Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 802
  • 760
  •   1
Отговори
# 90
Абе аз не мога да си обясня. Млада двойка. Работят, живеят, уж гледат в бъдещето. Тя говори за ние двамата, нас, нашите работи, нашата квартира, нашето жилище, нашето семейство... А мъжът отговаря с майка ми и баща ми, къщата им на село. Ъ?

Ще го кажа максимално просто:

Ако авторката си струваше, той щеше да вземе кредит и да си вземат (мн.ч.) апартамент.

п.п. Започва да ми се струва, че ни веят яко по върбите.
Алчо, що той да взима кредит, бе, моето момче, нали са двама? Той половин наем не ще да плаща, ти цяла ипотека му нашиваш.

# 91
Няма нищо общо с това дали си струва партньора. Въпрос на характер и възпитание. Някои просто не могат да се отделят от родителите. Пробват и като се сблъскат с нормалните отговорности да си платят покрива, да си сготвят сами и да си изперат гащите, бързо се прибират при мама и тати.
Подчератвам, че въобще не говоря за мъже, жени, има ги и от двата пола. За мен това е червена лампа.

# 92
  • Най-красивата страна
Такова е възпитанието на село.
Той къща си има,нали ще остане на него.
Ще живее с майка си и баща си,ще помага,ще ги гледа на стари години.
А,да,ще доведе снаха.
Снахата става част от семейството на свекърите и естествено трябва да отиде там.Свекървата ще я научи на реда в къщата.
Млада е,трябва да слуша и да се учи.
Да живеят младите отделно ,на квартира в града-това е неуважение и неблагодарност.

# 93
Нали трябва да са самостоятелни. Какво неуважение?

# 94
Плюсът на селото са природата и чистият въздух. Тишина? Нямам такива наблюдения. От шест сутринта (може и по- рано), Йото почва да бичи дъски на банцига, после включва флекса, докато някой от другата страна мощно попържа овцете си. В горната къща дъни сръбско, а вечерта, освен от щурци е огласяна от шумна компания в кръчмата.
Детска градина, училище за децата? Аптека, личен лекар?
Социалният живот го оставям настрана. Не е за всеки тази идилия.
Да не говорим за кучетата, които по цяла нощ си пригласят. А събота и неделя някоя сватба за разкош, с музика до дупка, дето се чува на 3 километра. Или местната дискотека до сутринта.
Харесвам си селото, но има неща, които ме дразнят.

И в крайна сметка, всички предимствата се обезмислят, ако семейната среда е напрегната.

# 95

Не, не е така.

Темата е за една "многострадална Геновева", която не иска да отиде на село и се чудом, чуди как да стане на нейната.

Ако искате да получите още мъжки мнения, пуснете същата тема във форума на Левски. Wink
Не става въпрос за многострадална Геновева или пък за тропане с краче или да става на нейната. Става въпрос, че тя не иска да живее на село със свекърите. Всеки човек има право да иска или да не иска нещо и да отстоява щенията си. В случая щом пък мъжът толкова иска да си ходи на село, той да си събере багажа и да се прибере при мама. Все пак той има същото право да иска или да не иска нещо и да си отстоява желанията.

# 96
  • Най-красивата страна
Нали трябва да са самостоятелни. Какво неуважение?

Възрастните на село го приемат за неуважение.
Те затова са строили къща,някои и отделен етаж -да има за сина.

Имаме къща в едно планинско село ,където прекарваме 1-2 месеца с детето.
Това съм го чувала там от съседи.

# 97
  • пустинята Гоби
Абе още ли ги строят тези етажи на село?

# 98
Вече не. Ама те са си построени още 90те.

# 99
Скрит текст:
Абе аз не мога да си обясня. Млада двойка. Работят, живеят, уж гледат в бъдещето. Тя говори за ние двамата, нас, нашите работи, нашата квартира, нашето жилище, нашето семейство... А мъжът отговаря с майка ми и баща ми, къщата им на село. Ъ?

Ще го кажа максимално просто:

Ако авторката си струваше, той щеше да вземе кредит и да си вземат (мн.ч.) апартамент.

п.п. Започва да ми се струва, че ни веят яко по върбите.

Гайгеровия ми брояч се побърка след тоя коментар. Ти така ли определяш дали една жена си струва? Според това какво прави за нея някакъв, който още иска да живее при мама и тати? Има мъже, на които и най-ценната жена да им стовариш, те пак ще си предпочитат кочината, независимо от нейните качества като човек. По-кротко с оценките кой си струва и кой не.
И какво толкова е казало момичето? Казва, че той е нерешителен, днес говори едно, утре тотално различно, освен това усеща, че ако покаже желанията си, той ще й покаже вратата. Как успя нея да я видиш черна от тази информация?

# 100
  • СИ

Гайгеровия ми брояч се побърка след тоя коментар. Ти така ли определяш дали една жена си струва? Според това какво прави за нея някакъв, който още иска да живее при мама и тати? Има мъже, на които и най-ценната жена да им стовариш, те пак ще си предпочитат кочината, независимо от нейните качества като човек. По-кротко с оценките кой си струва и кой не.
И какво толкова е казало момичето? Казва, че той е нерешителен, днес говори едно, утре тотално различно, освен това усеща, че ако покаже желанията си, той ще й покаже вратата. Как успя нея да я видиш черна от тази информация?

Никой не е закарал мацката насила там, нали? Ако толкова много държи на Ромеото, трябва да го приеме с всички активи и пасиви. Сега остана и да ни каже, че нямат брак и само съжителстват.

# 101
Имам чувството,че за него не е важно моето мнение.т.е,както каже той,ако не ми харесва да си ходя.
Ако имаш такова чувство още в началото на връзката ви, последното нещо, което трябва да те вълнува, е с кого ще живеете. По простата причина, че трябва да си луда, за да живееш с такъв човек.

# 102
  • пустинята Гоби
Направо си го представям как някой ще зъмъкне пълнолетен човек на село при мама и тате. Поне кажи що ще дирите в това село, че ми стана свръх интересно? Може би иска да упражнявате квалифицираните си професии хоум офис от етажа, построен от мама и тате през миналия век? И ето ти парадокса - млади и успешни хора, навряни на село при свекърите.

# 103
Скрит текст:

Никой не е закарал мацката насила там, нали? Ако толкова много държи на Ромеото, трябва да го приеме с всички активи и пасиви. Сега остана и да ни каже, че нямат брак и само съжителстват.

Може много да държиш на някой, това пак не означава, че трябва да приемаш всичките му простотии. Трябва и на себе си да държи човек и да може да постави границата, въпреки чувствата си към партньора. Затова и няколко пъти й се каза, че това, което прави той, е токсично и да мисли не къде ще живеят, а дали изобщо да остава с такъв човек.

# 104
  • СИ
Направо си го представям как някой ще зъмъкне пълнолетен човек на село при мама и тате. Поне кажи що ще дирите в това село, че ми стана свръх интересно? Може би иска да упражнявате квалифицираните си професии хоум офис от етажа, построен от мама и тате през миналия век? И ето ти парадокса - млади и успешни хора, навряни на село при свекърите.

По какво разбра, че са успешни? Млади са, добре. И до там. Откъде знаеш какви професии имат и какви квалификации? Мацката може да е касиер в Лидъл, а младежът да монтира дограма и гипсокартон. Щом мацката търси врачки, за да разваля магии, познай... Мога да предположа, че са съвсем обикновени млади хора. Работят нещо, плащат квартира в София, ама не стигат. Младежът какво да прави? Чуди се как да заделя нещо и си прави сметки, дали ако пътува всеки ден до София няма да им остават повече.

Общи условия

Активация на акаунт