бройките.С уверение , че ще е определен учител.Сега се оказва, че не е този учител, а друг.Също така е казано на учениците,че все пак ще могат да сменят профила в началото на годината,но само в определените вече.Имало е достатъчно деца за география,които са отклонени.Желанията на синът ми,преди подканянето за ги смени бяха ИТ, история,география.
    И питам снощи аз набора , сега какво правим???Ти просто няма да можеш да завършиш.
    А вас питам,има ли законов начин да се смени желанието за профил сега,в началото на учебната година?ДИдева,според теб имам ли шанс да измоля сменяне на профила?
    Защото така здраво се е нахендрил наборът,щото и той много знае и не слуша.Притеснението ми е, не че е тъп и не може, а че о мързи и няма да си седне на д-то да се справи с ПП математика.Просто не иска,не е неговото нещо,има друг интерес.

# 93
  • София
Марулета, аз бих се срещнала с директорката и настоявала за преместването му. Всъщност неговото решение въобще не е било доброволно. Откъде накъде учители ще настояват и ще кандърдисват учениците за избор на профил.

# 94
  • София
Марулета, аз също бих направила всичко възможно да сменя профила.

Групата по биология на девойката е от 33 ученика, което не ме прави особено щастлива. Има достатъчно деца за образуването на две групи по профила, както бяха миналата година. По химия са 21, което е ОК.

# 95
Мда,обмислям този ход в понеделник.Синът на моя приятелка ,и приятел на синът ми, е преместен от профил математика в профил история.Но предполагам, че там за извадени връзки.Аз нямам такива,затова попитах тук имам ли законово право за го искам.Няма как да се докаже кандърдисването,защото учител срещу учител няма да застане.Четох наредбата ,в нея изрично пише,че профил не се променя последната година - за 11 клас нищо.Пише,че са едни и същи в 11 и 12 клас,т.е. сега имаме шанс да сменим.Аз така разбирам , но ако някой е по-компетентен,нека ми каже,моля!
    Опитвам се да чета къде изрично е посочен  максималният броят ученици в една група.
  Ако звънна в инспектората и питам,ще ме накарат да кажа какъв е случая.И пак доникъде няма да стигнем,защото всичко е въпрос на връзки.   
    Та с две думи,опитвам се да се подготвя, и в понеделник при директорката.

# 96
  • София
Профилът не може да се смени 12 клас. Според мене смяна е възможна сега, те не са започнали още.

# 97
  • София
Сега е възможна смяна. Сутринта девойката каза - до 15.10 може да се сменя.
Тях са ги посрещнали с входно по Биология още вчера. Така просто, да не забравят къде учат.

# 98
  • София
Входно по биология? Ъъъъ, нали не учат редовна биология?
Искаш да кажеш, че са правили входно по ПП? 😂
Абе, има много изтрещели учители, не може да се отрече!

# 99
  • София

Опитвам се да чета къде изрично е посочен  максималният броят ученици в една група.

Аз попрехвърлих Наредбата за финансирането и приложение № 7 /но съвсем повърхностно, не съм задълбочавала/. Минималният брой ученици за група по профил е 13, а максималният не видях специфично определен, т.е. би трябвало да се прилага общият норматив за паралелка - 26. По принцип може да се завиши до 10%. Та, на първо четене, нашите са в нарушение с тези 33 бройки. По-късно ще чета по-подробно, че може да съм изпуснала нещо по диагонала. Освен ако Дидева не ме поправи и ми спести четенето. Joy

Слънчева и нашите ще правят входно по биология в понеделник. Искам да видя към кой модул ще включат оценката. Satisfied

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 16:20 от sanaka

# 100
  • София
Искам да кажа, че няма време за плавен преход. От вратата - входното. Да, ПП е, но що пък да не ги препита.
Опасявам се, че това е бързане с тестове докато са присъствено. Официално нямам информация.

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 15:49 от Yana_a_n

# 101
  • София
Нашите започват от другата седмица с входните, за начало по АЕ.
Господинът по математика никога не бърза с входните. Винаги прави подробен и напоителен преговор. Входното е предвидени за последните дни на септември, но никога не е влязъл в срока, който си е поставил сам. 😁
Имат мегдан да направят входно и по ПП мат, но такова за щастие не е предвидено. 😂

Да, Яна, Санака, на мен това ми е интересно. Към кой модул ще запишат оценката от входното. 🤔

Последна редакция: пт, 17 сеп 2021, 16:05 от Слънчевата

# 102
Санака , и аз така го прочетох.Що ме карат да си усложняваме взаимно животите?!!!

# 103
  • София
Добре де като мин.брой ученици е 13, защо са го оставили 33, вместо две групи по 16. Много по-полезно ще е.
Те нашите сега ще.имат по един камион с оценки. По ФЕ и по АЕ ако не греша имат по четири. По история три модула, по география четири. Ще падне едно оценяване. Пак фокусирани върху оценките.

# 104
  • София
Добре де като мин.брой ученици е 13, защо са го оставили 33, вместо две групи по 16.
Мхм, и аз това се питам. 12-ти клас са две групи. Ще се допитам до наборката дали да повдигам въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт