Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 795
  • 760
  •   1
Отговори
# 75
Щом я има темата, жената не е съгласна на тоя вариант. А щом нещо не ти изнася търсиш друго.
Аз например никога няма да живея със снаха. Но пък с моята свекърва мелим, но снаха уок.

# 76
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Честно казано зависи и от професиите на двамата, ако работата им позволява да се работи от разстояние, животът на село е с много повече предимства, а и с тази пандемия, възможно е децата да продължат да учат от разстояние, да ги спират от градини, училища.

Тогава е добре да има кой да ги гледа.

Иначе за селото- описах това, което аз познавам, а не всяко село

И друго- най- важно е какви са хората там, ако те са досадници, които ще си пъхат носа и ще дават съвети на снахата- далеч...ако са свестни и добри хора- защо не

Аз също може би,  не бих издържала снаха, а тя пък със сигурност не би издържала мен

# 77
Аз съм доволна от живота на село, пандемията почти не я усетих, има бол маршрути за колоездене. Тоест аз оплаквания нямам, но не ми е приятно да живея с други хора.

# 78
Има извън София, но реализацията и заплащането е на друго ниво. В провинцията мъж много по-лесно си намира прилично платена работа, дори да не е като за висшист. За жена е доста по-трудно. Имам връзки за даскал в моя град, но нищо общо няма със заплатата ми на офисен планктон в София дори като си платя наема и сметките. За контакти и забавления пък да не говорим.

# 79
Както винаги темата се разви фантасмагорично , даже деца " им направихте ,които ще растат в пандемия "

# 80
  • София
Ще ти кажа от опит - хич не е приятно. Не се набутвай в тази ситуация, ще си скъсаш нервите гарантирано, ежедневно!

# 81
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Права си, аз се размечтах нещо, да си гледам бебе на село Simple Smile

А и мъжете тогава искат промяна.
Правят планове

Аз имах приятел, който се премести с гаджето си в друга квартира,  защото била по- близко до детска градина, училище и т.н... Simple Smile но тя не знаеше, че това е причината

# 82
  • Обран бостан ;)
Al_Bundy, темата е за двойка, която иска да бъде семейство, не за неангажиращ секс. Ако беше за него, нямаше да я води да живее с родителите му, а щеше да иска самостоятелно жилище, в което да бушува на воля.

Не, не е така.

Темата е за една "многострадална Геновева", която не иска да отиде на село и се чудом, чуди как да стане на нейната.

Ако искате да получите още мъжки мнения, пуснете същата тема във форума на Левски. Wink

# 83
Никога не съм искала да живея на село, а при свекъри пък съвсем. Какво толкова ще ми предложи този мъж, че да се набутам в тази конфигурация? Тъй че, авторката, бягай! Селската идилия на мен ми е много анти, само като чета и се напрягам.

# 84
Само да не излезе, че всички левскари са Маринкини....

Абе аз не мога да си обясня. Млада двойка. Работят, живеят, уж гледат в бъдещето. Тя говори за ние двамата, нас, нашите работи, нашата квартира, нашето жилище, нашето семейство... А мъжът отговаря с майка ми и баща ми, къщата им на село. Ъ?

# 85
Плюсът на селото са природата и чистият въздух. Тишина? Нямам такива наблюдения. От шест сутринта (може и по- рано), Йото почва да бичи дъски на банцига, после включва флекса, докато някой от другата страна мощно попържа овцете си. В горната къща дъни сръбско, а вечерта, освен от щурци е огласяна от шумна компания в кръчмата.
Детска градина, училище за децата? Аптека, личен лекар?
Социалният живот го оставям настрана. Не е за всеки тази идилия.

# 86
  • СИ
Здравейте! Според вас нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

Под семейство имаш в предвид двойка, която е сключила брак, нали?
Защо да не е нормално? Нормално е. Но за няколко години. Малко са младите семейства, които получават жилища като наследство или подарък или имат доходите за да плащат квартира. Зависи и свекърите какви са. Някои не стават за съжителство в никакъв вариант. Други са си съвсем свестни и диалогични.
Мога да ти кажа как беше при нас. Ние живяхме три години у нашите. Място много и нямахме кой знае какви пари. Жената мрънкаше и мърмореше от време на време. Но си знаех, че трябва да си купим жилище. И си купихме. Направих основен ремонт и се преместихме. И като дойде времето да събираме чантите, жената някак си не искаше да се мести. Беше посвикнала друг да готви и шета... Топличко, изчистено... Има на кого да остави детето когато поиска. Трябва сами да си прецените и да се разберете. Няма кой да го направи вместо вас.

# 87
Плюсът на селото са природата и чистият въздух.
Скрит текст:
Тишина? Нямам такива наблюдения. От шест сутринта (може и по- рано), Йото почва да бичи дъски на банцига, после включва флекса, докато някой от другата страна мощно попържа овцете си. В горната къща дъни сръбско, а вечерта, освен от щурци е огласяна от шумна компания в кръчмата.
Детска градина, училище за децата? Аптека, личен лекар?
Социалният живот го оставям настрана. Не е за всеки тази идилия.

Чист въздух евентуално извън отоплителния сезон...
-----------------
Иначе съм на мнението на Кака Сийка за сериала и лирическата героиня.

# 88
На първо място помисли мъжовите ти приказки сериозни ли са или само философства човека и развива теории, обсъжда възможности. Някои хора си приказват, без да имат реални намерения да изпълнят казаното 1:1, та виж да не се напрягаш и тревожиш излишно.

По въпроса дали е нормално - щом питаш, явно за теб не е ок тази конфигурация, та няма полза аз да ти опиша колко ми е добре и съм свикнала да живея така. Сети се като поотрасна малко как живя с вашите? Колкото и да са ти близки, мили и да имате сходни навици, в даден момент става напрягащо. Малко или много навярно е имало конфликти, породени от различния ви ритъм на живот и нужда от постоянно съобразяване едни с други. С чужди хора ще го има същото, ако не и по-зле, пренебрежимо малък е шанса да са някои, с които ще си пасвате идеално. А ти казваш, че мъжът не се съобразява с теб, значи няма да имаш подкрепа. Родителите му що за хора са, как се отнасят с теб? И това помисли, нещо с такъв син не тая надежди, че са супер готини и разбрани.

Мисля, че въпросът дали е добре да се живее на село е съвсем различен от въпроса с кого ще живееш там. Няма лошо, ако ти пасва на темперамента, желанията за развитие и всички други изисквания, и във форума има достатъчно теми, където човек да прочете и да прецени плюсове и минуси. Но за живот с родителите - болшинството са единодушни, че не си е работа, и има защо да мислим така.

# 89
  • Обран бостан ;)
Абе аз не мога да си обясня. Млада двойка. Работят, живеят, уж гледат в бъдещето. Тя говори за ние двамата, нас, нашите работи, нашата квартира, нашето жилище, нашето семейство... А мъжът отговаря с майка ми и баща ми, къщата им на село. Ъ?

Ще го кажа максимално просто:

Ако авторката си струваше, той щеше да вземе кредит и да си вземат (мн.ч.) апартамент.

п.п. Започва да ми се струва, че ни веят яко по върбите.

Общи условия

Активация на акаунт