Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 10

• 41 541
  • 756
  •   1
Отговори
# 435
  • В царството на игрите:)
Винаги съм се чудила как може уикендите хората да записват децата си в школи от 8ч. Това е възможно най-големият кошмар, но явно са чучулиги.
Дъщеря ми я бях записала от 8 ч на курс. Голяма грешка, защото й остана само неделя да се наспива. В последствие успях да я преместя при друга преподавателка и курсът й започва от 10.45 - първо математика, след това БЕЛ.
И аз направих същата грешка и сега съжалявам. Много трудно става, а сега май ще ги пускат на присъствени занятия и ще е още по - ранно ставането.
п.п. Въпреки, че не обичам и не правя забележки за нечий правопис, в конкретния случай е по - добре сега да се направи забележка, отколкото по - нататък, когато нещата стават необратими и ще предизвикват повече и по - злостни коментари. Не е голяма драма Simple Smile

# 436
Досега не съм я записвала и да е имало тренировки или класове преди 10.30-11 в събота или в неделя.
Преди като тренираше беше на тренировки от 5.30-7.30 ( 3 пъти седмично) и почти 3 часа в събота от 10.30- 1.

Как пък в малкото време за почивка ще я запиша да тренира, ходи на лятно у-ще (ваканцията) и т.н. Цял живот ще има ставане рано, гонене на срокове и недоспиване. Детските и юношеските години са детство все пак. Така го разбирам.

# 437
8 сутринта в почивен ден е тормоз и за възрастен, дори и да не му е проблем ранното ставане. После защо децата възприемат ученето като тормоз!?

# 438
На моята днес и възложили задачата да събере пари и да купим ние елха за класа.
Днес с това ще се занимавам.
С коледните подаръци сме готови,днес дойде парфюма от Дъглас.
Относно ставане и лягане ,вкъщи е , когато ни се приспи/респективно става.

# 439
8 сутринта в почивен ден е тормоз и за възрастен, дори и да не му е проблем ранното ставане. После защо децата възприемат ученето като тормоз!?
Училището и в Англия и в Канада започва от 9 часа сутринта все пак, не в 7.30. Повечето деца си стават към 7.30-7.45 и ако са си легнали към 9 са се наспали и нямат проблем със ставането.

При нас училищния автобус идва към 8.30 и е в у-ще в 8.45 като започват в 9, но в последните две години баща й я кара към 9 без 10, като става към 7.45, закусваме и излиза с него 5 минути по-рано. У-щето й е на 2.5км от нас.
Гимназията в която ще е другата година от 9ти клас е на 400 метра от нас и ще може да си идва за обяд и почивка.

# 440
Да. Моите деца ходеха в Българското училище във Франкфурт 5 години от 9.30 ч. в неделя на училище. Друго такова училище наблизо нямаше и се налагаше да ставаме в 7.00ч., за да стигнем нареме с обществения транспорт - автобус-влак-трамвай.  Училището беше 2 смени - 1 срок сутрин, 1- следобяд.
Сега от 2 г. намерихме едно по-наблизо пак в съседен град, но понеже са по-големи класове са само следобяд.

# 441
У нас всички са будни преди 8ч в празничен ден..  щерката ходи на плуване от 9ам събота, но както казах, всички лягаме рано Simple Smile

# 442
Стават в 6, закуска си правят сами, излизат в 7 и въртят педали до училището 6 км. всеки ден във всякакво време . Започват училище в 7.30. Прибират се по различно време, топлят си обяд понякога си го готвят, после правят домашни и учат. Намират време да тренират почти всеки ден, виждат се с приятели, момчетата работят и като треньори. Големият ходи на шоф.курс, разнася вестници, има и приятелка. Натискат училището здраво без да ги натискаме ние. Имат задължения в къщи, домакинството е общо дело.  Научиха ме, че мотивацията трябва да идва от вътре и ги оставих да се справят както решат сами, уважавайки решенията им и делегирайки им отговорности.  Оттогава са като машинки и резултатите им са чудесни по всички фронтове. Свръхобгрижването е вредно за децата, това научих аз.

# 443
Точно така-вътрешна мотивация Не знам защо всички решиха, че децата се мъкнат на къса каишка н а извънкласните си занимания, и пак всеки да си каже думата.
Моята става в 7,ако ще бъде с колело, и в 7:10,ако ще бъде с влак или автобус, Училището и започва в 8:45.Пътува до друг град. Както писах, заспива след 12 най-често. Аз ставам в 6.
Ще ми се и тя да се обслужва сама, както децата на дамата преди мен, но не и се занимава. Най-вероятно, защото е сама, няма братя или сестри

# 444
Ред, познаваме се, мисля. Ти си мамата на Фин, аз - мамата на Фиона. Blush

# 445
Какво значи, "не се обслужва сама"? Чака да и направиш закуска, обяд? Децата ми искат, не искат, трябва да си правят сами обеди и закуски и да ходят сами на училище, защото аз излизам преди тях и се прибирам след тях. Единствено гледам да има сготвено за обяд. Ако няма, дъщерята е на 14 г., пържи си яйца, ако ги мързи, си правят сандвичи. Ако искат да стоят гладни. Ама чак такъв стоицизъм от мързел не съм забелязала. Все успяват да се нахранят.

# 446
Ред, познаваме се, мисля. Ти си мамата на Фин, аз - мамата на Фиона. Blush
Радвам се да те "видя", тогава! 😊🌻
Фин го няма вече 😞, сега имаме Закари.

# 447
Добро коте беше Фин.
Покажи Закари, плс.

# 448
Аз работя от вкъщи, баща й също, та закусват заедно ( той готви топла закуска всяка сутрин), обядваме заедно ако нямат училище ( което е почти всеки петък и някой понеделник последните три месеца).

Готвя всеки ден.
Тя си прави обяда в кутия за училище, от останалата храна или си готви нещо друго аламинут вечерта, защото са на училище от 9-3.35 като в 4 си е дома.

След като се прибере Хапва сама следобедна закуска, чете, гледа си интересни неща, рисува или има онлайн кръжоци по занимания.

Любител кулинар е, но й се правят все сладки неща, които трябва сама да яде, защото ние не консумираме  сладкиши и сладки, в което съзнателно я ограничаваме.

В 9 е заспала, а ние в 9.30 Wink
Ако има затруднение с някоя задача по математика се консултират двамата, учи я как да програмира, инсталира софтуери и сглобяват компютър.

Аз изслушвам само някоя презентация, давам съвети за граматика и семантика на думите, обсъждаме темите на избраните проекти и двете гледаме документални серии или нещо забавно докато баща й горе е на Зуум.

Тази сутрин примерно  си е навила часовника в 6 да практикува флейтата си, защото се готвят за виртуален коледен концерт и има много арии и коледни песни  за практика.

Ние напомняме само че е време за душ и лягане и я будя сутрин, защото рядко става сама в 7.30 Wink

Общо взето нито с домашните й се занимаваме, нито с организирането на деня й. Достатъчно голяма е и от 10-11 годишна е така.

Учителите й не смогват да я хвалят, отлична ученичка е, първа по проекти/ винаги предала всичко навреме , благотворителност и помощник на учителите си.

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 13:37 от Анонимен

# 449
  • тук и там
A от каква възраст започнаха да ходят на училище с колело децата ви?

Общи условия

Активация на акаунт