Магията на изтока - тема 66

• 26 591
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Моне 102.
Това Мичи до финал ще си остане голям дразнител. Ревливо, егоистично, все недоволно от нещо, а стои, мълчи и само чака момента, в който да ужили кака си.
Актрисата влезе със замах в антияпонския ми списък. С Кая Кийохара се надпреварваха коя да е първа, но Мичито взе връх.

Меча кавайй Сатоми.

# 121
  • MJF
Хм, като чета  че продължават с тази линия в Моне и на база и видяното миналата седмица от съучениците и сестрата а и родителите в тази част, се сетих за нещо което ми остана неясно назад във времето. И още е де.
Скрит текст:
А именно. Значи аз съм на гости на сестра ми в чужбина и като ѝ гостувам съм у нея а не на хотел да речем. Та учителката ѝ по японски японка от Осака, женена за немец, живуща в Германия. Пита ме аз у сестра ми ли отсядам като гостувам там. Отговор съответно получи. И го прие  много замислено. Така и не разбрах какъв ѝ е проблема така да се каже. Тябваши да ѝ сваля една подробна анамнеза по въпроса, евентуално да ми се разясни,  ама вече трябваше да почва часа по японски, пък аз я виждах за първи и последен път .  Mr. Green
Та това цялото с Моне и острова сега и кой кого пита може или не може ..... силно ме подсети за това . Mr. Green Има нещо гнило в ... Япония дето ни убягва. Wink

# 122
High Class
Няколко богати аджуми си мерят коя е по-по-най.
Скрит текст:
Първата е адвокат. Съпругът ѝ умира при загадъчни обстоятелства. Тя е заподозряна в убийството му, но няма доказателства за това. Заради случая синът ѝ е тормозен в училище и се преместват на остров Чуджу. За съжаление и в тамошното училище се разнасят слуховете. Училището е престижно и в него се приемат само деца от "висшата класа", а майките са типичните богати снобарки.
Втората е "царицата" на осилото. Богата и властна, контролира всичко и всички, и всяко нещо трябва да става, както тя иска.
Третата е била топ-актриса, но вече славата ѝ залязва. Тя обаче все още се мисли за знаменитост и непрекъснато иска да е център на внимание. Абсолютно егоцентрична, суетна, нахална и безпардонна, но в същото време е като притурка на Втората.
Четвъртата е загадъчна, самотна майка, за която се знае само, че преди време се е преместила от Хонг Конг. Спокойна и тиха, но и единствената, която не се подмазва на Втората и на пук на всички "кобри" се сприятели с Първата. Определено обаче има някакви скрити подбуди за това.
Има още няколко "мами", които са в кликата на Втората, но не са от главните играчи.
Мнението ми след изгледани 4 епизода.
Първата е о.к. за сега. Съпругът ѝ се оказва, че е измамил доста хора, под лустрото на успешен бизнесмен. Тя не е била в час с неговите машинации. Сега се опитва да подсигури на детето си що-годе нормален и спокоен живот. Не е амбициозна, обсебваща майка и има чудесна връзка със сина си. С действията си му показва, че трябва да е добър, честен и справедлив, но и винаги е готова да го защити, ако се налага. Изглежда ще ѝ се наложи да разкрие доста тайни, за които дори не е подозирала и да води доста битки.
Втората май е познавала съпруга на Първата и е имала някакво вземане-даване с него. Най-вероятно е участвала в машинациите му. Сега всячески се опитва да прогони нея и детето от училището.
Актрисата е била рекламно лице на бизнеса на пишман-бизнесмена, та и тя е замесена по някакъв начин.
Четвъртата като нищо ще излезе негова любовница, а дъщеря ѝ ще е негово дете. И сега играейки го приятелка на съпругата ще търси някакъв реванш.
Т.е. всичките имат някаква връзка с този "велик играч". На всичкото отгоре той май е бил спонсор на училището и е наредил нещата така, че синът му да бъде приет в него.
Съвсем в началото съм и това са само мои предположения. Ще видим как ще се развият нещата.
А, да, появи се и един млад учител, който е бивш хокеен играч и сега ще тренира децата. Втората вече се опита да го натисне да изгони синът на Първата от отбора, но не ѝ се получи и тя е бясна, че някой смее да ѝ се противопостави. Той е приятелски настроен към Първата, но като нищо и там да има скрити мотиви.
Има и една аджума, която ходи да чисти дома на Първата и определено знае нещо, защото се държи доста странно и с голяма доза неприязън. Мисля си, че тя има някаква връзка с Четвъртата, защото двете се държат странно, когато се засекат.

# 123
То българин с българин не си прилича, още повече от различните краища на България, а ти мислиш японците. Кой знае какво и е било в главата.

Японската TBS е подписала договор за разпространение на някои от сериалите ѝ по Нетфликс и Дисни+.
Браво. Не мислех, че някога ще е възможно - японците сами да започнат да разпространяват сериалите си на английски.
Първият сериал, който ще излиза директно по Нетфликс, само час след излъчването му в Япония е, разбира се, новия сериал на Японският император - Nippon Chinbotsu.
Шун и Кеничи-сама повеждат кервана. Дано и други от японските телевизии ги последват скоро. Това е пътя - да гледаме без проблеми, без ограничения и без да чакаме кефа на някоя азиатска преводачка.

# 124
  • MJF
Хм, да видим как ще тръгне таз работа японската по Нетфликс и сие.

2в1, големи плетки Smiley , големи knit

Снощи почнах финала на Kazoku Boshu Shimasu но остана за днес да го довърша.

# 125
Големи, Шош Rolling Eyes.
Но пък предположенията ми се оказаха верни. Спокойно мога да вляза в ролята на корейски сценарист Joy.
Скрит текст:
Сега започвам да се чудя дали смъртта на съпруга не е инсценирана от самия него, за да избегне банкрута и публичния линч от измамените инвеститори.

# 126
Моне 103
Мичито да се маха в Токио, за да учи в университет. Това искам. Приемат я, но тя не се записва. Мичини драми.
Сенсей и днес го няма. Нивото пада.

Колко е прав HPriest...

Скрит текст:

Шо, Nippon Chinbotsu ще излезе по Нетфликс в 190 държави и на 30 езика. Български - абсурд, но на руски - да, така че твоите кандидати за гледане на сериала, ще са доволни.

# 127
  • вятърничава
Сериалът с Каме
Скрит текст:
еп.1 - типичен сюжет за този тип адвокатски сериали.Идва нахакан топ адвокат да спасява фирма в затруднение,пък накрая ще се окаже и добър човек.Допада ми ,ще го следя,а и много е приятно да гледам Каме пак. Heart Eyes
Prison Playbook - този затвор е като санаториум и всички са големи образи - и затворници,и надзиратели. Lee Kyu-Hyung е голяма скица,невероятен в тази роля, всеки път като го видя и се смея.Jung Hae-In и Jung Kyoung-Ho са големи сладури (то остава и да не са), Park Hae-Soo - какво лице има този човек, какво излъчване.Скоро го гледах и в Легендата на Синьото море.Много добър каст за всички роли.
Интересен сериал, добре разказана история и то предимно само с мъжки персонажи,и за момент не ми е било скучно.Без традиционните корейски глупости.Единствен минус - епизодите ми идват малко длъжки.
Скрит текст:
Скоро гледах НОЩНО ВОЗЕНЕ( LA NUIT VENUE) на реж.Frédéric Farrucci и много ми хареса Гуанг Хуо (Guang Huo) в главната роля.
Скрит текст:

# 128
Гледах Magnificent Five .
И преди съм го гледала,но ми се искаше нещо леко и забавно.
Бях забравила колко много харесвам Тик. Innocent

# 129
  • DE
Зациклила съм на древната поезия със Сю Кай и все не мога да го довърша. Затвърди ми се мнението, че е великолепен актьор, ще ми се да го видя в по-разнообразни проекти, вече го гледах няколко пъти като бастуна който говори само с очи Grin Справи се добре с калпазанина от академията и много му отива да се прави на идиот, дано има повече такива участия.

Започнах нещо по любима книга "Four Ladies" (2016) би трябвало да е по мотиви на "Гордост и предразсъдъци" но по мотиви е доста широко понятие Satisfied Rolling Eyes На пръв поглед е доста ретро, в стила на старите китайски филми.
Все пак е яко да видя един китайски мистър Дарси в ролята Jeremy Jones Xu който се справя добре засега, гледах само 1 еп. Li Xian е страхотен Бингли, великолепен актьор е. Лизи и Джейн са приятни, но Лизи е типична китайска героиня, напориста, предприемчива, бореща се за оцеляването на семейството си, на моменти безпардонна, весела и добра не е толкова сдържана като в книгата, луд ще го направи Дарси, чакам с нетърпение Smiling Imp
Госпожа Бенет е също толкова неприятна колкото в книгата и тя е типична азиатска майка опитваща се да изтъргува дъщерите си успешно Rolling Eyes

Вчера четох за "Squid Game" https://www.ploshtadslaveikov.com/netfliks-promenya-serial-zarad … okazal-se-realen/ и стинския телефон и днес сутринта го обсъждаха то ТВ Open Mouth Явно следва вълната на корейските сериали по телевизора.

Джони по-добре да не го карат да пее, може само да си седи или да се разхожда по подиума/сцената или просто да чопли семки Sweat Smile

# 130
  • гр. София
Това със Squid game е потресаващо.

# 131
Здравейте,
да се отчета и аз на бързо с впечатления от последните 2 месеца.
Понеже гледам предимно корейски и само каквото има в Нетфликс, спектърът не е особено голям.Кон с капаци, но за толкова ми стига вниманието и времето. Обаче чета с удоволствие темата и си правя списък Simple Smile

Squid Game, който стана световен хит и направи актьорите звезди за една нощ, го изгледах за 2 дни, макар да не е мой стил. Много дистопия, много сата низъм (което явно е неизбежно за новите големи продукции, ако искат да видят бял свят), много потискащо на всички нива. Алегория не само за корейското общество, ами на целия свят.Финалът беше слаб и остави врата за втори сезон. Приятелка ми каза, че в Корея и всички деца го били изгледали вече - без коментар съм.

Случйно в следващата драма Romance is a Bonus Book се появи полицаят с най-дълъг живот на батерия на телефон, правена някога от Squid Game-Wi Ha-joon. Много сладък, без скафандър, води и едно лабрадорче Heart Eyes

И тук за пореден път сюжет с 35+ разведена нуна с дете, която се оказва в центъра на любовен паралелепипед с млади ухажори без багаж, както в Was It Love?, When the Camellia Blooms и най-голямата дъщеря в Once Again. Но тук детето е изпратено да учи в чужбина, за улеснение на сценаристите.

От една страна много ме радва, че такива жени се показват като привекателни и успешни, а не като утешителна награда; от друга това е все още много далече от действителността, а и на самите героини им липсва нещо специално като че ли, което да обясни този интерес към тях.Харесвам силни, умни, оправни и завабни персонажи, безпомощната леля някакси не ме впечатлява като типаж. Да вметна само, че и аз съм леля на техните години - нищо против нямам герои на средна възраст, просто някои от тези конкретно ми иде малко да ги цапна.

Mine още стои на 2/3, загубих засилката и сега не ми се връща към него, защото езикът ме затруднява на някои места, но ако събота и неделя времето остане такова дъждовно и унило, ще го изгледам и него.
Her private life  https://en.wikipedia.org/wiki/Her_Private_Life_(TV_series) ми е следващото в плейлиста, харесва ми много актрисата. Докато работя у нас пускам уж за фон и за това умишлено избягвам такива със сложен сюжет, които искат повече конценрация, но неминуемо се заглеждам.

Понеже е петък и по темата (без куче тука):
Скрит текст:

# 132
Джони по-добре да не го карат да пее, може само да си седи или да се разхожда по подиума/сцената или просто да чопли семки Sweat Smile
Aко може да е по без тениска като го прави,разхождането.

Гадно е това с телефона,но ако се сещате преди време когато дават Lost и се появяват числата и става ясно,че Хюго печели с тях от лотария и масово почват да играят с тях.
А с песента Tudo Bom,пеят на иврит,но има и думи на португалски. Тъкмо е представена на пазара и случайно бразилски журналист,който има канал в youtobe за реакции и търси песен от Израел и Тudo Bom му излиза като първо предложение и става лудница като чува родния си език.Известно време тази история беше така вирустна и за двете страни.
Обичам такива съвпадения.
Ето го клипчето на бразилчето от 6-та мин.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 15:12 от Tuon

# 133
Петъчно един любимец, който скоро има РД:
Скрит текст:

# 134
  • DE
И Бо за GQ, красота в чист вид. Доста мъжествен са го докарали Grinning

Общи условия

Активация на акаунт