Ех, Канада- бъдещи и настоящи Мами- част 9

• 19 315
  • 283
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета,
Както обикновено като има работа, то никога не е само на един фронт. Пак ме затрупаха отвсякъде, та почти не мога да ни поема дъх.
Транспортът ще тръгне в началото на декември. На първи или втори трябва да се чуя с момичето, което пълни контейнера, така че предполагам до 3 - 5 трябва да им предам кашоните.
Аз засега имам събрани: една торба с плюшени играчки, един детски касетофон с микрофон и 15-ина касетки с български приказки, нещо, което взех от позната - не знам какво точно  е    Confused  Confused  Confused Confused (децата ми са големи) - нещо като проходилка, в която можеш да сложиш детето, ама долу няма колелца, а се люлее и по него за закачени 10-ина издаващи звуци играчки. Това ли трябва да е музикален джим   newsm78 newsm78.?
Освен това 3 приятелки са обещали още играчки и в сряда, като отида на лекции ще разбера какво ще донесат моите състуденти. Така, че като за първа пратка ще има какво да изпратим.

Но мога да се срещна с някои от вас и до взема още, стига да се разберем предварително. Аз съм с кола и нормално около обяд съм свободна и почти безгрижна, така че не е проблем.

Писанче, аз също си мислех си да купя един пад - около 20 долара е, а ще бъде полезен за дечицата. Ако всичко е наред с транспорта и пристигне без проблеми в България може би по-нататък може да организираме пак нещо. Освен това пролетта идват гаражсел-ите, така че и от там могат да се намерят запазени неща на доста приемливи цени. А си мисля, че бих могла да организирам и едно парти в къщи - хем ще се запознаем, хем ще съберем неща за дечицата.  Hug
Но трябва да е по-топло, за да тичат малчуганите на двора  Grinning Grinning Grinning

Това е засега от мен момичета.

# 256
Добро утро мили девойки Канадки Hug

Искам само да ви пожелая лека седмица, вълнуваа и прекрасна, с малко студ и сняг - с повечко слънчице и красиви усмивки  bouquet

# 257
Наде, мой приятел се записа да учи в този колеж, но беше много разочарован и се отписа като трябваше да плати някаква глоба т.е. уддържаха си от парите му. Той беше записал някаква компютърна специалност от сорта на Web design, HTML нещо подобно.Часовете са били, дали са им някакъв учебник и всеки сам си седи пред компютъра и си прави упражнения. Toй се разправя с ръководството за качеството на обучението, ама кел' файда и се принуди човекът да се отпише. Той искаше да научи нещо (има икономическо образование от Бг), а не само някаква диплома без покритие, все пак някои хора учат тук само да добият канадска тапия. А иначе не е глупав моят приятел, в момента е на много добре платена позиция в неговата си специалност. И още нещо, понеже моят приятел е на full-time работа, а пък можеш да получаваш OSAP ( Ontario Student Assistance Program - http://www.campusaccess.com/campus_web/educ/e4fin_proon.htm) само ако учиш full time, oт CDI  му преправиха нещо документите и той получи OSAP. Абе тез хорица всичко правят само да се запишеш при тях. Трябва много добре да се проучат колежите тук, преди да се запишеш. Много зависи и каква е специалността, едни дипломи имат по-голяма тежест пред други.

.... нещо, което взех от позната - не знам какво точно  е    Confused  Confused  Confused Confused ( нещо като проходилка, в която можеш да сложиш детето, ама долу няма колелца, а се люлее и по него за закачени 10-ина издаващи звуци играчки. Това ли трябва да е музикален джим   newsm78 newsm78.?

Не, това е стационарна проходилка, за която Снежи по-нагоре беше писала. Иначе и аз вчера се сетих , че може да се огледаме и по гаражните разпродажби.

Чао от мен. Причтен ден. Трябва да бягам.   bouquet

# 258
Момичета
може ли някой да ми каже как е името и фамилията  на чочо Blush пратила ми е адреса си, но без името  Laughing
а аз тръгвам за пощата Party
мерсииии

# 259
# 260
Здравейте момичета,
Моля ви се кажете ми ако знаете  кога цьрквата  Св. св. Кирил и Методий в Торонто, в близост до Парламент ст. е отворена. На този сайт булуей не намирам часовете. Спомням си че беше отворена в Неделя, но не знам дали инфото ми е старо.
nadi_n   И аз си спомням че имаше нещо по новините за този колеж. Не сьм обаче 100 % сигорна дали за този колеж става вьпрос или друг някой от частните. щом и Писанка ти казва, няма да се учуда че е сьщия. Едно момче се оплакваше от качеството на курсовете или нещо от този род. Не зная кьм каква специалност си се насочила, но защо не погледнеш комюнити колежи. Пьрво са много по евтини и второ се регулирани от провинцията. Аз и друг пьт сьм писала за мен, че взимам курсове в Сенека и като цяло не е лошо.
Век, де Аз мога да се видя с теб в петьк. Живея не далече от CN Tower, до езерото. Пиши ми на лични да се разберем за време и място.
Сьщо за детски играчки има едни магазини, казваха се Kids Ink или нещо подобно, които продават втора употреба. Хората си носят играчките при тях и те им ги продават. Другото място е Value Village, които сьщо продават всичко за децата. Ведньж купих за Криси пуловери по $3-4. Сигорно имат и играчки.

Лек ден ви желая

# 261
Здравейте моми4ета и от мен.
Chrisimommy,кьдеима такива комюнити колежи и какво зна4и 4е са регулирани от провинцията.Ако можеш напиши пиве4е инфо. за това, какви са специалностите и колко струва този колеж.
Лек ден ви желая моми4ета.

# 262
Здравейте момичета.Вие сте чудесни. Много отдавна чета форума и много ми харесва, но чак сега се регистрирах.Нашето семейство живот и здраве на пролет /май или юни/ ще пътуваме за Канада и смятаме да се установим в Торонто - Мисисага -там имаме наши приятели. Искам да питам какви са горе долу наемите на жилищата, за да си направим сметките, от четеното до сега знам, че има мами който живеят там.Много ще съм ви благодарна и се надявам да ми помогнете.

# 263
  • Canada
Здравейте, канадски мацки!

Ееее, Дидка много набързо минаваш през теми4ката Crossing Arms Хайде разкажи нещо за БГ-то, какво правите с Мишко докато бате е на ясла Heart Eyes
Пупонка, благодаря за отзив4ивостта Hug...писах ти на ли4ни..
Калидка, откъде другаде да си го хванем вирус4ето- в градината има от вси4ко за вси4ки. Важното е 4е Йони е 'добре сега, като изклю4им 4е е доста кисела, заради другите два ку4ешки зъба Sick ама то може ли вси4ко да е наред  Sick
Мим4е къде из4езна??? Не можете да наговорите с баба....
Дензъл ами то при вас било супер, а наистина ли има много китайци или е само слух?
Ние другата седмица слагаме Коледната украса, много оби4ам Коледа и да украсявам за Коледа. В новият апартамент имам мнооого място за украса и ми предстоят доста покупки около това Simple Smile
Лека ве4ер  от нас!

# 264
Кивито, Нади - аз знам, че е най-добре да се провери дали даден колеж е одобрен от самата провинция, т.е дали е признат като част от системата на Онтарио колиджис. За съжаление не мога да ви пусна линк, където да се направи такава проверка, но с търсачка ще излезе. А СиДиАй колидж и на мен ми звучи като въздух под налягане, а щом са правили и някакви магарии с документите - ясна е работата.

Хефи, добре дошла при нас! Радвам се, че ще сте се насочили към Мисисага. Така нашата бойна група ще се увеличи, което е чудесно. А какво да ти кажа за наемите в Мисисага? Ние когато търсехме апартамент с една спалня - нямаше наем под 900 долара. Като естествено първоначално се плащат две вноски - за първи и последен наем. Можеш да се ориентираш за наемите от www.viewit.ca

# 265
Мерси Кроко, този сайт е много хубав и човек може да избира и  да огледа доста неща.Лошото в случая е че не знаем къде се намират, защото тези адреси не ни говорят нищо, но се надяваме като пристигнем да се ориентираме бързо.Весел ден на всички мами.

# 266
Век, де Аз мога да се видя с теб в петьк. Живея не далече от CN Tower, до езерото. Пиши ми на лични да се разберем за време и място.
Също за детски играчки има едни магазини, казваха се Kids Ink или нещо подобно, които продават втора употреба. Хората си носят играчките при тях и те им ги продават. Другото място е Value Village, които също продават всичко за децата. Ведньж купих за Криси пуловери по $3-4. Сигурно имат и играчки.

Здравей Мамче на Крис  Grinning,
Какво ще кажеш за понеделник или вторник. В петък синът ми не е на училище и ще трябва да се занимавам с него. Разбрала съм да се срещна с 2 канадски мамчета (и децата им  Crazy Crazy) и да взема играчки от тях. Н в началото на следващата седмица мога да се дойда до CN Tower така или иначе обещах да купя пъзели от там за едно момиченце и ще трябва да отида до магазинът им.  Sunglasses

Най-добре за мен е около 11 часа - така ще успея да се измъкна от трафика.

Нади-Н - ти къде си? Има ли начин да се срещнем в началото на другата седмица.
Тъкмо ще погушкам и бебета - отдавна не ми се е случвало   Mr. Green Heart Eyes

Век

# 267
Здравейте девойки,
Включвам се набързо, за да питам каква марка на машина за хляб ще препоръчате. Аз вече попрочетох нещо, но искам да чуя и вашето мнение.
Приятна вечер от мен!

# 268
Кроко,
нашата машина е Black Decker, модел B 2200.

http://cgi.ebay.ca/BLACK-DECKER-ALL-IN-ONE-BREAD-MAKER-B2200_W0Q … dZ1QQcmdZViewItem

Много съм доволна, няма проблем, прави вкусен хлаб, ползвам я и за тесто за пица. Опитвала съм при приятели хляб и от други модели, също ми хареса.

Калида, уча се на нашата кола - Oldsmobile - имам лърнинг лайсънс и с него мога да карам с придружител. Мъжът ми ме съпътства в това начинание, което често става повод за семейни конфликти.  Wink

Да ви се оплача, бях много зле с гърлото тези дни. Вчера ме видя лекар, даде ми лекарства и съм по-добре. Малката пък сега има сополи, и тези дни след детска е в ужасно настроение - само мрънка, защото не спи там достатъчно и вечер е скапана и съответно ме прави на луда Cry

# 269
Здравейте момичета, в нашата сграда правят проверка на алармите за пожар и горкия Криси е ужасно стресиран от шума. Той заспа преди малко и се надявам да не чуя тази ужасна сирена повече.
ПопонОздравявай по бьрзо. Кажи ми, Софи иначе свикна ли с градината вече?
Век, де Понеделник е удобрен ден за мен. От кьде ще копуваш този пьзел? 11 е сьщо удобно.
kivito Тези колежи са сьздадени с акт на Онтарио и са задьлжени да подьржат определени стандарти. Сьщо, те получават пари от провинцията и за това студентите плащат по малко. За списьк не сьм сигорна кьде може да се погледне, но ета линка кьм моя колеж http://www.e-laws.gov.on.ca/DBLaws/Regs/English/030034_e.htm#BK0, Тук са изброени колежите които се водят Applied Arts and Technology cOLLEGE, какьвто е Сенека.
hefi Добре сте се опиентирали кьм Мисисага, както добре си разбрала цялата Канадаска банда, с малки изключения  е там.
Калида и Дензьл Какви са тези снегове и чудо при вас. Особено в Албьрта било кьм -40. Калида, казвай да ти пращаме родопски одяла ако имаш нужда

Лек ден и от мен

Общи условия

Активация на акаунт