Нормално ли е младо семейство да живее при родителите на мъжа?

• 23 884
  • 760
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Е, то и бели лястовици има.

# 481
Аз не изключвам вероятността някои разширени семейства да са щастливи в такава конфигурация. Но те със сигурност са малък процент. Не за друго, а защото подобно съжителство изисква висока емоционална интелигентност и толерантност от всички участници, а точно тези качества са рядко срещани. За саможивник като мен, чийто девиз е "мой дом - мои правила", това би било ад. Но за друг тип хора може да е ок.

# 482
  • Пловдив
Аз съм живяла в подобна конфигурация с етажите и напълно отделните апартаменти - хем си имаш отделните задължения, хем пак гледат кой ти влиза в дома на гости например. Не беше непоносимо, като няма други финансови възможности можеше още да живеем така, но несъмнено за мен! да живеем съвсем сами отделно е МНОГО по-добре.

# 483
Ключът за мен е в нюансите.
Моят съпруг например по дефиницията на форума си е мамино синче 🤣 обича си я, слуша си я, обажда й се Поне веднъж дневно, съобразява се с нея и тн.
Обаче. Това по никакъв начин не е нарушенило баланса в нашето семейство, тъй като аз харесвам колко е грижовен към родителите си, харесвам и тях, и никога не е имало случай майка му да настоява за нещо, което да ощети нас с детето например. Ако й трябва помощ, ще попита първо удобен ли е за нас моментът и тн,схващате. Аз пък нямам против да отстъпя за нещо, ако нейната нужда е по-належаща. Например ходихме на спа миналия уиленд и в събота сутринта тя му се обади да го помоли за нещо, преценихме с него, че е по-добре да съкратим спато и да помогне на жената. Няма драма, такъв е животът и родителите ни не стават по-млади, все по често ще имат нужда от нас. Обаче колкото повече чета този форум, толкова повече оставам с впечатление, че такава постъпка на синът е мега путьовска и една ли не слушка мама, като ощетява съпругата.

Едит: как така "гледат" кой влиза и излиза? Селски клюкарки? Ако някой си зарязва личните дела, за да след кой влиза и излиза от вас, проблемът не е, че делите сграда, а в самите хора.

# 484
Това не е дефиницията на маминото синче. И като чета, твоята свекърва въобще не е свекървещица.

# 485
Жената е слънце, никога не съм казвала, че е дзвер? Или ако не се караме, нямам право да я споменавам?
Форумът ме е оставил с впечатление, че щом синчето звъни на мама всеки ден и разваля спато на съпругата, значи е мамин син. Погледни из съответните теми. Ще се радвам, ако греша.

# 486
Гледам. В нито една тема няма такова нещо. Освен ако не се е пръкнала някаква тролска изгъзица. В темите за проблемни свекърви въобще не става дума за това.

# 487
Нямам предвид темите за проблемите свекърви, а тези, в които се коментират  синовете и комуникацията с майките им и подобни ежедневни неща. При злите свекърви е ясна работа, по-скоро в различни теми се споменава колко калпав е мъжът, който си гука с мама всеки ден и как му е време да се пусне от полата й.

# 488
Ами ако действително гука с майка си, а не с избраницата си, не е ок. Ама и това е доста повърхностен прочит на темите. Проблемът на мамините синчета е, че предпочитат мама пред жена си. Дали ще е с инцестно гукане, ще се прибират в облизаната от булката къща и ще казват пък мама чисти с Пронто, или направо ще заврат булката в детската си стая, това са все льольовци, които не са се пуснали от полата на мама.
10-15минутен телефонен разговор сам пи себе си никога и в никоя тема не е бил проблем, поне откак аз чета този форум.

# 489
Olya.F. ако ти се беше наложило да живееш с това "слънце" щеше да опищиш форума, защото точно тогава хората показват какви са всъщност, не като ги виждаш веднъж седмично/месечно.  А вероятно и щеше да ти хареса, кой знае. Хора всякакви. Аз не обичам някой да ми казва, къде да си захвърля обувките след работа или дали да си налея още една бира, защото повярвай ми това дразни някой друг, който няма подобни навици. Преди много години се наложи да живеем с баба и дядо. Нямахме жилище все още с родителте ми. Жената беше тотално луда. Влизаше в 5 сутринта в стаята ми , вдигаше пердетата, тръшкаше вратата и почваше да чисти. Това, докато аз спя и трябва след няколко часа да стана за училище. Обаче нищо не можеш да кажеш, щото не си си в къщата.

# 490
Аз съм съгласна с теб и твоята дефиниция. Но не нея срещам из темите, затова я нарекоха форумска, а не твоя.
Спирам със спама, миля, че се разбрахме.

Ариел, живяла съм с това слънце в трета държава, в която имахме къща под наем всички, така се случи за сравнително дълъг период от време. Никой никога не е казвал нещо за навиците или порядките на другия, а сме мултикултурно семейство. Изобщо, аз никога не бих се обвързала с мъж, отгледан от невъзпитани, нагли или прости хора.

# 491
Тоест всички сте плащали нещо по/за този дом под наем? Това е много, много по-различно от да си в нечий собствен дом. В къща под наем сте на равни начала, всеки има някакви задължения, дори да не дава точно своя идеален процент за разходите. В къща, собственост на някого, този някой е напред с купчина тухли. Ако ще да му плащаш изцяло тока, водата, теца и кабелната със сериалите, винаги може да ти каже да стягаш саковете и да се измиташ, ако си позволиш различно от неговото мнение.

# 492
  • Пловдив
Жената е слънце, никога не съм казвала, че е дзвер? Или ако не се караме, нямам право да я споменавам?
Форумът ме е оставил с впечатление, че щом синчето звъни на мама всеки ден и разваля спато на съпругата, значи е мамин син. Погледни из съответните теми. Ще се радвам, ако греша.
За мен зависи заради какво си развалям спа-то. От причината ще реша дали синът е мамино синче.

# 493
  • France
Не искам да съм съседка с "маминка". Не можеш да се скараш качествено, нито да се сдобриш после под юргана.

# 494
Тоест всички сте плащали нещо по/за този дом под наем? Това е много, много по-различно от да си в нечий собствен дом. В къща под наем сте на равни начала, всеки има някакви задължения, дори да не дава точно своя идеален процент за разходите. В къща, собственост на някого, този някой е напред с купчина тухли. Ако ще да му плащаш изцяло тока, водата, теца и кабелната със сериалите, винаги може да ти каже да стягаш саковете и да се измиташ, ако си позволиш различно от неговото мнение.
Наемът и сметките всъщност ги плащаше изцяло бащата на съпруга ми, не че не сме имали ние възможност или не сме искали. Просто никога нито в моето, нито в неговото семейство сме делили такива неща. Естествено, имали сме възможност никога да не се тревожим за пари, което със сигурност е фактор. Но и до ден днешен аз не знам какво е да деля сметка за нещо си. Тогава той е плащал, защото така е решил, не го е използвал, за да му играем по свирката.

Общи условия

Активация на акаунт