Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 10

• 41 534
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Щерката е на 13г. и от повече от година пералня с нейни дрехи съм пускала инцидентно след изрична молба.
У нас нямаме толкова дрехи, че да може всеки да напълни пералня на всеки 2-3 дни. Пуска се общо цветно, общо бяло и т.н.

Като изключим това, при вас ми изглеждат разумно оразмерени пуберските ангажименти. Другаде - не толкова Simple Smile

# 601
Като чета някои деца колко задължения имат и свят ми се извива.
Ако в това число влиза и гледане на по-малко братче или сестра... думи нямам.
Ние с мм сме имали много повече задължения от дъщеря ни. Смятаме, че е нормална част от възпитанието да се грижиш за себе си и дома си.

Не отглеждаме Пепеляшка или принцеса все пак, а бъдеща самостоятелна жена.

Ще съм една идея по- спокойна когато знам, че може да се справи с всичко необходимо ефективно и организирано, а не разпилява енергията си когато е сама вече и трябва да учи и да се развива като професионалист.

Последна редакция: пт, 10 дек 2021, 16:40 от Анонимен

# 602
Параход, разделението на перални е другата ми особеност след подовете. Не пера мое бельо с това на децата. Та нашите дрехи с ММ се перат отделно. Двете щерки също са с отделен кош, но това е основно, защото на пуберката дрехите са предимно тъмни цветове, а на тодлърката - светли.

# 603
И аз отделям за пране нейните дрехи от нашите от време оно.

# 604
И аз отделям за пране нейните дрехи от нашите от време оно.
+1

Всеки има отделен кош за пране и се перат дрехите по цветове и текстури.

# 605
И си носите чаршафи на почивка, нали Grinning

# 606
Че колко тежат 2 чаршафа Thinking

# 607
Абсурд.
На почивка нито баня чистя, нито готвя, нито сменям спално бельо Wink

# 608
Щом съм осигурила самостоятелна "детска" баня, очаквам да бъде почиствана основно от този, който я ползва.

Значи не бива да правим дъщерите си "пепеляшки", но няма проблем ние да сме?!

Това е дом, а не хотел и всеки е редно да поеме някаква част от грижите.

Малката (на 6) има задължение да си прибира и подрежда играчките. Понякога по собствено желание ми помага да разтоварвам миялната или да прибирам дрехи. С най-голямо удоволствие се включва в готвенето, изобщо не го приема като задължение или тежест, а като игра. На практика изобщо не ми е в помощ за това, но я оставям да прави разни неща.

Голямата не се е прекършила, задълженията ѝ отнемат десетина минути на ден (от понеделник до четвъртък), с изключение на банята им, която веднъж седмично, докато се къпе, ей така между другото, изчиства за около 20 минути може би. Петък, събота и неделя е свободна от задължения.

Не мисля, че е някаква драма или тормоз, особено що се отнася до девойка, която и физически вече е по-висока, по-силна и по-енергична от мен.

Тийнката се опита на няколко пъти да пита защо тя трябва да върши едикакво си и "не съм длъжна да бърша И вашите огледала", но получи отговор, че ако ще си говорим за това кой какво е длъжен, то и аз не съм длъжна да ѝ осигурявам смартфон или маркови кецове, а само да я храня, обличам и възпитавам, но все пак получава всичко, което поиска и повече не повдигна въпроса. 😈
Разбира се, това са единични бунтове и когато не е в заядливо настроение сама се включва в помагането.

Преди да уточним какви ще са ѝ задълженията, ѝ дадох избор. Така че и за това не може да мрънка особено.

Записвам си за след някоя година.
Благодаря 🤗

# 609

Като ходим на палатки, не само чаршафи, но и пухени завивки нося. Laughing

На почивка в хотелски условия, не.

# 610
Палаткова почивка не в моето и никога не сме ходили.

Щерката ходеше със скаутите на такива и си носеше спален чувал, одеяло, възглавница и непромокаемо покривало, върху което да постеле спалния чувал и да го опакова после.

# 611
И у нас всеки си пуска отделна пералня когато му се напълни коша от както имаме нормална пералня, а не ония "Пепеляшка" ли как се казваха, дето бяха с маркуч и се отваряха отгоре. Така че да, от 13-14 годишна моите дрехи си бяха мое задължение.

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 00:09 от DreamingOfSummer

# 612
Не помня от каква възраст не пера отделно дрехите на дъщеря ми от нашите, сигурно откакто съм спряла да ползвам отделен препарат за нейните. Нямам проблем с зареждането и пускането на пералня, достатъчно ми е дрехите да в коша.
Аз също се хващам за главата, четейки някои постове. Като длъжностна характеристика ми звучат. И като издребняване с толкова много детайли.

# 613
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Даже не мога да формулирам ... "задължения"... Сгъват си и си подреждат дрехите и двете; отсервирват си, когато са яли; подреждат си стаята; метат и минават с парцала, когато преценят; приготвят си за хапване някои неща, когато им се иска ... Това "задължения" ли са? Защото аз, пък и двете щерки не ги приемат за такива ... Както казва 12-годишната: "Не ми е свръх любимо да мета, но виждам, че като сме влезли има боклук от обувките при вратата."  Някак си ... естествено ни идва на всички да си поддържаме "кочинката".

# 614
Аз не мога да я накарам стаята си да оправи, но чистя,какво да се прави Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт