Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №3

 • 46 208
 • 754
 •   2
Отговори
 • Мнения: 2 959
Заповядайте в новата , 3_та тема за избор на комбинирана пералня със сушилня !
Старите теми :
Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №1
Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №2

# 1
 • Мнения: 121
Прехвърям си питането в новата тема Simple Smile
Много ви Благодаря за отговорите:blossom: , толкова систематизирана и бърза информация никъде другаде не мога да получа.
За съжаление много бързо трябва да взема решение, защото старата рязко издаде багажа и от една седмица пера в татко. Имах Индезит на близо 20 години пак комбинирана, но сушилнята я използвах само зимата за пухените якета и пак не можех да постигна добри резултати със сушенето. Разбирам добре за какво говорите, много силно нагряваше и направо ги изпичаше дрехи, отделно и ставаха на хармоника. Все си мислех, че новите комбинирани модели за по 1500 лв + ще се справят по-добре...
Тази АЕГ 9-та серия добре ли суши пухени якета, разпухват ли се добре?
Вече започнах да се замислям дали да не направя и невъзможното за да наместя отделна сушилня в къщи. Предполагам, че има отделна тема за сушилни, но ако мога и тук да попитам коя бихте препотъчали, някакво по-бюджетно решение със малки размери. При отделния уред, само сушилня има ли значение дали с термопомпа или всички си сушат прилично?

# 2
 • София
 • Мнения: 38 461
Най-важното е барабанът да е голям! Ама голям - към 10 кг и да не го пълните целия. Примерно 5-6 кг пералня. Тогава се пере и суши всичко перфектно.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 17:17 от Rockstar

# 3
 • Мнения: 11 580
rossi22, имайте предвид, че въпросното АЕГ е високо 87 см!

Ако имате възможност и пералнята си работи добре, то най-добре си купете отделна сушилня. Можете да я сложите върху пералнята или в друго помещение, предвид това, че сушилните не изискват канал, а само ток,
Дайте размери за евентуална сушилня и за колко килограма е пералнята.
Да разбираме ли, че бюджетът е до1500 лв?

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 18:04 от petiaivanov

# 4
 • Мнения: 121
Да, бюжетът е около 1500 лв, но така като гледам няма да успея да се вместя. Ако купувам отделни уреди и пералнята е около 1000 лв, не знам дали ще успея да намеря читава сушилня за около 500 лв. Като сушилнята трябва да е много малка като размери и до 3-4 кг пране, защото ще я позиционирам в коридора до банята и с дълбочината съм ограничена.  От това което на бързо разгледах сушилните с термо помпа са много над тези пари. Не знам дали самостоятелните сушилни с топъл въздух сушат по-добре, сравнени с комбиниран уред. За височината нямам проблем, което е добре. Един търговец на електроуреди внос от Германия миналата седмица ми каза, че това което се произвежда за немския пазар е по-добро като качество от това което се произвежда за българския пазар. Например едно АЕГ купено от Германия е много покачествено от това купено от България.  Дали това е вярно?

# 5
 • Мнения: 11 580
Два читави уреда ще са ви не по-малко от 1800-2000 лв. за съжаление. Просто е такъв пазарът.

# 6
 • Мнения: 1 083
Даже 2 отделни прилични уреда.
Пералня около 1000лв.
Сушилня около 1200лв.
2200лв. идват даже.
Компромис може примерно с пералня за около 800лв, но не е препоръчително.

# 7
 • Мнения: 40 771
Комбито може и да е компромис, ама едно добро комби е по-евтино от два отделни добри уреда.

# 8
 • Мнения: 2 039
И аз съм с AEG комбинирана.Важно е барабана да е голям 10-12кг
Добре е като ползвате сушилнятя да слагате малко пране. Ако перете и сушите общо не е напълно изсъхнало или е намачкано.Като и всеки друг уред пробвате и свиквате.Качеството на прането е високо и има достатъчно програми.
Въпреки всичко,ако имате място и средства,отделни уреди е най-добре.

# 9
 • Мнения: 121
Много ви Благодаря за отговорите и препоръките, В крайна сметка реших да взема АЕГ 9-та серия. Намерих я за 1900 лв и вече я поръчах. Очаквам я с нетърпение и ще пиша отзиви като дойде Simple Smile

# 10
 • Мнения: 40 771
Супер цена, честито.

# 11
 • Мнения: 11 580
Много ви Благодаря за отговорите и препоръките, В крайна сметка реших да взема АЕГ 9-та серия. Намерих я за 1900 лв и вече я поръчах. Очаквам я с нетърпение и ще пиша отзиви като дойде Simple Smile
А кой от двата варианта поръча?

# 12
 • Мнения: 40 771
Добър въпрос!

# 13
 • Мнения: 11 580
Питам, защото "малката сестра" не съм я виждала намалена.

# 14
 • Мнения: 121
Благодаря Черна станция Flowers SunflowerGrinning
Малката 9/6 кг, 1400 оборота.  Има я в няколко сайта на подобна цена и отделно беше намалена в Техмарт. В последния момент я взех от Техмарт за 1950 лв заради удължената гаранция. Важно уточнение са всички които искат да ползват 5 год гарания - важи само ако е закупена от определени магазини, описани в сайта на АЕГ. Вече ни я докараха, но ще я монтираме събота поради липса на време тази седмица. Надявам се да е качествена и дълги години да ни служи безотказно. Моля да споделите опит за пране и сушене на пухени якета, справя ли се, добре ли ги разпухва и изсушава? Също така искам да попитам за маратонки, до сега си ги пусках в старата и излизаха като нови. След това си пусках празна пералня само с препарат да я изчистя. Сега в тази малко ще ме е страх да не я повредя нещо.... като знам колко "ми е скъпа". И последно, прегледах упътването, но не намерих много къса програма от порядъка на 30 мин пране. На предишната имах и ми беше много удобна защото редовно ми се налага да пера само една блузка например.

Общи условия

Активация на акаунт